Подкрепям
Zarina. Аз самата съм родена след борбата на родителите ми със стерилитета. Майка ми ме е родила на 30г, което за сегашните представи си е в супер-нормални граници. Но навремето се е смятало, че си е направо възрастна първескиня
Много обичам родителите си, много любов и подкрепа са ми дали, без да изпадат в разглезване. Но не мога да не призная, че през пубертета имах период, в който ги смятах за възрастни и далечни по дух от мен в стравнение с родителите на съучениците ми, които ги бяха родили на по 20-21г. Още помня как майката на една съученичка играеше тенис на маса с нас, а моите родители бяха сериозни и улегнали
Разбира се, можело е и на 25г да си бъдат улегнли...Не знам..
Не искам да кажа, че трябва да се отказваме от мечтата за родителстване заради възрастта ни, напротив, но...не бива и да си заравяме главата и възпяваме само добрите страни на опита и т.н.
Определено не всички деца ще имат проблем с възрастта на родителите си, но някои на по 12-13г. сигурно ще се чувстват неудобно, че майките им са посбръчкани и поотпуснати, докато майките на първите им приятели/приятелки са свежарки в къси полички, слушащи тяхната музика.
А и в детска възраст големият дар, раждането на детето след огромни перипетии за родителите му, не може винаги да бъде разбран. Това си е бил проблем на родителите му, не е негов. Поне в един период то може да иска да е като останалите, с родители, по-близки до неговите разбирания.
Да, съгласна съм, че човек може да изглежда добре и да е млад по дух на 50г. и „пенсионер” и отпуснат на 25г., но все пак възрастовите групи могат да имат значение.
След 40-45г. човек започва да чувства тялото си, малки болежки започват да се появяват и натрупването на умората също малко по малко си казва думата. Ако на 20г е стоял по цели нощи да учи за изпит или да купонясва и на другия ден е бил „кукуряк”, то след 40г е нужно малко повечко наваксване...
Апропо, как ли ще е русенката, която роди на 62г, когато тийнейджърката й надуе музиката на макс?!
Да й пожелаем здрави нерви и бодър дух!
П.С. ОК за отделна тема