0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #920 -: Февруари 26, 2011, 16:23:57 pm »
Боби, Кроки и Тини са прави, Калина бе с двуцевна пъпна връв...
Писах в темата за Феталната морфология, но ще постна и тук.
Късмет момичета, по-малко притеснения и здрави бебета на финала!

Bobbie, първо спокойно, нали!

Доц. Томова установи двуцевна пъпна връв при Калина
на Феталната в 19-20 седмица!
Ще проверя с точност когато се събуди, документите са там където тя спи!
От този момент натам съм се следяла на 20 максимум 25 дни.
Правих два прегледа при д-р Марков, един при д-р Димитрова в МЦ "София",
и в 29-30 отново при доц.Томова, след това до раждането се следях
при д-р Илиев който направи секциото в 37 седмица!
В доплълнение на цитата който си извадила мога да добавя още нещо
което д-р Марков ми сподели при първия преглед,
че всяко 1 на 200 бебета е с такава връв!
Обезпокоително би било, ако към нея има и допълнителни
фактори уголемени легенчета на бъбреците,
сърдечни проблеми или друго което лекаря провеждащ Феталната морфология види!
В нашия случай бе важно да следим хранене и кръвопоток,
за да няма дефицит вследствие на липсващия съд и оттам нещо притеснително!
Късмет от мен и стиснати палци всичко да е наред!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #921 -: Февруари 26, 2011, 16:44:12 pm »
Момичета аз сам още тук без абсолютно никакви симптоми че ще раждам скара почвам да се притеснявам :oops:.Два три дни изкачвам стълби ама нищо.Не знам вече какво да правя
*
« Отговор #922 -: Февруари 26, 2011, 17:15:31 pm »
Лентичката в профила съм я изчислила въз основа на прегледа от януари месец - тогава бях 8 г.с. според доктора.
Бобо, сигурна съм че въпреки единия кръвоносен съд по-малко бебчо ще е наред и ще се роди живо и здраво. Знам че е трудно, но не се шашкай много много

По списъка от Лабиринт, който много ми допадна, напредвам все пак, така не се шашкам още..
Сами какъв е този списък?
На скороочакващите да раждат мами пожелавам приятни срещи с малките съкровища :babyflips: :goodluck:

« Отговор #923 -: Февруари 26, 2011, 17:25:57 pm »
Мarykolкога е твоя термин ? Моя е на 28 февруари , лентичката ми е малко объркана , аз също нямам симптоми още , но се надявах до 28 да родя но за сега не се получава .Аз също не съм се спряла , пера ,готвя помагам на мъжа ми да сглобяваме гардероб , корито и други подобни , но не , здраво се е вкопчил бебчо в мен и не иска да излиза .Днес ме боля корем като преди цикъл , но не силно , а поносимо, корема ми се стяга от време на време , но без болки , та незнам , какво да очаквам , може би болките трябва да са непоносими!!!
« Отговор #924 -: Февруари 26, 2011, 18:02:33 pm »
speranza По това кога ми беше пункцията и калкулаторите в интернет термина ми беше вчера на 25.02.Само док от ЖК ме води 28.02 тя го изчислява по различен начин.Но аз съм по склона да вярвам на д-р Димитрова от клиниката та не знам и почвам да се притеснявам
*
« Отговор #925 -: Февруари 26, 2011, 20:01:08 pm »
аз съжалявам,ама пак ще ви оплаквам, можете да ми се скарате, ако прекалявам. ей сега ме разрева мъжа ми (само дето не знае). Та не ми се полагат УЗ до края на раждането, може би една консултация, която е планирана от началото на бременност щото било ин витро бебе. аз ще съм си в лондон от средата на март. и като един зрял човек си намерих къде и колко струва да си го направя на частно и му казвам на мъжа си - намерила и да знаеш, че ще отида поне веднъж (щото е доста скъпо, но все пак). не се прави запис на тонове (акушерката ги слуша за около 2 мин). при което той не ми отказва разбира се, а доста разбиращо ми обяснява, че то според него това не било нужно, но след като аз ще се чувствам по-спокойна. и като обяснявам, че всъщност е нужно медицински и какви неща се гледат, той пак - то във всеки момент може нещо лошо да стане, то повече било за мое успокоение. като че ли аз съм някаква истерична жена, която много й е кеф да ходи по лекари. и така един час аз спокойно обяснявам различните неща, които се гледат в бебето, за плацентата, околоплодни води, и тн. резултатът е същия - много подкрепящ, но още по-обезценяващ и то тези работи можели да се случат и 20 мин след УЗ и тн. накрая го питах на какво е базирано мнението му - на опита му с бременни жени, които имат по два УЗ в бременността си и при повечето от които всичко си е наред, макара че да стават и ужасни бели.

Ужасно ме вбесява и натъжава това. аз наистина не смятам, че прекалявам и че се тревожа. мисля, че веднъж в месеца е напълно нормално и не разбирам защо да му се не види първо не се поинтересува малко и поне като не знае, вместо да ме отсвирва по този начин по да каже едно, ок ти знаеш, в края на краищата твоето тяло е и ти си майката. толково ли е трудно да уважават и лекари и партньори факта, че ние най-добре знаем, трябва ли да чакаме да спре бебето да мърда, за да почнем да се притесняваме. аз ли съм луда или света наоколо.

ох извинете, ама няма на кой друг да кажа, а ми е ужасно тъжно
« Отговор #926 -: Февруари 26, 2011, 21:01:19 pm »
Ели, въобще не се втелясваш, нито полудяваш. Иди си на прегледа и въобще да не ти пука. Два УЗ за цяла бременност на мен ми звучат направо ужасно. Веднъж в месеца си е супер, макар аз тъй като ходя при двама доктори, един който ми води ЖК по ЗК и доктора при който правих процедурата и даже си ходя два пъти месечно.
Пък мъжа ти може би трябва да разбере, че те е разревал, та да прояви малко разбиране. Те понякога всички мъже си мислят че мн разбират от всичко... да си спокойна че не е само твоя  :D
*
« Отговор #927 -: Февруари 26, 2011, 21:04:22 pm »
 Миличка Елнка,оплаквай се колкото искаш.Тази тема е полезна и именно с това,че можем да споделим със сродни души...Но в крайна сметка направих
 Ние с мъжа ми имахме подобна ситуация.Тя обаче беше непосредствено след трансфера.Предния ден ме бяха питали дали ще искам акупунктура и аз казах да.Еееее,не знаех,че едната процедура ще е 80лв, а било добре да се направят 4тири.Докторът ми обясни след като ме набоцка,че всъщност от една няма смисъл.Разясни ми с какво подпомагаме за успеха и аз реших,че в моя случай ще е много полезна.Да не казвам,че бях убедена ,че трябва да я направя. Чакаме горе в коридора да ме изпишат и аз казвам на мъжа ми.А той се хили "пълна простотия е това " .Не ми каза ,няма да го правиш , но въпреки това се разревах.Още там ,нямаше и час след трансфера. Следващите три дни не искам да ти ги описва.Не щях да искам пари от него,картата ми беше блокирана и разни други екшъни.В крайна сметка си ги направих процедурите и съм убедена ,че постъпих правилно...

Така,че мила,ти си поплачи,няма лошо,ще изхвърлиш малко токсини,но си дръж на своето и го направи...
*
« Отговор #928 -: Февруари 26, 2011, 21:12:10 pm »
Здравейте момичета!
Сперанца,болките са като при цикъл,нетърпими стават като се увеличава разкритието и контракциите се учестят, което при мен стана в последната фаза,така че....споко,когато най-малко очаквате ще тръгнат бебчовците :wink: :D
Боби,бебчо ще бъде добре,вярвам  osi_9
Ели, въобще не се втелясваш, нито полудяваш. Иди си на прегледа и въобще да не ти пука. Два УЗ за цяла бременност на мен ми звучат направо ужасно. Веднъж в месеца си е супер, макар аз тъй като ходя при двама доктори, един който ми води ЖК по ЗК и доктора при който правих процедурата и даже си ходя два пъти месечно.
Пък мъжа ти може би трябва да разбере, че те е разревал, та да прояви малко разбиране. Те понякога всички мъже си мислят че мн разбират от всичко... да си спокойна че не е само твоя  :D Абсолютно подкрепям! :bighug:

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #929 -: Февруари 26, 2011, 22:03:01 pm »
speranza, Мarykol, в краен случай накарайте мъжете да помагат  :wink:, ако въобще в 9 месец такова упражнение е възможно  :)

Боби, ти си знаеш, бъди позитивна.

Ели, мъжете понякога реагират неадекватно. И аз съм се разтройвала като не срещна разбиране. Все чета, препрочитам, питам и накрая сервирам всичко на готово и казвам това ще правим. Болно ми е било ако мъжът ми изтърси нещо ни в клин, ни в ръкав. От чисто любопитство  :oops: колко ще струва този преглед?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #930 -: Февруари 26, 2011, 22:12:52 pm »
Аз пък ще кажа друго  :D... Ако не бяха хормонките ни - изобщо нямаше да се трогваме от такива думи, оперени мацки сме и знаем какво искаме и какво трябва да се направи  :lol:. Мъжете са си мъже, понякога по - лесно се навиват, понякога опонират... Просто ние сме по - чувствителни. А и в реването по тия въпроси не виждам нищо лошо  :D.
Аз съм ходила на 1 ехо по застраховка, може и да нямам второ. Намерихме, обаче, едно чудно местенце, където ходим да се зяпаме на "частно" и когато ми дойде времето направо отивам при милото, хващам го под ръчичка и отиваме  :lol:. Ако в началото на бременността му бях казала колко пъти очаквам да посетим ехото, лошо щеше да му стане  :oops:. Едно по едно е по - добре.

Приятна вечер и положителни емоции! На всички мами на финала  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #931 -: Февруари 27, 2011, 06:14:30 am »
Абе не винаги са само хормонките. По принцип като сме ги чакали толкова тези деца, нормално е да сме по-чувствителни. Ето, Дидон се е растроила от мъжа си след трансфера т.е. още хормонките и не са били като сега.

Б.

*
« Отговор #932 -: Февруари 27, 2011, 10:30:45 am »
Добро утро момичета !
Ето ви една прекрасна новина
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45255.0
[/url]
*
« Отговор #933 -: Февруари 27, 2011, 10:31:20 am »
Привет момичета.
Ели, спокойно мила. Те мъжете понякога са големи темерути. Ще ти кажа моя каква е гадина - избор на количка: Сега какво толкова избираш. Отиваш в магазина и си харесваш някоя. ОК. Харесах си аз, а той - ама сега трябва ли ни 3 в 1 (такъв беше модела), то през пролетта защо не вземем някоя която летния кош има пълно легнало положение. За цената - има ли смисъл да даваме толкова много пари за една количка и т.н. Както и да е - оборих всички негови аргументи, а също така не се размина и с гледката на нацупената ми физиономия.
Вчера му казвам да отидем да се разходим и да разгледаме нещо бебешко, а той - ама то е още рано, за какво трябва да бързаме, като влезеш в болницата това са неща които и аз мога да ги взема. И се почна пак спорене. Накрая отново се нацупих, дори му казах че ако продължава може и да се разплача накрая и че ми е развалил удоволствието и моя вече готов да ходим, ама аз инат му отказах. Да се научи, че трябва да се съобразява. Е днес вече няма да му се размине обикалянето.
А за втората ФМ му казали, че не била задължителна и ако искам може да не ходя. Е замъкнах го и жалко че не успях да го снимам каква физиономия имаше като си видя щерката. Та така. И още примери има за това как мъжете не могат да усетят бременността така както ние. Така че мила спокойно. Като отидете на прегледа ако сте заедно после ще си промени мнението и съм сигурна че ще е доволен.
Ох малко дълго стана :oops:. Спирам. Хубав ден от мен засега.

« Отговор #934 -: Февруари 27, 2011, 11:23:40 am »
Добро утро!!!

Честито на Петя!!! :D
Момичета, не се ядосвайте....колкото и да искате мъж си остава мъж и никога няма да разбере наши тревоги и преживявания, за това сме нежен пол и приемаме нещата доста по чуствително, важно че човека до вас ви обича и той с нетърпение чака да дойде щасливия момент, само че не може да го изрази като нас....просто гледа на нещата под друг ъгъл... :wink:

аз пуснах от днес 3 нови снимки....с още по напреднало коремче  8O :D
видях снимки на Иванитка  :wink: и на Желязкова, мале колко дрехи имат от сега твоите госпожици  8O :D :wink:,ама красоти.....красоти....,то роклички, якенца...всичко е много хубаво :D :D
показвам на моя мъж снимките и той вика, ааааа на снахите туалетите  :lol: :lol:
« Отговор #935 -: Февруари 27, 2011, 11:28:23 am »
Tucy, точно подобен скандал заформихме туко-що с моя. Още съм бясна и днес ми се развали настроението отново. Вместо да  ме заведе да се разсея малко тези дни, че имах и други ядове и той го знае, а и имаме да купуваме още неща - все същата песен- тук не ми се ходи, там не ми се ходи- такъв скандал вдигнах и само се разстроих..  :(
Елена, мъжа ти определено се опитва да прояви разбиране, но понякога и ние вземаме твърде навътре нещата. Освен това средата на март е след 2 седмици, ако скоро си била на преглед, не е чак толкова много, ако е минало повече време - иди и спокойно  :wink:

О Петя е родила, отивам да честитя
*
« Отговор #936 -: Февруари 27, 2011, 11:52:06 am »
Момичета не се трмозете толкова с мъжете си. Истинския цирк започва след като родите  :lol: поне при нас е така.
Гледам албумчето все повече се пълни и това мн ме радва.
Маригри голямо сладко коремче си заформила, нали растат бебчетата няма как  :D
Момичета гледам сега албумчето на Желязкова, колко дрешки е накупила и реших да ви пиша да купувате бодита с цяло предно закопчаване. Много са удобни и не се изнервя толкова детето като се облича. Другото е гащеризончетата по възможност с копчета и на двете крачолчета, че иначе настава битка вкъщи "Свий си крачето маме, моля те пиленце", а тя се опъва и ми се хили насреща или в по-лошия вариант реве. И други мамита да се включат ако греша, но мисля че бебчетата най-обичат да са голички и като се почне обличането настава .... Така, че търсете най-функционалния вариант  :D Извинявам се ако съм прекалила с писанките, но имам бодита които така и не съм обличала точно заради обличането през главата.
« Отговор #937 -: Февруари 27, 2011, 12:05:57 pm »
илейни, мерси -точно си гледам списъка и се чудя още някое боди ли да взема и гащеризон и трябват ли ми ританки въобще  :ask:

Иванита, за списъка -в Лабиринт в Люлин на 1 етаж има магазин за бебешки стоки и има разни листовки, като имаше и диплянка Списък за бебето -за стаята, за къпане, за майката и т.н. -много ми допадна и по него "чеквам".
Но ти имаш време, аз все пак смятам че най-добре е да се почне след средата на бремеността с покупките. От начало бях заета предимно с мисли за прегледи и бременотта като цяло за да съм по-подготвена, а после има достатъчно време и за приятната част- пазаруването  :D
*
« Отговор #938 -: Февруари 27, 2011, 12:20:06 pm »

Момичета гледам сега албумчето на Желязкова, колко дрешки е накупила и реших да ви пиша да купувате бодита с цяло предно закопчаване. Много са удобни и не се изнервя толкова детето като се облича. Другото е гащеризончетата по възможност с копчета и на двете крачолчета, че иначе настава битка вкъщи "Свий си крачето маме, моля те пиленце", а тя се опъва и ми се хили насреща или в по-лошия вариант реве. И други мамита да се включат ако греша, но мисля че бебчетата най-обичат да са голички и като се почне обличането настава .... Така, че търсете най-функционалния вариант  :D Извинявам се ако съм прекалила с писанките, но имам бодита които така и не съм обличала точно заради обличането през главата.

Абсолютно подкрепям имоята бебка е така особено мрази през главата да я обличат аз обаче знаех предварително от една приятелка и сега имам само няколко блузи през главата и те са ми подарени иначе аз всичко купувах отпред с копчета отдолу с копчета и така
[/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #939 -: Февруари 27, 2011, 12:34:30 pm »
Боби, много стиснати палци всичко да мине добре !!! Дано мине по-леко този месец за теб...

За всички въпроси свързани с бебчовците - може да питате в темата помагаме си взаимно 0-12 месеца.
Аз също съм против претоплянето, вкъщи е 19-21 градуса. Бебето може да "проверите" като пипате нослето, гръбчето и ръцете ( тях на последно място, понеже много ги лигави и все са студени ). Много по-лесно е да претоплиш едно бебе, отколкото да го охладиш !
Тези, които виреят на по-топло може някакъв среден компромисен вариант.