Привет мацки! Много писане пак и много четене за мен, ама успях!
Дидон, радвам се, че всичко е минало ОК, сега вече ще си спокойна бременна
Мерси, че сте ме мислили толкова и за честитките ви благодаря от сърце!
Сега ми се спи и ще разкажа накратко, а подробно - близките дни.
Сутринта пристигнахме в Пловдив, настаниха ме в стаята /мен и компания де, аз нали с мама и мъжа ми/ и ми включиха система. Понеже превантивно сложихме и урбазон /ако съм алергична нещо/ така ми се доспа от него, че си откъртих и си спах едно 40мин.
, после дойде да ме вземе една сестра и да ходим в операционната. Операционната е в севжи цветове, топличко, светличко, върви хубава музика, а анестезиологът е човек-слънце. Седнах да ми постави упойките /първо епидурал, после и спиналната/ и за всяко движение ми казваше какво прави, ще прави, какво ще усетя и аз си седях съвсем споко. Ами колкото и да не вярвах - не ги усетих тези игли даже, само едно боц като взимане на кръв и това беше "страшното". После ме сложиха да легна, опънаха ми отпред чаршафа, дойде и моят Док с помощник, дойдоха и неонатолозите и аз докато се ослушвах кога ще стартират операцията, усетих как леееко ме разклащат на масата и в следващия миг - вече бях мама!
Бебо му почистиха нослето и устата с аспиратор, чух го как плаче и ми го донесоха така още омазан да го пипна и видя. Еййййй няма такъв втори момент, неиписуемо е усещането, за това - няма да се спирам на него, скоро сами ще го изпитате.
Цялата работа от-до беше 30-ина минути и после ме закараха в реанимация, донесоха ми телефона, мама и мъжа ми дойдоха да ме видят и после отидоха да им покажат бебето. След два часа вече си бях в стаята и го ударих на сън, после пак донесоха бебо да го гушкам, но от утре ще си го взема при мен, че сега съм сънла, а и ми е по-спокойно да го гледат спецовете в момента.
Да уточня за всички, на които им предстои планово секцио, или се страхуват от това да не се наложи внезапно... Лично аз съм щастлива, че родих така, стрес и каквато и да било болка - никой не е допуснал да имам и за част от секундата. И сега съм чудесно обезболена и свежа, още преди 6 часа ставах, ходих, ядох...та за "възстановяването" - толкова
Бебето си беше чудесно и жизнено като го извадиха, имам снимков материал за "доказателство", ама ще видим къде да ви кача линка. Това ви го казвам, за да не треперите излишно и за няма нищо, че може да ви се наложи, или вече се е наложило да родите чрез цезарово - няма нищо страшно, обещавам.
Но все пак, хубаво си "опичайте акъла" като избирате болница и лекар, това е съвет от вече личен опит
и си има значение къде ще сте за това кое как ще мине и какъв спомен ще ви остане.
Ами това е засега от мен...мисля да дремна сега и пак ще ви нагледам утре. Хубава нощ от мен!