0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #900 -: Февруари 25, 2011, 22:42:03 pm »
Писах по-рано, но нещо имах проблем с нета и не можах да публикувам, ама нейсе.

Маригри и аз от две седмици пия желязо (феро-фолгама) 2х1 таблетка, но не съм имала проблеми. Докторът от ЖК ме предупреди, че трябва да се пие на гладно и много дразни стомаха. Затова ми препоръча да го пия 2-3 часа след храна. Каза също, че е възможно да имам запек, ама "да чукна на дърво" поне засега нямам такъв проблем.

Боби стискам палци всичко при вас да е ОК. Дано притесненията ти се окажат напразни!
*
« Отговор #901 -: Февруари 25, 2011, 22:59:45 pm »
Боби стискам палци всичко да е наред, но това трябва да се следи (не че имаш нужда да ти казвам, де) особено към края, ама докторите сигурно си знаят. дано не ти създава грижи това и да си караш спокойна бременност.

Ох, искам да ви кажа, че все повече започвам да се притеснявам, че няма да съм си в БГ последните два месеца. Открих, че повече май не ми се полага да ме гледат на виодеозон и това много ме притесни. как ще видим колко е голямо бебето, как е плацентата, пъпната връв, въобще тия хора как си го мислят това, въобще не разбирам. айде тоновете ще си ги слушам на доплера в къщи, ама трябва да питам какво да им слушам на тоновете, ако някоя от вас знае ще съм й благодарна да каже. Все повече започвам да си мисля, че не е чак толкова зле да раждаш в България, поне можеш да си избереш читав доктор и да си ходиш да те следят. Сега много пари ама ще се дават, май поне за един последен видеозон малко преди или около термин, че не може то така.

Дидон, със сигурност след 6тия месец много се променят нещата, (нали седях два месеца все в шести месец, та съм един малък спец  :wink:)аз също започнах да ходя много бавно и много патраво и малко като походя повече ми натежава корема и си ме боли, но ми казаха, че като го усетиш трябва да се спреш, щото и да не са контракции може да доведе до контракции, пък ти както си със серклаж, не ти трябват допълнителни екшъни. вече наистина ставаш бременна, от онези дето не ходят както преди, колкото преди и въобще не правят един ред неща както преди. аз си мислях, че на мен няма да ми се случи, ама и аз станах от "онези жени"

за запека, сигурно сме го говорили и преди, но аз открих, че овесените трици са доста поносими за пиене и много помагат за запек - аз ги пия сутрин на гладно с натурален сок, мисля, че може с кисело мляко или само с вода, който както.

Сперанза, няма как да не родиш, ще родиш, и не знам на бебо, ама май на теб вече ти идва байгън и то е съвсем разбираемо. сигурна съм че му е добре на детенце, ама тоя стрес ти идва явно в повече. стискам палци да ти е по-леко на душата и тялото и скоро да родиш по един прекрасен начин и да имаш едно усмихнато и щастливо бебе, което теб да те прави много щастлива.

сигурно съм пропуснала някой, ама то много писано

пп дано упражненията помогнат, аз от снощи пак почнах да ги правя, да видим докога ще ме държи дисциплината.
*
« Отговор #902 -: Февруари 25, 2011, 23:07:44 pm »
Боби, ако не се лъжа Мишанта беше с подобен проблем.
Дано всичко е наред до края!
*
« Отговор #903 -: Февруари 25, 2011, 23:16:09 pm »
Да,Боби,точно както ти е написала Коки,Калина на Мишанта беше с този вид особеност при пъпната връв,но мисля ,че с малко повече следене и терапия всичко ще е наред при теб.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #904 -: Февруари 25, 2011, 23:43:12 pm »
Момичета, благодаря ви. Аз изчетох доста по въпроса и по-голямата част от тези бебета се раждат ок, но пак има много голям процент дефекти - според повечето източници около 30%. Не е ясно дали това не е преувеличено малко, защото ако няма дефекти често може и да не се диагностицира, та се надявам да не е толквоа страшно. Сега и без това нищо не мога да направя. Ще си чакам следващият ултразвук след 4 седмици и това е. Няма как да не го мисля, но все още нищо страшно не се е показало. Гледаха гръбначният стълб, изглеждаше добре, но не могат да твърдят, че няма дефекти, защото било рано. Офффф. Ще стискам палци и ще чакам.
Много мило, че толкова хора писаха веднага. Наистина сред вас се чувствам много по-добре.
Прегръдки на всички.

Боби

*
« Отговор #905 -: Февруари 26, 2011, 02:50:13 am »
Момичета,сън не ме лови нещо!Колкото повече приближава датата за раждане,толкова по неспокойна и уплашена ставам.Останаха ми някои последни приготовления и ми е нужно мнението на мамите.Кошарки от много гледане и чудене,последно се спряхме на един приятел на ММ ,дърводелец,който обеща ,че ще ги направи.Правил е детското в стаята на бебоците и поне ще нагласим цветово всичко да е в тон.Чудехме се много дали да бъдат люлеещи леглата?Мамите ,които имат тази функция-използвате ли е пълноценно,не вдига ли много шум и не се ли удря в стената?Какви градуси държите в стаята а бебчетата?При къпането какви градуси?Измервате ли влажността?Като мама без опит,постоянно някакви въпроси ми изникват,но тази нощ съм на вълна комфорта на бебетата:)
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #906 -: Февруари 26, 2011, 04:38:18 am »
Ася, за люлеещите легла не мога да ти дам съвет, чувала съм, че скърцат, но сигурно зависи от механизма.

За всичко останало - убедена съм, че ще бъдеш най - добрата мама за твоите бебчета  :D.
*
« Отговор #907 -: Февруари 26, 2011, 09:15:18 am »
Здравейте и от нас! :D
За съжаление не съм ви изчела, но като имам по-свободно време и това ще направя! :wink: Занимавам се с новото ни возило - КАТ,каско, обслужване и т.н.
Вчера бяхме на преглед - всичко ни е ОК, растем и то доста, вече сме около 3.2кг :lol: Определихме и датичка за секцио - 25-ти март - Благовещение! :D Дано да си я дочакаме :wink: Тази седмица мисля и детската да подредя и да я снимам! :D
Приятни почивни дни! :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #908 -: Февруари 26, 2011, 09:48:41 am »
Ася, бебетата си живеят на такава температура, на каквато ти е добре и на теб. Поне аз така съм държала моето, с изключнеие на първите две-три седмици, когато носеше шапка  и имаше може би по една връхна дрешка отгоре от това, което на мен би ми било удобно.
Не се притеснявай - като се родят ще видиш как не само ще се справиш, а и ти ще знаеш за своите бебета най-добре.

Боби

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #909 -: Февруари 26, 2011, 10:25:17 am »
По повод на оптималната температура за бебета , се чудех че при тази която четох за препоръчителна - 18-20 градуса  , аз бих треперила . вирея добре при над 24 .Колкото повече , толкова повече  :lol: и по-добре.  
Добре , че нашия юнак ще се роди през лятото , за зимата ще видим какво ще се правим.

Боби,  всичко ще е наред  и стискам палци!

Сега  да питам пак за възглавките за  бременност и кърмене -от тези , с които сега мога да спя и гушкам.
Има ли съществена разлика в  тези на Спелта Био и тези с  обикновен пълнеж?
Все пак разликата в цените им е  в пъти  .
А аз не знам колко  и дали ще  я ползвам , дали ще ми е  удобно с нея , но бих предпочела  в крайна  сметка по удобната ,пред по-евтината.
Та струва ли си на Спелта да взема или с обикновен пълнеж , според мамите с опит ?
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 10:34:43 am от nimika »

« Отговор #910 -: Февруари 26, 2011, 11:18:16 am »
Боби дано миличка всичко да е наред с бебчо,аз вярвам че ще е така!!!
Рetqst браво добре се развивате , а за датата за секцио направо сте избрали най-добрата възможна дата-Благовещение! Това е най-хубавия ден в който можеш да родиш и да получиш и ти благата вест , че си вече майка!!!
Аcq81 така ще е занапред , мен също не ме ловеше сън особено около 30г.с. и нататък , все мислех за нещо , дали за креватчето , за дрешките кога да ги купя , за багажа за болницата и т.н., но всичко си дойде на мястото постепенно, само дето се тревожих много , остана да чакам бебчо да реши да се ражда , иначе всичко съм подготвила , багажа ми е готов от 1 месец и стои вече в багажника на колата за по-сигурно , но ето бебо още се чуди къде ще му е по-удобно -в корема ми или навън в обятията ми :D.Аз съм взела креватче с люлеещ механизъм , но мога и да не го ползвам ,не е шумно люлеенето само трябва да се държи на разстояние от стената.
Elena B благодаря ти много за съчувствието , то е ясно че ще родя , но вече ме избива една нетърпимост , колкото по-близо е денят , толкова повече се изнервям и подлудявам и мъжа ми , той милия не знае какво да прави с мен , не може да си гледа спокойно работата,не го пускам да ходи надалече , защото се страхувам да не взема да почна да раждам и него да го няма.За сега от мен е това , приятен ден ви желая!!!
*
« Отговор #911 -: Февруари 26, 2011, 11:40:20 am »
 Първо искам на Боби да кажа, че всичко ще е наред!Сърчицето ти със сигурност ще е свито преди всеки преглед,но му говори на бебчето само хубави неща и то ще си расте послушничко и здраво  :bighug:

Еленка,да,явно наистина си ставам от "онези жени" :) . Той понеже моя корем е доста голям от самото начало си мислех,че горе долу имам представа какво ще се случва,но уви.То корема е бил голям,но тежестта на човечето вътре е била съвсем незначителна.Аз след серклажа много внимавам.Седя си вкъщи основно.Уж да се предпазвам и от грипа,но уви...

Нимика,писах ти за възглавничката

За температурата на бебчо.По книжките има цитирани градуси,но и аз подкрепям мнението ,че както на нас ни е добре,така и на бебчо ще му е ок.Може да прегледате и в темата за бебчетата от 0 до 12 месеца.Мамите там споделят опита си
*
« Отговор #912 -: Февруари 26, 2011, 12:31:04 pm »
Привет момичета!
Боби, залагам на женската си интуиция че всичко ще е ОК с вашето бебе. То такова късметлийско детенце, което "стана от въздуха" дето има една дума - с късмета си е заченато и така ще си се роди. :D Ясно, че няма как да не го мислиш и да се тревожиш, но доколкото е възможно - мисли по въпроса, че всичко ще бъде наред и то ще бъде. А и четох, че и други дечица на мами от форума са били с тази особеност - ей я Калина на Мишанта каква голяма и здрава кукла е станала и при вас ще е така!

Аcq81 не знам какъв люлеещ механизъм сте замислили, моето креватче си е класическа люлка /със заоблените "крака"/ и е удобна - нито скърца, нито друса, нито се опира някъде. За да не стърже и тропа от триенето на дърво в дърво по паркета, купих две малки бели килимчета памучни, от тези дето са като парцалените черги едно време и ги подложих под краката на леглото - сега е съвсем безшумно и плавно люлеенето. На този етап, не ползвам особено люлеещата функция честно казано, защото моят шушул "заспива прав"  :lol: и не се налага. Но когато стане по-активен, предполагам че ще ми е улесненеие опцията люлка на легълцето.
За температурите. Аз го държа на 24 градуса, но облечен само по едно боди, панталонки и чорапки. Предполагам, че ако поддържате 20-22 градуса в помещението, бебето ще трябва да е по-облеченко, но аз предпочетох да държа по-висока температура вместо да слагам по няколко ката дрехи. Къпем го като затоплям помещението до 27 градуа, водата я правя между 36-38 градуса. Имам един много удобен термометър за вода на НУК /като за идиоти  :lol:/, който освен разграфен на градуси, има нарисувани и едни човечета по скалата на определени температури и на графата, която е подходяща за къпане има усмихнато човече и надпис "идеално за бебета", удобно нещо е.

nimika Аз така и не купих от тези възглавници, защото коремът ми не достигна размери налагащи подпиране, ама нали гледах да съм подготвена по-отрано за всичко - избирах каква да взема, когато ми потрябва. Основната разлика между по-евтините и скъпите възглавници е в пълнежа. Скъпите са пълни с разни био-материали /пр. пшенични зрънца/, или едно особено като пясък, или едни топченца дето ги има в детските играчки. На мен не ми харесваха по две причини - много са тежки и този вид пълнежи шумолят, което лично за мен е проблем и би ме нервило при спане, но ако за теб шумът не е дразнител - взимай си такава спокойно. Иначе по-евтините примерно на Бертони има по 20-ина лева - пълна с класическа вата и калъфка от хасе ми изглеждат съвсем удобни и практични. Няколко приятелки са с такива и нямат никакви оплаквания. Ето такава е http://family-bg.com/prX_4122.htm

speranza, като те чета сега и се сещам за Саричка как беше последната седмица преди да роди - все ходи до болницата и все я връщаха, даже се беше разплакала веднъж там как всички други раждат, а само тя не... :lol: Сигурно е изнервящо това чакане, съчувствам ти, макар че не съм го изпитала, нали при мен беше всичко по план... Прегръщам те, още мааалко търпение и нервички само и ти ще гушнеш бебока - няма неродила жена, знаеш. ;)

Слънчев и спокоен почивен ден ви желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #913 -: Февруари 26, 2011, 12:31:05 pm »
Echi, честито  ylinfant ! Браво за голямата мома  :D Да расте здрава и весела!
Ти вече се отчете, сега чакаме Сперанза /стискам палци да е скоро/ и Лорейн. Тъкмо мислех че Тини е родила вече, но тя стиска още  :wink:

Тези упражнения, за които споменахте се казват кегелс и са много полезни за мускулатурата след раждане. Подсетихте ме, че скоро не съм ги правила  :lol:

Ася, с теб сме май наравно - не се шашкай, имаме време за приготовления, а със спането ще е по-често така  :? Аз покрай пустата работа, /явно съм си башка луда/ нямах много време за такива размисли и още не сме поръчали легло, но то идва бързо. Поръчахме само шкаф, тъй като срока на изработване е по-дълъг и силно се надявам да го донесат по-рано, че да редя с кеф  :wink: По списъка от Лабиринт, който много ми допадна, напредвам все пак, така не се шашкам още..
*
« Отговор #914 -: Февруари 26, 2011, 12:31:05 pm »
Боби, все по-често се срещат два кръвоносни съда, без да има последствия от това. Предполага се че все повече се открива това състояние и защото все повече жени следят с ехограф, отколкото преди 30 години да речем. И преди си го е имало, но е нямало ехографи да го диагностицират.
Стискам палци!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #915 -: Февруари 26, 2011, 12:49:04 pm »
Стискам,Сами все още :)Дано си траем още малко,че да дочакаме секциото.Иначе вече имам по-чести и мога да кажа болезнени контракции,но пак не са това,което трябва.На мен също вече ми се иска бебо да излиза,най ми тежи по време на спане-място не си намирам!Иначе през деня съм пушка,даже продължавам да си  разнасям детето насам-натам,добре че е тя ,че времето по не се усеща :wink:
 Сперанца,съвсем мъничко още и твоят час ще настъпи,но те разбирам чудесно как се чувстваш :bighug:
Относно възглавниците за бременни и кърмене,аз също мисля като Жбрул и даже смятам да си  купя по-ефтината-доста по-лека е.

*
« Отговор #916 -: Февруари 26, 2011, 13:12:49 pm »
опс, системата нещо се бъгна и ми изкара два пъти един и същи пост.  8O

*
« Отговор #917 -: Февруари 26, 2011, 14:08:22 pm »
Моето бебе седи при температура 21-22 градуса, а при къпане 23,5-24. Още го къпя на мивката в банята.
Бих свалила и още температурата в стаята с цел закаляване.
Иначе е облечен с боди дълъг ръкав, памучен гащеризон и е завит с олекотена завивка на два ката.

При високи температури децата се изнежват!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #918 -: Февруари 26, 2011, 14:19:09 pm »
Smaraidi , все пак да не забравяме че до 3-я месец поне бебето няма собствена терморегулация напрактика и е малко като гущер в това отношение ;) Закаляване - ОК, ама да не залитаме в крайности все пак. Зима е най-малкото, няма лошо да му е топличко на човечето, естествено не като в сауна, ама пък някои дето ги държат на 19 грдуса новородените и тях не ги разбирам... То ръцете му сини от студ и реве, майката казва - ми така пише в книгата. И от "така пише в книгата", се озова с двуседмично бебе в болницата, щото много знаеше все. Водете се по децата си, те си показват сами кога им е ОК, кога - не. Поне според мен.

« Отговор #919 -: Февруари 26, 2011, 15:08:33 pm »
аз за тези неща съм много боса още и много разчитах че сега като съм в отпуск ще отида поне на една лекция на сп.9 месеца за грижи за новороденото, а то март няма такава в графика  :( Е все така/ ще стане, пропуснах и в Щерев училището. Иначе ще отида на някоя друга -може на 18/03.

Ох, искам да ви кажа, че все повече започвам да се притеснявам, че няма да съм си в БГ последните два месеца. Открих, че повече май не ми се полага да ме гледат на виодеозон и това много ме притесни. как ще видим колко е голямо бебето, как е плацентата, пъпната връв, въобще тия хора как си го мислят това, въобще не разбирам. айде тоновете ще си ги слушам на доплера в къщи, ама трябва да питам какво да им слушам на тоновете, ако някоя от вас знае ще съм й благодарна да каже. Все повече започвам да си мисля, че не е чак толкова зле да раждаш в България, поне можеш да си избереш читав доктор и да си ходиш да те следят. Сега много пари ама ще се дават, май поне за един последен видеозон малко преди или около термин, че не може то така.

Елена, ако става дума за записите на тонове- това е важно нещо, дават доста информация и въобще няма общо със слушането на пулса с домашния доплер, а и най-важното е кой го прави, ако всеки можеше няма да има АГ. Започват от 31-32г.с. тук обикновено.. вече ми направиха първия и в понеделник пак ще ходя.
Мен от 1-2дни така ме разпъват отвътре- много е странно усещането - целия ми корем се движи в различни посоки, и то доста силно  :lol: а походката ми се промени особено от 1 седмица, май продължаваме да сме големички, но ще видим..