Боби, то аз не уточних, че не доизцеждам ами цедя директно за хранене, малко съм отвеяна, ама простено ми е в момента
С ръчната помпа тендовагинит хванах, то за 60мл. едно 40мин. помпя като идиот, та чак манифактура направихме - аз държа помпата мъжа ми помпи, егати картинката бяхме.
С тази електронната за 15-ина минути изкарвам 80-100 мл., а и гърдите не се травмират толкова. Полягвам си на една страна, натискам копченцето и т'ва е...
Преди време с момичетата тук обсъждахме дали да се купува помпа предварително, каква да е...Сега от няколкодневен скромен опит
мога да споделя следното мнение.
Ръчната помпа е ОК, но ако ще я ползвате за доизцеждане, в случай че бебето си суче от гърда, или инцидентно да цедите кърма - примерно ако ще излизате и трябва да оставите храна за бебо.
Ако ситуацията обаче стане като при нас в момента - за всяко хранене да трябва да изцеждате нужното количество - с ръчната помпа си е гърч. Поне за мен беше трудно де. Слаби са ми ръцете, отнема страшно много време /сравнено с ел. помпа/, освен това когато гърдата и без това е травмирана, да я мачкаш с помпата по 30-40мин. не помага на "оздравителния процес" особено... За няколко изцеждания с електронната състоянието на гърдите ми чувствително се подобри.
Та в резюме - ако предварително купувате помпа, вземете някоя по-евтинка ръчна, или най-добре, ако има от някоя близка за временно ползване, докато стане ясно дали ще ви трябва изобщо и колко често. А когато /ако/ се наложи да цедите често и редовно - взимайте смело ел. помпа, разликата е осезаема, поне според мен. В нета често има страхотни оферти за такива помпи на супер цени освен това и ако не сте нервни и нетърпеливи /както бях аз вчера/ една хубава ел. помпа можете да си купите на цена близка до тази на една хубава нова ръчна помпа.
За давачите на акъл, аз и друг път съм казвала тук - облагодетелствана съм, понеже никой от семейството ми и хората около мен не е от този тип досадни хорица и през ум не им минава да "дават наклони". Както и по време на бременността, така и сега - все някой "външен" - питан, непитан се натиска да се изкаже компетентно по всякакви въпроси.
Та в моя случай конкретно - наистина е най-лесно да кажа: "да, добре" и после да си правя каквото знам, понеже няма кой да види какво наистина правя.
Иначе идиоти - бол де. Като се прибрахме от Пловдив и на другия ден идва джи пи-педиатърката на Дани, такава е процедурата, трябва да си имаш педи по НЗОК за ваксините и пр. и по протокол, този лекар посещава бебо до 24 часа след изписването. Дамата беше предварително уведомена, че посещението й е само формално, отделно че се познаваме, колежка на майка ми е и е наясно, че бебето си има друг педиатър, който бачка само на частно. Така, ама госпожата не устиска да дава акъли естествено.
Първо се почна, че при бебето било студено /бахти студеното 24 градуса
/, после заяви, че минимум 200мл. глюкоза на ден трябвало да пие до 40-я си ден, а той кара супер леко жълтеницата...За финал се опита да ме убеди, че камерата на бебефона монтирана на леглото му "излъчва радиация"
и ще му повреди мозъка... Едвам устисках да не се смея с глас, но се съгласих с всичко, махнах пред нея камерата даже и тая си отплува доволна и това беше. Какво да се разправям с патки и да хабя нерви само? Напъна ме да я питам, не е ли чувала все пак , че има бани и душ та мирише на кисела пот въпросната, ама друга тема това... Поне от вратата още си сложи маска и калцуни сама, та с това не се разправях.
Лелеее пак се олях с писането
, но се надявам поне с нещо да съм била полезна на бъдещите мами. Целувки на всички ви и хубав ден от мен засега!