... аз всъщност не знам на каква база ми е предписано противозачатъчно...обеснява ли ти някой... - мога да съм сигурна само за последователността.
Обикновено такъв е подходът при задържан фоликул, изписва се медикамент, който да подпомогне изчистването му и да стабилизира цикъла. Няма нищо притеснително в терапията, попитах единствено, за да разбера кога точно е направено изследването.
Последното изследване е правено преди противозачатъчните, но при задържан фоликул, това обяснява Е2 и ФСХ.
..... До като излязът изследванията, заради Инхибин/АМХ - то значи че пак до 14 февруари аз нищо не мога да правя...
Ако съм правилно разбрала горе, то следва (малко хипотетично) че заради един спукан фоликул и съмнения за не доизследвано АМХ примерно, аз губя минимум 4 цикъла/месеца ....корема ми се сви...
Не, на първо време предполагам ще е достатъчно, когато разговаряш с д-р Кахраман или друг специалист, да ги запознаеш с
всички досегашни изследвания и условията, при които са направени, за да може лекарят да ги тълкува правилно.
Възможно е тези две изследвания да са достатъчни като начало и евентуално след време да повториш някои от хормоните (кои точно и кога, по преценка на лекаря).
Също, ако имаш хормоналните изследвания в хода на стимулацията (проследяването на фоликулите и хормоните, т.е. начинът, по който си реагирала на стимулацията) също може да ги пратиш на проф.Кахраман. Но ако нямаш достъп до тези данни, не е фатално, сега да не се притесниш и за това
.... Също не искам да кажа, че трябва непременно да смениш досегашния си лекар, а това, че междувременно (докато си на противозачатъчни и изчакваш), е добре да чуеш мнението и на други специалисти.
Марси, с риск съвсем да абюзна подареното от теб време и нерви да коментираш "моите чудесни резултати", мога ли да имам още малко питанки?
1) ФСХ - ако загърбим ниския/мръсен резултат и приемем предишния чист - 10.21
и
2) АМХ - ако приемем че АМХто е на най ниското възможно ниво
то, имат ли минимални възможни разлики някаква практична важност?
С други думи, дори да загърбим ниското/мръсно ФСК и да приемем че АМХ от 0.1 по надолу няма накъде да слиза, а и дори да го завишим до 0.2... - то каква практическа промяна на лечение/подход би могло да има?
Ей сега те чувам да казваш "Ей, ало! Ти да имаш още някое "АКО" да вкараш? То, ако баба ми имала еди-какво-си, щяла да бъде дядо ми!! Да не съм пророк!!"
Тази стойност на ФСХ е завишена, но е в референтни граници, все пак. Все още произвеждаш яйцеклетки, макар като цяло да е намален яйчниковият резерв. Но най-вероятно няма да имаш добър отговор на стимулация, това показва и АМХ.
Последното изследване е правено след прекъснатата стимулация и е възможно това да е повлияло на АМХ и евентуално при следващо изследване да не е така драматично ниско, което би било успокоително за теб, но на практика това няма да промени генерално извода по отношение на редуцирания ЯР и начинът, по който реагираш на стимулации. Така че по преценка на лекар АМХ може да се повтори след време, но може и да се окаже излишно. Също лекарят ще прецени какъв да бъде подходът при следващ опит, дали с по-лека стимулация, дали с друг медикамент ....
Аз съм в подобна ситуация като твоята и нямам добър отговор на стимулации. Пробвала съм с различни варианти лека стимулация (различни медикаменти), след това няколко месеца с Клостилбегит (това са таблетки), събиране яйцеклетки на естествен цикъл ..... но моите опити не са показателни за теб, аз съм напред с годините. Разказвам това, за да ти покажа, че има различни варианти. От сърце ти желая следващият опит при теб да е успешен!
А докато си стоя и се надявам за отговор - който никое по принцип не ми е длъжен да ми дава - само да кажа следното:
МОМИЧЕТА, чувствам се много щастливка че в този труден момент толкова много от вас отделиха от ценното си време да помогнат със съвет и коментар на "другарче". Реколта 75та сме соц деца - така че думата ДРУГАРЧЕ е пълно с хубави неща за мен.
Успех, мило другарче
, аз също го казвам с най-нежно чувство и мили спомени от соц-а