0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Преброяване 2011
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2011, 12:27:59 pm »
За 10-15мин и си преброен, много удобно.
« Отговор #21 -: Февруари 02, 2011, 13:32:54 pm »
Преброих мармотите, докато спяха снощи, 30 мин отне.

Тъкмо отговарям на въпросите дали има парно, ВиК, ток... и бях пропуснала да отговоря на един, светва ми в червено на монитора и чувам страшен плясък на вода в банята - дупка в меката връзка от водопровода към тоалетното казанче... Просто спряхме водата към казанчето, нищо страшно, ама такова катастрофично съобщение за грешка досега не ми се беше случвало :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #22 -: Февруари 02, 2011, 14:41:22 pm »
Днес успях да се регистрирам, може да са имали вчера някакви проблеми. Преброихме се за около 20мин. (нали сме все оше само двама :wink:)! На следващото преброяване ще има да се броим, броим.... Късмет на всички!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #23 -: Февруари 02, 2011, 14:45:55 pm »
Не ми остана време да довърша, тази вечер ще свърша тази работа. Само да попитам, ние сме кв... ул... и  номер.. като при нас проблема е, че сме номер 55 А а същия номер е при съседите през къща, но те са без А, само 55 номер. Винаги ни бъркат пощата, но сме им свикнали и си ги носим. Сега обаче никъде не мога след номер да обознача, че сме А, защото не сме в апартамент, за да имаме вход.  :lol: Има ли смисъл да им пиша и да им се обяснявам...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #24 -: Февруари 02, 2011, 14:53:31 pm »
Момичета ,
малко помощ..
Тъкмо регистрирах нашето семейство,като влязох с номера и ЕГН-то на мъжа ми.
Този 10-цифрен  важи за нашето семйство ,така ли?
Това значи,че  аз и детето ми няма да имаме индивидуален код,нали сме описани вече,правилно ли разбрах :ask:

*
« Отговор #25 -: Февруари 02, 2011, 14:55:41 pm »
И аз тъкмо започнах и вече съм с чуденка.
Под енергоспестяваща дограма ПВЦ и алуминиева ли имат предвид, или е някаква по-специална?
*
« Отговор #26 -: Февруари 02, 2011, 15:24:01 pm »
кроки , да не мислиш че тези , които тръгнат с бумагите , ще знаят какво е енергоспестяваща дограма, всичко ще е едно към гьотере.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #27 -: Февруари 02, 2011, 15:40:48 pm »
индивидуалният код е за преброеното домакинство. няма код за всеки човек поотделно.

енергоспестяваща вероятно имат предвид ПВЦ и алуминиева, макар че всяка многопакетна и добре уплътняваща дървена дограма също е енергоспестяваща.

пак казвам - на сайта на НСИ има брошура в ПДФ формат с подробни указания какво се попълва във всяко поле. който има чуденка - да чете там. отделно, към много от полетата има помощна информация - обозначена с малък въпросителен знак вдясно от полето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #28 -: Февруари 02, 2011, 15:50:21 pm »
Не ми остана време да довърша, тази вечер ще свърша тази работа. Само да попитам, ние сме кв... ул... и  номер.. като при нас проблема е, че сме номер 55 А а същия номер е при съседите през къща, но те са без А, само 55 номер. Винаги ни бъркат пощата, но сме им свикнали и си ги носим. Сега обаче никъде не мога след номер да обознача, че сме А, защото не сме в апартамент, за да имаме вход.  :lol: Има ли смисъл да им пиша и да им се обяснявам...

Полето подномер - пишеш А
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #29 -: Февруари 02, 2011, 15:50:48 pm »
Четох,четох и нищо не разбрах  :oops: Живея у приятеля ми,но по лична карта съм на друг адрес....за временно присъстваща ли се водя :oops:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #30 -: Февруари 02, 2011, 15:52:42 pm »
Четох,четох и нищо не разбрах  :oops: Живея у приятеля ми,но по лична карта съм на друг адрес....за временно присъстваща ли се водя :oops:

щом живееш у приятеля ти, значи там те броят. това ти е местопребиваването, това ти е адресът "по местоживеене" и, между другото, трябва да си регистрирана в общината, че живееш на този адрес.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #31 -: Февруари 02, 2011, 16:02:20 pm »
Ние се преброихме снощи.За трима човека ми отне около 20 минути.Много е удобно така онлайн,не да ми виси вкъщи някой 1 час и да му отговарям на въпроси.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2011, 16:33:13 pm »

щом живееш у приятеля ти, значи там те броят. това ти е местопребиваването, това ти е адресът "по местоживеене" и, между другото, трябва да си регистрирана в общината, че живееш на този адрес.

Джам, и мен ме интересува този въпрос. Аз също живея при приятеля ми, но не съм регистрирана в общината, записана съм само в домовата книга. По лична карта се водя при родителите ми. Къде трябва да се преброя - тук или при родителите ми?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #33 -: Февруари 02, 2011, 16:52:46 pm »
А аз мислих, мислих и накрая написах, че не съм религиозна и нямам вероизповедание.
Много ме притеснява фактът, че в някои училища религията се учи задължително. Някой откачен поп ще ми разправя на детето, че това или онова е грях.

Иначе бързичко я попълних. Забави ме смятането на квадратури, защото мъжът ми реши да го изчислим съвсем точно. Кухнята вместо да си я сметна 2.5*3.5, трябваше да я сметна 2.49*3.45 Така и със стаите. Но поне си имам схема на апартамента вече.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #34 -: Февруари 02, 2011, 17:22:10 pm »
:))))))))На мен ми отне 4 часа:)))))
Тъкмо седна, Никол дойде да се моли за внимание, и така докато се изредят тримата и да обядват...минаха:)))))
И понеже съм хитра се писах за глава на семейството:)))))))
Той мъжа ми няма да разбере:))))))))

*
« Отговор #35 -: Февруари 02, 2011, 17:27:10 pm »
Момичета, не се вдълбавайте толкова. Да не мислите, че когато ги попълват на ръка ще са по-коректни. Към Йони и някои други момичета - регистрацията е една за цялото домакинство до 5 души. Но можете да направите колкото си искате регистрации за други хора, които искате да преброите.  И аз, като Джам, да ви кажа, че е хубаво да си изтеглите и разпечатате или поне да прочетете инструкцията за попълване. Аз си я разпечатах и в момента на попълването се допитвах до нея. Става бързо. Малко се затрудних да реша как да преброя съпруга ми, който от няколко години не работи, но се само осигурява. Тамара, и аз, като тебе написах за религията, но това са въпроси, които не са задължителни за попълване. Бари, помагаме с каквото можем! :wink:
Хахах, Лиско ме развесели пак! :lol: Да, при теб е нормално да ти отнеме часове, както и това, че си се писала за глава на семейството. В новините казаха, че всяко семейство определя главата си.  :lol: Той и моят мъж ми предложи да пиша себе си, но аз реших да си остана врата, който върти главата!  :wink: :lol: Сори за спама!

« Отговор #36 -: Февруари 02, 2011, 18:20:06 pm »

Джам, и мен ме интересува този въпрос. Аз също живея при приятеля ми, но не съм регистрирана в общината, записана съм само в домовата книга. По лична карта се водя при родителите ми. Къде трябва да се преброя - тук или при родителите ми?
Аз мисля че по-скоро трябва да те отбележат като временно пребиваваща, щом нямаш постоянен адрес по лична карта на това място.
Иначе може вашите да те преброят, но тогава не трябва да се броиш при приятеля си.

Днес преброих и нашите точно за 13 минути - вече се ошлайфах. :lol:
« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 18:21:48 pm от kartiche »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #37 -: Февруари 02, 2011, 19:11:23 pm »
и аз написах, че не се самоопределям като религиозна
мисля, че точно този въпрос не е коректно зададен, или който го е писал не прави разлика между вяра и религия
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #38 -: Февруари 02, 2011, 19:11:32 pm »
И понеже съм хитра се писах за глава на семейството:)))))))
Той мъжа ми няма да разбере:))))))))

ооо, аз колко точки натрупах днес с тая глава на семейството и домакинството! :)
в указанието пише, че глава на домакинството е този, който носи повечето пари в бюджета или когото останалите членове са признали за такъв. да де, ама в случай на равноправие какво правим? на косъм бях да се попълня като глава, ама нещо ми щракна, обадих се на мъжа си и го уведомих, че ще го пиша него. той въздъхна и рече "е, поне за пред властите да съм глава на семейството"...  :lol: но му стана приятно. ще има да черпи.

*
« Отговор #39 -: Февруари 02, 2011, 20:11:02 pm »
Хаха, Джам и аз така хитро постъпих  8)

Приключих за петнайсетина минути с преброяването. Май въпросът с дограмата ме затрудни най-много  :lol: