0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #740 -: Февруари 21, 2011, 09:01:08 am »
Цитат
Който иска да ме смята за лоша майка.
Всяка майка е най-добрата за детето си :wink:.За кърменето и аз се озорих 4 месеца с цедене и пиене на тонове лактогонни щуротии.В крайна сметка си минахме на АМ.Наистина е най хубава кърмата,но като не става-не става.

« Отговор #741 -: Февруари 21, 2011, 11:08:52 am »
Е,открих лек и то още преди да съм свършила опаковката на пастата.
 Това е хомеопатичната паста за зъби "Билка"
Дидон, направо ми иде да те разцелувам!  :youwoman:
Измъчих се съвсем откровено с тези венци. Сандрин ли не жабурих, какво ли не беше. Сега ще пробвам с тази паста, дано да помогне и на мен!
Сонче, честито ти моме:) Айде давайте още, че след 20 години за една мацка по 10 младежа ще се бият :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_007: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004: :bori_004:  :D
Маригри, АГ-Варна продължава да е синьо, чак май вече към лилаво отива:)
Успешна седмица на всички:)
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 11:14:24 am от choveche »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #742 -: Февруари 21, 2011, 11:18:25 am »
Точно това каза няколко пъти Жбрул - ако стане стане, ако не - здраве да е...Няма да се вкарвам във филми.
На мен ми се иска това бебе сега дето го чакаме, поне 3 месеца да го кърмя. Обаче няма да се шашкам като преди да е само и единствено на кърма. И вероятно след първият месец ще вкарам АМ за през нощта, защото с това ставане се изтормозих. Все пак аз съм имала 6 седмици отпуска и съм тръгнала на работа. Бях просто съсипана и заспивах права. Мъжът ми също.По едно време започна да ни се отразазява на взаимоотношенията. А сега с едногодишно бебе и друго новородено, просто няма начин да седна да кърмя по два пъти по половин час посред нощ и след това да хукна на работа по цял ден. Който иска да ме смята за лоша майка.

Боби

Никой няма да те сметне за лоша майка миличка.. и мен ли ще ме сметнат ако споделя че цяла вечер не съм спала заради коликите :( :( А ти си имаш право при положение че и на работа ходиш... Абе всеки си знае положението :)
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #743 -: Февруари 21, 2011, 11:31:28 am »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #744 -: Февруари 21, 2011, 11:42:34 am »

Днес и аз си купих паста "Билка"  и същата вода за уста -ще видим ефекта.

изрових това  -все едно аз съм го писала:
..., почти всичко друго е на ток :-) Но с високо вече ходя само до работата или нейде за вечерно излизане (дето вече не помня ясно какво беше:-) - само защото съм с колата и реално са си за красота:-)
Сигурно ще се наложи да пообновявам колекцията обувки след появата на наследника, но сега не смея - много ме стресираха някои хора с твърденията, че номерът ми ще порасне и ще изгубя целия си наличен (солиден при това) асортимент :P
От както съм бременна , не бях обувала ботуши с  ток, а повечето ми са такива .Струва ми се, че ми се напряга корема и краката .
Дано не ми се разширят краката  , че асортимента  е громно солиден при мен -обувките  май са ми мания  и ако трябва да ги подменям , че е лоша работа :?
Предполагам лятото май-юни ще стане ясно  в горещините  , дали само ще се подуят или и порастнат краката ми.

И аз май ще си търся възглавка за бременни .От сега не мога да си наместя корема.

*
« Отговор #745 -: Февруари 21, 2011, 11:56:39 am »
И аз май ще си търся възглавка за бременни .От сега не мога да си наместя корема.

Народе, а как спите с тази въглавница всъщност? Аз още успявам да постигна споразумение с корема и обитателя му, но преговорите продължават все по-дълго време.. Хем си мисля, че съм пределно ясна: има само 4 позиции, в които може да се спи, и пак не сме в хармония: по корем очевадно не става, по гръб - побърква се от въртене, надясно - директни опити за лека телесна повреда на мама, а отскоро и наляво нещо има поводи за манифестация, по възможност около 4 сутринта... Та почвам да се чудя дали включването на 3ти елемент ще помогне, и как по-точно?

Нимика, за обувките леко се поуспокоих: снаха ми (тя достави племенника в края на юни) първоначално не можеше да влезе в нищо старо, дори (сериозно!) ски-обувките си в началото на този сезон; сега обаче вече няма проблем, та ще се надявам да е ОК положението, че иначе....
« Отговор #746 -: Февруари 21, 2011, 12:15:18 pm »
Аз отскоро имам такава възглавница за бременни, но нещо не мога да си наместя корема на нея  :oops: Ползвам  2, една обикновена по-плоска за корема, а на тази за бременни си качвам левия крак (коляното и стъпалото) , ако съм обърната на дясно. Отгоре пък си я гушвам и така ми е удобно горе-долу...
При мен има само две позиции за спане лява и дясна  :)  По гръб ми е невъзможно да спя, защото коремът направо ме сплесква и не мога да дишам  :oops:  А по корем не мога да се намърдам от мноооого отдавна вече  :)
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #747 -: Февруари 21, 2011, 12:26:36 pm »
 Nadine, дано сме като снаха ти  , че   направо ще ми е жал  -обичам си всеки чифт  чехли, обувки, сандали и ботуши ...

Аз освен  наляво или надясно  в друга поза не мога-по гръб ми става лошо , даже и кръвното ми пада тогава.
Та мислех ако подлагам възглавка -да я гушвам ,както пише loriane  , дали няма да ми е по-удобно.Ще пробвам  довечера с обикновенна възглавка или олекотена малка завивка навита на руло .Мъжа ми не знам в кои ъгъл на леглото ще е  :lol:

*
« Отговор #748 -: Февруари 21, 2011, 12:28:10 pm »
надин, аз в едната си къща спя с възглавница за бременни - минава ти под коремчето, ако ти е високо, не е нужно да лягаш върху цялата, можеш просто да си подпреш корема, щото на мен от време на време като се обърна на една страна ми дърпа сериозно шкембето, другата част ми минава между колената, което е много удобно и според мен ми помогна да не ставам по 4 пъти на нощ да ходя до тоалетна, но може и да си измислям. моята възглавница има и една част дето ти е зад гърба, но тя май не е задължителна, аз напоследък си я премятам, че ми пречи мъжа ми да ме гушне, пък това е по-важно, но пък е хубава като се обръщаш да има и там опора за шкембето.

а в другата си къща просто си слагам една обикновена възглавница между краката и под корема и така спя. колкото до ритането в 4 сутринта не мисля, че зависи от позата, просто си се събуждат и се започва. това е според мен генерална репетиция за след раждането, да не би да свикнеш да спиш по цяла нощ и после да ти се види нанагорно. само от грижа се прави, да знаеш.

между другото противно на всички останали бебета мойто е най-спокойно като съм по гръб. събота и неделя такива ритници раздаваше като застана на една страна, че чак викам какво му стана на това дете? но като се обърна по гръб се укротяваше. надявам се не е щото съм му прекъсвала достъпа на кислород  :wink:

а за обувките - много исках да си купя нещо хубаво тази събота или неделя, но тъкмо разликите в размера ме спряха. как да ходя да пазарувам дори за пролетни обувки като не знам крака ми на какво ще заприлича. вие как се оправяте с тази дилема
*
« Отговор #749 -: Февруари 21, 2011, 13:48:29 pm »
да се разпиша и аз за тази седмица че от утре незнам дали и кога ще мога да вляза да пиша. относно клизмата и секциото, доктора при който щше раждам ми предложи да отида в насочения ден като предната вечер и сутринта съм ползвала свещички Ева Кю. само ми е странно като постъпвам в деня на раждането дали ми правят някакви изследвания (както ако постъпя предния ден), но и това скоро ще разбера.
аз в обувките си влизам без проблем, но днес се наложи малко повече да походя и сега прасците ме болят:)
за спането, отдавна спя само на ляво или само на дясната страна. като ми беше по-малък корема се подпирах с обикновени възглавнице между краката и под корема, сега си се подпирам директно на корема :)
*
« Отговор #750 -: Февруари 21, 2011, 17:07:12 pm »
 Първо за венците.Водата наБилка,когато ползвах само нея ,не ми помогна.Сега ползвам само пастата и както вече писах съм супер.Дано и на вас помогне...
 Възглавницата - слагам я до мен по дължина.Не си слагам главата на нея,защото специално моята / тази от Спелта / е шумкаща и ми е неприятно на ухото.Горната част си я гушкам ,а долната си я слагам между краката или пък просто горния крак върху нея. Много ми е удобно.Корема не го мисля в какво положение е .Просто по този начин лежиш наистина настрани ,а не леко извъртян по корем.
 Ако съм с гръб към възглавницата се облягам на нея.Сякаш съм легнала по гръб,но всъщност съм настрани.Краката както си искам .Може единия върху нея,може и двата,може нито един. На мен лично за сега точно тази поза ми е най-полезна,защото сутрин се събуждам с болки в гърба,когато по цяла нощ си налагам да спя настрани.

Между другото организма наистина си показва,кога вече не можете да спите по гръб.На мен ми се случи да се събудя от изтръпнала лява ръка,а бях абсолютно по гръб и ръката си ми беше на гърдите. Изтълкувах го ,че кръвообращението се е нарушило.Може и да греша
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #751 -: Февруари 21, 2011, 17:14:14 pm »
Момичета пробвайте спане полулегнало/седнали.
Аз спях така, първо на спалнята на голяма ХХL възглавница,
после на един фотьойл които се разпъва до последния ден преди раждането!
При мен през ноща бяха най-слините крампи на ръцете и легнала нямах шанс за сън,
щом заспях легнала и притока на кръв в пръстите намалееше полудявах,
ставах правих ледени компреси, сядах след това и така спях!
Но аз мисля, че и това е строго индивидуално, форма на корем, качени килограми,
брой бебета  :D!

echy, късмет и спокоен финал!
Прекрасна първа среща!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #752 -: Февруари 21, 2011, 17:25:22 pm »
Преди време бях питала , но ако някои знае със сигурност , ще помоля за отговор:

-при бременност кой  има право да дава направление за изследване на ТСХ-ФТ4?

Личния лекар  каза-от Жк , от ЖК казват -ние нямаме право  - питай личния .Ясно е ,че ме прехвърлят , миналия път не ми се  разправяше и за пореден път си ги платих , но ако регламентирано някои има право да ми ги пусне  , ми с е иска да знам.
Досега съм посещавала ендокринолог само с частен прием .Ако взема направление за ендокринолог той има ли право да ги назначи- в смисъл  полагат ли ми се ,май имахме право само на 2 пъти да пуска той изследване ,ама пак е нещо ...

*
« Отговор #753 -: Февруари 21, 2011, 17:34:56 pm »
Преди време бях питала , но ако някои знае със сигурност , ще помоля за отговор:
-при бременност кой  има право да дава направление за изследване на ТСХ-ФТ4?
Досега съм посещавала ендокринолог само с частен прием .Ако взема направление за ендокринолог той има ли право да ги назначи- в смисъл  полагат ли ми се ,май имахме право само на 2 пъти да пуска той изследване ,ама пак е нещо ...
Охх, този омагьосам кръг го знам вече! Отговора при мен беше "личния лекар, а той ще ти даде направление за ендокринолог, който вече....". Това разбрах след като бях проявила "наглостта" да поискам направление за хормоналните изследвания, за да не се налага бременна и през грипния сезон да обикалям още няколко кабинета... А и без това ЗК покрива едно голямо нищо за хормонални изследвания, та аз лично направо си ги самопуснах всичките, спестявайки от бъдещ антибиотик :-) Успех в борбата!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #754 -: Февруари 21, 2011, 17:38:34 pm »
При мен беше така, от личния взех направление за ендокринолог, а от него направление за изследванията.
Друг е въпроса, че после ги повтарях, защото лекаря следящ бременността ми нямаше доверие на лабораториите в поликлиниките. И така, спрях с тези направления.
*
« Отговор #755 -: Февруари 21, 2011, 17:40:38 pm »
и аз знам,че е такъв реда...Отиваш при личния,той ти дава направление за съответния специалист и вече оттам ти пускат изследванията,естествено ако решат,че си за такива...Така ,че Нимкааа,ендокринолог ти трябва
*
« Отговор #756 -: Февруари 21, 2011, 18:07:27 pm »
Здравейте мамчета, да се запиша и аз в темичката, днес изчетох половината, че те много страници, но си мисля, че има много полезна инфо.

Аз утре съм пак на преглед и ще разкажа след това.

Хубава вечер на всички!

*

nimika

• *
  • 3357
« Отговор #757 -: Февруари 21, 2011, 18:44:47 pm »
Момичета, благодаря.
Личният лекар при добро желание можеше да ми каже ,че направо трябва направление  за ендокринолог и ако ендокринолога прецени , да ми пусне изследванията, а не да ме праща  при ЖК..., но знаем  как са нещата.
След като толкова години все съм си плащала  следенето на щитовидната, сега ще опитам по ЗК-дори и два  хормона да минат , пак  е полза :wink:
Иначе коментара на резултатите си ми е при д-р Начев .Но в лаборатория в София ми е  много трудно да пускам ТСХ- при 4 часа път ми е трудно рано сутрин да съм там  :lol:  .Винаги го следя  в една и съща местна лаборатория, на която съм проверявала резултата , сверявайки го , когато ми е било възможно , с няколко реномирани  софийски .

Да не гооврим ,че от ЖК изумено ме попитаха как  така всеки месец юе следя ТСХ- в началото на бременността  и в края било достатъчно  :lol:

*
« Отговор #758 -: Февруари 21, 2011, 19:05:47 pm »
Мами сладки, да ви се оплача. От днес нещо се опитва да ме боли гърлото и се чудя какво мога да пия, или смуча.
Аптекарката предложи инфлуцид - вие какво мислите?

*
« Отговор #759 -: Февруари 21, 2011, 19:24:08 pm »
Иванита, започни да си правиш гъргара с лайка и сода. На мен много ми помага.