0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tanita_3

херния след лапаро
« -: Май 30, 2006, 16:08:24 pm »
здравейте,направо съм в шок ,дали е възможно херния след лапаро?снощи 12 ден след лапарото полу4их едно подуване в дясно два пръста над долния разрез ,като подкожно но без болка.Тази сутрин е по малко ,но го има.Ходих на двама хирурзи, единия каза операция на херния ,а другия ,4е херния няма ами реакция на организма.Моля помогнете ми със савет какво да правя?Мели ти какво мислиш?
херния след лапаро
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 09:16:38 am »
Аз не съм чувала от лапаро да може да стане херния 8O
Най-добре първо питай гинеколога, който е правил лапарото - да те погледне и вече ако трябва, да те насочи към друг лекар.

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

херния след лапаро
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 12:11:54 pm »
наистина-първо питай доктора, който те е оперирал. Може да е и някое черво-преди време ми се получаваше нещо подобно и се шашках-апендесит ли е друго ли, а казаха, че е от червата.... Дано да не е нищо страшно!
*
херния след лапаро
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 12:25:48 pm »
Не мисля че може да е Херния защото такава се получава когато се отвори/скъса/ ципата която служи за обвивка на червата/еми не знам как се казва  медицинския термин/ а при лапарото тя не се докосва/нарушава.
*

tanita_3

херния след лапаро
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 09:03:04 am »
благодаря ви за отговорите,но в4ера ходих при трети хирург и той каза херния.Много съм притеснена,не мога през 10дни да лягам на операционна маса,идва ми в пове4е.Знае ли някой дали хернията дава усложнения при евентуална бременост?мога ли да родя с нея?
херния след лапаро
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 14:21:34 pm »
Танита,сестра ми роди секцио с херния,но нейната се появи,когато беше вече бременна към 4ти-5ти месец,ако не бъркам.Тя се пазеше доста и нямаше усложнения.Консултирай се с професионалисти,кофти,че толкова скоро след лапарото,но сигурно е по-добре е да се отървеш от хернията преди да забременееш.
Успех!
херния след лапаро
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 16:14:12 pm »
Танита, миличка, едва ли хернията е от лапарото. При херния обикновено слагат едно платно, за да се избегне рецидив, а и ставало по-здраво. Хубаво е да говориш с лекаря за плановете за бебе, за да е наясно със ситуацията и с рисковете (ако въобще има такива). Възстановяването след херния е сравнително бързо (в общия случай). Дано всичко да мине бързо и безпроблемно!  :crossfingers:
*

Margaritka

• *
  • 17
  • Не искам много - искам две.....
херния след лапаро
« Отговор #7 -: Юни 03, 2006, 10:55:29 am »
Мила Танита от това което пишеш останах с убеждението , че наистина е херния! Нарича се ингвинална ,защото се намира отляво или отдясно над срамната кост, но не се притеснявай това е доста безобидна операция ,ако изобщо я правиш.Спокойно можеш да си родиш и с нея.Един от симптомите е ,че в легнало състояние тя се прибира и съответно ,когато се изправиш пак излиза.Аз ходих с такава херния 3 години без да ми пречи и я оперирах, когато решихме с мъжа ми да си правим бебе.Сега съжалявам защото от нея/ операцията/ получих сраствания на едната тръба.Но единствено ти и твоят Лекар трябва да решите , какво е най добре за теб.И в двата случая не е болка за умиране... :P
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
херния след лапаро
« Отговор #8 -: Юни 03, 2006, 13:39:22 pm »
Танита, първо не се шашкай.
Второ, нека непременно те види този, който е направил операцията.
Теоретично може да е херния на оперативния цикатрикс.
Отиди спокойно да те видят.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу