Привет мамчета.
Отговарям на въпросите и предлагам, ако има други на тема раждане да ги бистрим в темата за раждания, че оспамихме тук, което не ми беше целта и моля за извинение.
Д-р Даскалов е против клизма при планово секцио, това е излишна травма на червата и само забавя възстановяването на нормалното функциониране на тялото след хирургична намеса. При естествено раждане, или спешно секцио - има резон да се прави клизма, но при планово секцио - просто се спира приемът на храна и течности, или ако се налага се взимат очистителни. А и аз не бих дала да ми направят клизма де, но това е друга тема
Уретралния катетър ми сложиха вече на операционната, след поставената упойка. Не знаех, че има места където се поставя преди упойката, изглежда ми доста малоумно и излишно
така и така ще слагат упойка, за какво да ти набутват катетър преди нея... Моя не усетих кога го слагат, не го усещах и после, свалиха ми го на 24-я час - не съм имала проблеми и дискомфорт заради него. Не знам какво се разбира под "почистване на влагалището"
и да е имало такава процедура - явно не съм разбрала за нея.
acq81 За кърменето има сума ти консултатнти, стига да ти се занимава с глупостите им. Показват ти и те убеждават точно в обратното на това, което довчера си чела и са ти разказали всички активно кърмещи приятелки...
Лично на мен "консултацията" не ми помогна, само ме изнерви, а и бебето се изнерви да го дърпа и блъска тази жена, че да засучело правилно. Ми то си засуква, ама какво да суче от цица, която не пуска нищо?!!! Да съм го слагала сега на гърда, нищо че и коластра нямам, че да стимулирало лактацията...някакви пълни простотии за мен. Казх им да ми донесат шише с АМ и да не ме занимават повече и това беше. Като се приберем у нас може и да се пробвам с кърмене, но в болницата - абсурд. От вчерашните изпълнения, освен една хубаво посинена гърда - друго не се получи. Иначе консултанти има всякакви, имаш си и рехабилитатор, грижите са си на ниво, спокойно.
Eille ами верно моето си се оказа песен, за което се радвам. Не искам да излиза сега като реклама на секциото, никога не съм си крила пристрастието към метода, но просто така протече при мен и го споделям. Пожелавам на всички ви раждането да ви е супер изживяване и да имате само хубави спомени от него, пък как ще се ражда - няма значение толкова.
Отивам да хапна сега, баси апетита ми дойде тези дни