0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #620 -: Февруари 17, 2011, 16:13:56 pm »
Избирайте жълтите портокали, а не оранжевите, защото тези оранжевите са по-вероятно боядисани. Пробваха с мокра кърпичка да забършат кората и п нея оставяше оранжева следа.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #621 -: Февруари 17, 2011, 16:25:56 pm »
Привет и от мен.
Първо честито на Жбрул.
Дидон, радвам се че всичко е минало добре.
Аз преди малко се прибрах и съм направо капнала. Сутринта бяхме на доктор - малката се е обърнала, отговаря си на седмиците, има си дълъг бедър и все още сме в женски пол :D.

И сега да сложим горещия списък :D

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy

marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Velka-2.03.2011 планово секцио
Лориан-8.03.2011г
echy- 10 дни до термин
tanj74- 24 дни до термин

ЧАКАЩИ  preggo

Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
Ася 81-16.04.2011
tucy – 29.04.2011
Nadine – 04.05.2011

Тини 78- 34 дни до термин
zeituni-35 дни до термин
sami123 – 56 дни до термин

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #622 -: Февруари 17, 2011, 16:30:57 pm »
Аз се цедих в болницата, защото ми казваха, че бебето не се храни достатъчно и ми даваха шише с АМ да дохранвам. Тогава изобщо не исках да давам АМ и се цедих, явно бебка е нямала сили да суче хубаво та дохранвах с шише с кърма. Цедих се и поради още една причина - слезе ми много мляко, гърдите ми много се подуха, станаха на буци, а както казах по-горе бебето сучеше малко.
Миех помпата с вряла вода на чешмата, едни акушерки казаха че става - други че не става...Не знам, така се оправях. Попитах дали може те да ми я стерилизират - не...
Та чешмата ми беше единствена опция.

За буците много ми помагаше шише с вода! Пълнех едно шише от 0.5 л с вряла вода и си го налагах по гърдите там където имаше буци. Веднага изчезваха и тръгваше да тече мляко.

Дидон
Браво ! То беше ясно че всичко ще мине по мед и масло  :D
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #623 -: Февруари 17, 2011, 16:37:19 pm »
Избирайте жълтите портокали, а не оранжевите, защото тези оранжевите са по-вероятно боядисани. Пробваха с мокра кърпичка да забършат кората и п нея оставяше оранжева следа.

Аз се чудех защо пръстите на краката ми пожълтяха  8O, помислих, че е от витамините и временно ги спрях...

Дидон, чудесно сте се справили! Спокойна бременност до края!
Сами, с изненада те "открих" в чакащия списък :o, лелеее!
*
« Отговор #624 -: Февруари 17, 2011, 16:54:57 pm »
момичета, нощес докато будувах си мислех за престоя в болницата след раждането. предполагам че за да стимулирам лактацията трябва да се цедя, но как ще стерилизирам помпата в болнични условия :ask: ще съм благодарна на вече родилите мами да кажат какво са правили те.
Има течност и таблетки за студена стерилизация. Пълниш някакъв съд с вода слагаш малко течност и след 30мин изплакваш. На мен ми влезе в употреба.
Ползвам таблетки на Jane, а течност на Chicco

elle22 ама как само се усмихва на едната снимка бонбончето  :lol:
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 17:04:25 pm от ileini »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #625 -: Февруари 17, 2011, 17:00:01 pm »
как ще стерилизирам помпата в болнични условия :ask: ще съм благодарна на вече родилите мами да кажат какво са правили те.
Има течност и таблетки за студена стерилизация. Пълниш някакъв съд с вода слагаш малко течност и след 30мин изплакваш.
Носех си дълбока пластмасова купа с капак, а таблетките, които ползвах се казват Амукина, сигурно има и други марки :)

И на мен ми се наложи да цедя заради запушени канали.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #626 -: Февруари 17, 2011, 17:45:38 pm »
Аз днес ходих на преглед при моя док, всичко е наред...бебета пораснали....направи ми диск с малко видео и снимчици :D
шийката била добре, 3,5см....каза, че перфектна била :?
бебките бяха  глава до глава и се шушукаха нещо явно :lol: :lol: :lol:

иначе отидох към обяд, към 15.00 успях да вляза и като излязох дивана беше пълен с чакащи 8O.......голяма лудница беше....

иначе с док се разбрахме другия месец да направя изследване за преждевременно раждане и поне да сме спокойни :wink:, сега да се пазя и да лежа повечко :D
« Отговор #627 -: Февруари 17, 2011, 18:48:39 pm »
Здравейте момичета аз имам една чуденка днес или утре трябваше да отида на ЖК но док е болна и сега се чудя какво да правя.
А между другото днес ходих да се уговоря с  бъдещата педиатърката на бебка тя ми изписа малко хомеопатия за идване на кърма/това след като родя де/ и за по слабо кървене пак след това.Някой дали е чувал или има някакви отзиви
Леле първа съм в списъка.Ама нямам никакви симптоми че ще е скоро събитието
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 19:38:54 pm от marykol »
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #628 -: Февруари 17, 2011, 18:51:50 pm »
Аз взимах хомеопатични топченца на Боарон за увеличаване на лактацията  :)
Не усетих много да помага, но пък със сигурност няма как да навреди .
*
« Отговор #629 -: Февруари 17, 2011, 19:49:19 pm »
Марикол, както нямаш признаци така ще ни изненадаш в скоро време. какво точно ти изписа педиатърката. за хомеопатията съм чула само добри отзиви, но нищо конкретно не мога да кажа.
« Отговор #630 -: Февруари 17, 2011, 20:10:39 pm »
това за кърма "РИЦИНУС КОМУНИС 5 СН"  но каза да внимавам като усета че ми идва кърмата да го спра
това за по малко кървене "АРНИКА МОНТАНА 9 СН"

« Отговор #631 -: Февруари 17, 2011, 20:57:25 pm »
[Сами, с изненада те "открих" в чакащия списък :o, лелеее!

Elle, ако не беше казала нямаше да забележа  8O За да е по-точно Туци, сложете ме след Ася, термин 14.04. Тини е доста напред и тя вече  :)

Имам още една седмица работа и уж не бързах да приключвам чак толкова, но днес така се ядосах за нещо не толкова важно в работата, че като рукна един рев, не мога да се спра  8O  :oops: Физицески май ставам за работа, но психически нещо откачам. Такова нещо не ми се беше случвало дори в началото, когато емоционалните бури уж са най-силни..  :oops: Въпреки че четох че и сега може да има свръх чувствителност, но аз самата се вцепених от себе си.. на вас случвало ли ви се е много лесно да се разстройвате??

Браво за добрите резултати на marigri и Туци. Ама къде ги правите тези записи със снимки, аз така и не успях да се сдобия със 4Д снимка..  :?
*
« Отговор #632 -: Февруари 17, 2011, 21:17:18 pm »
Хи-хи, аз от работа в момента не се разстройвам, а точно обратното - изгубила съм всякаква способност за преглъщане и спокойствие и вдигам парата за секунди, за ужас на всички наоколо (явно изглеждам много страшно, особено в профил - като хипопотам със зъбобол:-)

Аз да си кажа, бях на преглед в Токуда днес, но не останах хипер очарована :-( Нищо не поиска да види, дори вчерашните ми кръвни изследвания, камо ли разните неща от Щерев... Мисля, че разчитаха да си ме следи моето доки, пък при тях направо на раждане... Важното е, че малкия е добре, и никак не е малък - 1700. и отгоре. Сега седя и си гледам корема и хич не мога да повярвам, че вътре има толкова много бебе... 8O Направо не смея да вечерям - къде се предполага да сложа и ядене  :?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #633 -: Февруари 17, 2011, 22:21:00 pm »
много лесно да се разстройвате??

Ко речи ?  :lol:
Сега сериозно - аз лично станах много ревлива, особено След раждането ! Сега лека полека се оправям, но пак е странно за какви неща тръгвам да рева. ( на всякакви филми да речем, И комедии  :lol: )
*
« Отговор #634 -: Февруари 17, 2011, 23:21:09 pm »
Сега седя и си гледам корема и хич не мога да повярвам, че вътре има толкова много бебе... 8O Направо не смея да вечерям - къде се предполага да сложа и ядене  :?
Като излезе е още по-странно ;)
много лесно да се разстройвате??

Ко речи ?  :lol:
Сега сериозно - аз лично станах много ревлива, особено След раждането ! Сега лека полека се оправям, но пак е странно за какви неща тръгвам да рева. ( на всякакви филми да речем, И комедии  :lol: )
И аз още не мога да изляза от ревливата фаза... дано е временно

Гледам добре се запълват празните места :) Едвам изчакахте да понамалее бройката и хоп тризнаци  :D Много се радвам като чета такива новини, на новите мамчета - безоблачно бременеене, на тези на финала - леко раждане и незабравима първа среща ;)

*
« Отговор #635 -: Февруари 18, 2011, 00:29:46 am »
абе надин, ти си една седмица преди мен, пък кило и 700!!! аз ще видя по-другата седмица колко сме, на последния УЗ беше почти килограм, но 1.700 си е сериозно.

аз също нещо се разревавам лесно, не само на тъжни неща, а също и някакви жизнеутвърждаващи работи, абе луда работа.

дидон, хубаво, че си пак на линия, радвам се, че всичко е минало добре и не те боли. дано няма повече тревоги до края.

тини, ще си поседи бебето, споко.

отивам да честитя на жбрул
*
« Отговор #636 -: Февруари 18, 2011, 00:43:52 am »
Привет мацки! Много писане пак и много четене за мен, ама успях! Дидон, радвам се, че всичко е минало ОК, сега вече ще си спокойна бременна :)

Мерси, че сте ме мислили толкова и за честитките ви благодаря от сърце! :D Сега ми се спи и ще разкажа накратко, а подробно - близките дни.

Сутринта пристигнахме в Пловдив, настаниха ме в стаята /мен и компания де, аз нали с мама и мъжа ми/ и ми включиха система. Понеже превантивно сложихме и урбазон /ако съм алергична нещо/ така ми се доспа от него, че си откъртих и си спах едно 40мин. :lol:, после дойде да ме вземе една сестра и да ходим в операционната. Операционната е в севжи цветове, топличко, светличко, върви хубава музика, а анестезиологът е човек-слънце. Седнах да ми постави упойките /първо епидурал, после и спиналната/ и за всяко движение ми казваше какво прави, ще прави, какво ще усетя и аз си седях съвсем споко. Ами колкото и да не вярвах - не ги усетих тези игли даже, само едно боц като взимане на кръв и това беше "страшното". После ме сложиха да легна, опънаха ми отпред чаршафа, дойде и моят Док с помощник, дойдоха и неонатолозите и аз докато се ослушвах кога ще стартират операцията, усетих как леееко ме разклащат на масата и в следващия миг - вече бях мама!  :D Бебо му почистиха нослето и устата с аспиратор, чух го как плаче и ми го донесоха така още омазан да го пипна и видя. Еййййй няма такъв втори момент, неиписуемо е усещането, за това - няма да се спирам на него, скоро сами ще го изпитате.
Цялата работа от-до беше 30-ина минути и после ме закараха в реанимация, донесоха ми телефона, мама и мъжа ми дойдоха да ме видят и после отидоха да им покажат бебето. След два часа вече си бях в стаята и го ударих на сън, после пак донесоха бебо да го гушкам, но от утре ще си го взема при мен, че сега съм сънла, а и ми е по-спокойно да го гледат спецовете в момента.

Да уточня за всички, на които им предстои планово секцио, или се страхуват от това да не се наложи внезапно... Лично аз съм щастлива, че родих така, стрес и каквато и да било болка - никой не е допуснал да имам и за част от секундата. И сега съм чудесно обезболена и свежа, още преди 6 часа ставах, ходих, ядох...та за "възстановяването" - толкова ;) Бебето си беше чудесно и жизнено като го извадиха, имам снимков материал за "доказателство", ама ще видим къде да ви кача линка. Това ви го казвам, за да не треперите излишно и за няма нищо, че може да ви се наложи, или вече се е наложило да родите чрез цезарово - няма нищо страшно, обещавам. :) Но все пак, хубаво си "опичайте акъла" като избирате болница и лекар, това е съвет от вече личен опит  :lol: и си има значение къде ще сте за това кое как ще мине и какъв спомен ще ви остане.

Ами това е засега от мен...мисля да дремна сега и пак ще ви нагледам утре. Хубава нощ от мен!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #637 -: Февруари 18, 2011, 01:02:31 am »
Jbrul, много свеж разказ! Ще чакаме снимки на малкото Жбрулче.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #638 -: Февруари 18, 2011, 04:42:03 am »

elle22 ама как само се усмихва на едната снимка бонбончето  :lol:

Жената, която ми прави ехото каза, че ни се присмивала  :lol:.
« Отговор #639 -: Февруари 18, 2011, 08:55:01 am »
Жбрулче...колко сладко всичко описа :D :D
много се радвам,че си добре и бебо и той добре :wink: :D
ще чакам с нетърпение снимков материал 8O :D

Елле22...ама много ви усмихнато бебо :D и какво сладко се подхилва :D
Количката бонбонена и направо като кукленска :D,много красива :D :wink:

Желязкова, и твоите сладурки принцеси видях :D,вече съвсем оформени бебки :D

на моите снимки една салата от крака и ръце....не ми снима док физиономийки им  :?,следващия път ще искам по професионални фотоси :lol:

вчера като се качих в асансьора на АГ и на някъде из етажите се качи едно бременно момиче или може да е прясно родила.....та като ме погледна и ме пита: "Отиваш да раждаш???"...... :lol: :lol: :lol:,а като й казах ..че имам най малко 3 месеца още, бая се опули 8O 8O.....ама успокоих я, че съм с близнаци :lol: :lol:......след което ми каза, а ма моля те не раждай тук :x.............вече аз се опулих 8O 8O 8O,та трябваше да излизам и до там ни беше разговора :?