Добра седмица и от нас.
Вени, моите съболезнования.
Ние вече сме си в къщи във Варна. Прибрахме се по рано от предвиденото от Шумен, че Алекс много започна да кашля и се притесних. Последната нощ в Шумен все пак ходихме до неотложна помощ защото докато спи (силно казано, но поне имаше паузи между кашлицата) започна да кашля непрекъснато и да му се повдига. Едва си поемаше въздух даже като го вземех на ръце изправен. Изправи ми се и на мен косата. Отидохме с брат ми а майка дойде да стои при Ники и Дани.
Дано не ми се налага да търся помощ за децата си в тези кабинети отново. Влизаме, обяснявам какво му е, казвам, че давам синекод и доктора ме поглежда и пита "какво е синекод"?
Аз да не знам разбирам, ама ...Опита се да прегледа Алекс но той така се разплака и започна да пищи доктора като го доближи, че се съмнявам дали изобщо е чул нещо със слушалките.И като започна със съветите- няма да му давате солено, кисело и сладко, защото те ферментират в стомаха, вдигат нагоре слюнка и тя предизвиква кашлицата. Няма да давате и мляко:))))))))))))))) И аз му викам и с какво да го храня според вас? А той ме поглежда и вика, е вие не кърмите ли?
))))) А още като влязох в кабинета започнах с това, че са тризнаци и, че само при Алекс я има тази кашлица и, че са на година и два месеца.
Та понеже не кърма:) разреши да давам поне мляко:))))) Да се върнем на режима от раждането им:)
Чуди се, чуди се и ми вика: "като се приберете разголвате детето до гърдичките и го оставяте така докато кашлицата се успокои, като спре да кашля завивате гърдите и оставяте гол само корема
. Викам, докторе, цяла нощ детето искате да спи отвито ли? А той вече ядосан "ами нали искате да спре да кашля". Нататък даже не го и слушах. облякох набързо Алекс и купих от аптеката вентолин. Като се прибрахме му дадох и кашля 10 мин. след което заспа до сутринта спокойно.
Вчера направо от път отидохме при личната ни лекарка. Преглвда ги и тримата. чисти са им гурдичките. Алекс остава на вентолин вечер преди лягане и един път на ден сироп ериус.
Днес обаче се събуди с подути очи, цял ден си търка носа и очите, кашля много и вече не така суха му е кашлицата. Вчера понеже нямаше ериус, ми го донесоха днес, 30 мин след като му дадох, спря да кашля, очите му се оправиха и воднистите дополи спряха. Може би е някаква алергия, но дано греша.
Моля ви, кажете ми какви изследвания и къде се пускат за да се види алергичен към какво е (ако е)? Мога ли да го заведа в лаборатория да му вземат кръв за излседването, но какво да кажа?
Извинете за дългия пост ама доктор Неотложен направо ми събра очите. И като знам колко хора правят каквото им каже:(
Ели, честито ви зайче:)