0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Преброяване 2011
« Отговор #60 -: Февруари 03, 2011, 17:55:23 pm »
Не знам дали има подобен въпрос,а и ме мързи да търся напред :),та...ние живеем в къща на 3 етажа -3 семейства.Едно жилище-3 домакинства ли се водим?

а нас не ни мързи, така ли? поне не го казвай така директно, егати...

http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/karta_Census2011_Instrukcia.pdf - ето я брошурата, прочети я и ще си отговориш на въпроса кое е семейство, кое е домакинство....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #61 -: Февруари 03, 2011, 17:56:59 pm »
Пардон :oops:,все съм си директна... :oops:
Джам,благодаря и на теб!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #62 -: Февруари 03, 2011, 19:15:07 pm »
Домакинство са хората, които делят един бюджет. И само един човек може да си е домакинство, ако сам си изкарва парите и плаща сметките.

Семейство - там има родствени връзки.

Това го казаха по новините тия дни.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #63 -: Февруари 05, 2011, 10:18:36 am »
Снощи преброих и нас , почти никакви затруднения нямах .Смятам ,че  е чудесно преброяването да е по-този начин, а не непознат да ми идва в дома и да му разказвам кое какво е....
Писах мъжката част за глава на семейството- сега  и аз отивам да търся дивиденти  :lol:

*
« Отговор #64 -: Февруари 05, 2011, 11:34:23 am »
Здравейте.
Хайде сега да видим има ли някой наясно с въпроса за новородените. В болницата ми обясниха, че в това преброяване трябва да се преброят всички родени до 31.01.2011, нашето мъниче се роди на 29.01, все още няма ЕГН и нямам идея как трябва да се преброи. Като знам кои са преброителите за нашия адрес съм не 100, а 1000% сигурна, че няма да знаят как се процедира при този случай.
Ще съм благодарна ако някой знае да каже.

в указанието на НСИ, което цитирам за ТРЕТИ пъти, пише, че ако лицето няма ЕГН/ЛНЧ/ЛН, полето се оставя празно. попълва се задължително датата на раждане.

указанието е тук - http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/karta_Census2011_Instrukcia.pdf
jam, извинявай, че трябваше да го повториш за трети път, обаче при нас не се получи, въпреки, че съм чела инструкцията ;)
Попълнихме данните и при опит да ги запиша ми дава все грешка - ЕГН е задължително и то при факта, че датата на раждане е 29.01... Звъннах в НСИ и ми обясниха, че в указанията пише, че не е задължително, обаче винаги го иска и единствения вариант е детето да се преброи на място от преброителите и вече на хартиената карта да се отбележи, че все още няма ЕГН.
Благодаря за отговорите!   :)

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #65 -: Февруари 05, 2011, 12:16:16 pm »
aditoo, добре е, че си изяснила този въпрос с НСИ. очевидно имат разминавания между указанията и електронната карта.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #66 -: Февруари 05, 2011, 12:53:02 pm »
Аз с преброяването допуснах възможно най-тъпата грешка, хайде да се самоизложа  :oops:
Мъжа ми отвори формуляр вечерта, докато бяхме на маса и гледахме телевизия и НИ преброи. Аз обаче зяпам и го слушам с половин ухо, като забележете давам и наставляния на кой въпрос как да отговори. Та за 10-ина минути всичко беше готово, получи си кода и така.
Аз обаче неразбрала, реших, че всеки човек трябва да се брои поотделно т.е. да си попълни собствена анкетна карта... И по нощите ми идва музата, регистрирам се и попълвам ли попълвам аз и накрая системата ми казва - не стААА работата, това ЕГН вече го има. 8O И аз като се заядосвах - не е истина, това в 2ч. посред нощ. Викам може ли да съм толкова тъпа бе, одеве аз давах наклони на моя какво да пише и стана, а сега моята анкета има грешка и ме е яд, яд, връщам отначало преглеждам и не схващам къде е грешката и това си е...  :lol: Сигурно един час преглеждах, мислих и не стоплям аз "къде е ключа за палатката" и накрая си легнах прилично възмутена от малоумието си.

На другия ден като се жалвам на половинката по въпроса, той първо се смя 5мин. гадината, че после ми обясни, че дефакто вече съм преброена. Обикновено винаги чета инструкциите на всичко и за всичко, един път да пропусна и ей на!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #67 -: Февруари 05, 2011, 14:03:52 pm »
поне добре си го развеселила :)
*
« Отговор #68 -: Февруари 05, 2011, 17:13:25 pm »
Jbrul, и аз като теб мислех, че всеки персонално трябва да попълни образеца. Не знам защо мен системата ме пусна и се преброихме два пъти. :D Аз си признавам, че инструкциите ги четох между редовете - много на бързо. Сега мисля да дам само единият код на преборителите и да не им обяснявам много-много, за да не вземат да ме накарат всичко отначало.
« Отговор #69 -: Февруари 06, 2011, 00:00:03 am »
единствено ме забави измерването на квадратурата и да избера дейността на фирмата за мен и мъжа ми, т.к. особено при него производствата са много, но иначе стана бързо и вече си имаме кода :)
*
« Отговор #70 -: Февруари 06, 2011, 00:11:50 am »
Опитвам се да преброя майка ми от чужбина - гостува ми в момента - но никой браузър не ми отваря сайта на НСИ или брошурата с инструкциите.

Допуска ли се преброяване с IP адрес извън страната?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #71 -: Февруари 06, 2011, 00:13:17 am »
Опитвам се да преброя майка ми от чужбина - гостува ми в момента - но никой браузър не ми отваря сайта на НСИ или брошурата с инструкциите.

Допуска ли се преброяване с IP адрес извън страната?

не, доколкото ми е известно.

« Отговор #72 -: Февруари 06, 2011, 10:50:36 am »
ако по принцип майка ти живее извън страната не виждам никакъв смисъл да я преброявате сега, другия месец започва преброяването в други страни на ЕС.
*
« Отговор #73 -: Февруари 06, 2011, 16:20:00 pm »
Момичета, моля ви, помогнете ми! :(
Не разбирам къде точно е тази т. нар. брошура за попълване, иска ми да инсталирам някаква програма и съвсем се обърках...
Предварително благодаря. :)))
*
« Отговор #74 -: Февруари 06, 2011, 17:01:04 pm »
Момичета, моля ви, помогнете ми! :(
Не разбирам къде точно е тази т. нар. брошура за попълване, иска ми да инсталирам някаква програма и съвсем се обърках...
Предварително благодаря. :)))
  https://iscensus2011.nsi.bg/
*
« Отговор #75 -: Февруари 06, 2011, 18:14:55 pm »
Много благодаря, dgina:)))
Справих се най-после, вече сме преброени...
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #76 -: Февруари 07, 2011, 10:20:40 am »
http://www.monitor.bg/article?id=278968

интервю с шефката на НСИ, има полезна информация относно електронното преброяване.

*
« Отговор #77 -: Февруари 07, 2011, 22:09:34 pm »
ако по принцип майка ти живее извън страната не виждам никакъв смисъл да я преброявате сега, другия месец започва преброяването в други страни на ЕС.

аничка, цигу е в САЩ.

А за преброяването в други страни на ЕС - поне там, където съм аз, вече тече.

« Отговор #78 -: Февруари 08, 2011, 10:51:29 am »
щом някой живее за постоянно извън страната, то той не трябва да се преброява към териториите на страната ни, и аз имам роднини и приятели в САЩ и те не се броят.
*
« Отговор #79 -: Февруари 08, 2011, 11:34:38 am »
Да, но в случая майката на цигу й е на гости, не е постоянно живуща там. Не знам как трябва да се постъпи в случая„