Хм..ужасни са тези алергии.
При Дара се появява като уртикария и е нещо страшно. Повлиява се от зиртек, но аз също знам, че е още малка и не съм я водила да й правят тестове. Още повече, че четох в темата на Бърди за прехваления Мустаков
Интересното беше, че Дара за пръв път се обрина малко след годинката. Съчетано с това бяхме ходили в Южния парк и я бяха нахапали някакви насекоми, та д-ра реши, че е от това - изписа зиртек, калциев глюконат и т.н... Може да е съвпадение, но след няколко дни направи страхотна уроинфекция. Незнам дали има някаква връзка, но обривите се засилват преди да се разболее. Иначе след дълго лутане установихме от какво всъщност е алергията - от млечни! Въпреки че до годинката изобщо не се беше проявила, беше си захранена с кисело мляко и не беше показала никаква реакция. Също така се обрива най-вече от кисело мляко /вече не й давам/, и ако предозираме белтъците. Затова хапва млечни, но в малки количества. В яслата, за съжаление, не мога да контролирам какво й дават, но залагам на това, че тя по принцип не яде кой знае колко...
Лисе, тоя доктор - думи нямам
Вени, моите съболезнования, мила! Дано детенце бързо свиква с новото положение, няма как....
А относно бисептола /суметролим/ ние го пихме като "опашка" след антибиотика при първия пиелонефрит и после се оказа, че бактерията е резистентна към него, но както й да е...и нашата лична също много обича да го изписва, друг е въпросът, че аз най-често не го давам
И при нас е голям купон със стерилната урина. Нашето диване пък когато трябва за нищо на света не иска да се изпишка. В колекторчето пък е абсурд - много я дразни и започва неистов рев като сложа таквоз чудо. Пишка веднага като го махна, но в него - НЕ! Рядко се получава вече и с държането над гърнето, та съм предприела нова тактика - измивам много хубаво гърнето със сапун, после наливам спирт и разклащам добре да се дизинфекцира доколкото може и единствено така постигаме ефект...последният път една лекарка обяснявала на мъжа ми как трябвало да се обгори спирта за да се стерилизира гърнето, ма ме достраша да пробвам.
Мешко, ти ми даде идея, това с дъвката много ми хареса
Ние засега сме здрави, да чукам на дърво, аз нещо се бях вкиснала в понеделник, но се намазах с едно чудо - MOOV се казва, много е ефикасно, завих се с шалте и родопско одеало отгоре, хубаво се загрях и на другия ден бях като нов човек. Е, два дни и аз ходя с маска да не заразя Дара.
Извинявам се за дългия пост...Хубав ден!