Вчера на трети ден от цикъла се видяха само 2 фоликула в десен яйчник - 12 и 10 мм. Левият бил някакси подтиснат и свит.
В матката се е появил интрамурален миомен възел 9/7 мм. Казват че няма да ми пречи, че е бил малък и в стената на матката.
Пуснах си хормоните на 3-ти ден и днес чакам резултата. То по принцип ми е високо ФСХ-то.
Искам да ви попитам за вашето мнение: с тези 2 фоликула може ли да се надявам на резултат от собствена стимулация? Това си е класически ИЯР нали?
А и за тази миома какво мислите вие, как би ми повлияла?
kartiche , аз също съм в тежък размисъл по отношение на резерва ми , на 42г съм. моите хормони , последно бяха фсх-8,2 и лх-4,4 . сега съм в процес за изясняване на съмнение за хидросалпинкс,което е загуба на фертилно време но така или иначе трябва да стане ясно какво е това на тръбата ми.
при ехо на трети ден от цикъла 7 антални фуликула , 5 на десен яичник и 2 на ляв , но не засякох овулация нито по температурен метод нито от тест за овулация. на следващия цикъл бяха видяни 5 антрални , три на десен и и 2 на ляв но засякох овулация и по двата начина. напоследък све повече се налага мнението , че това,което може да сътвори природата при жени над 4о-се е много трудно постижимо за медицината макар и толкова напреднала. аз за себе си съм решила ще продължа на спонтанен цикъл и ако е рекъл господ..... под спонтанен имам предвид леко подпомагане със стимулация , както и за контрол. другия вариант пък е много силна стимулация и пак си е риск и късмет. доколкото разбирам за диагнозата изчерпан яйчников резерв междинен вариант не съществува.
миомката въобще не я мисли ,много е малка и не пречи , пък и лекарите са ти го казали.
знам колко ти е трудно ,чете се между редовете ,стискам палци и кураж ,дано резултатите да са добри - на хормоните, то на тези години вриациите са големи.
къртиче извинявай ако не си над 40-се и те сложих в тази графа,тя възрастта си е прекрасна ама да ги нямаше тези проблеми.........