0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #420 -: Февруари 12, 2011, 11:13:15 am »
krasi(ahiito) рано ти е за ритничета.По скоро са газове.
Eille  честито първи ритничета!
*
« Отговор #421 -: Февруари 12, 2011, 11:15:22 am »
И аз усетих най-сетне моите бебчета, много съм щастлива!
Честито! :D Страхотно е усещането наистина.

krasi(ahiito), много е рано да усетиш бебето. И двечки да бяха - пак е рано. Нещо друго е било, но скоро и бебето ще усетиш, няма да се размине ;)

Аз пък снощи видях за първи път ясно очертана петичка да ми разпъва корема, докато дребния се наместваше да спи. Те хората откога го видяха това, аз аха-аха ще родя и тогава, ама пак добре че се случи  :lol: После станах да оглеждам дребунгерските чорапчета на бебето, за които се чудех дали няма да са малки...е, не - големи ще са му, ако съдя по размерите на петичката поне.
« Последна редакция: Февруари 12, 2011, 11:32:04 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #422 -: Февруари 12, 2011, 11:19:33 am »
Краси, може и да си усетила бебчо. Една приятелка беше почнала да усеща нейното бебе още в третия месец. Аз обаче започнах да я усещам към края на четвъртия, началото на петия месец. При всеки е различно.

*
« Отговор #423 -: Февруари 12, 2011, 11:46:50 am »
tucy В 12-а ГС, бебето тежи окло 14г и е 9 см по цялата си дължина. Наистина няма как да го усети, дори майка за която това не е първо дете ;) Някои мами, които очакват второ, понякога усещат бебето към 16-а ГС, просто защото от опит вече могат да различат газове и бълбукане на черва от първите потрепвания в матката. И те са си потрепвания и гъдел точно, няма "ритничета" и "бутане", те са доооста по-нататък.
Много жени твърдят, че са усетили детето си в 12-а, 13-а, че някои и за 10-а съм чела  :lol:, просто от мерак и нетърпение, което е разбираемо, но...наистина са самовнушения това.

« Отговор #424 -: Февруари 12, 2011, 12:05:52 pm »
Момичета аз скоро не съм засичала Криска :?дали изписаха малките кукли и аз да съм пропуснала този момент?
И аз това се чудех..

Дидон, токсоплазмоза се изследва най-вече ако иваш домашни любимци или при други причини, не е задължително въобще. Ние имаме мако скронност да се впрягаме излишно, но чак до припадъци за да се боцкате за всичко - това ми се вижда доста прекалено.. Контракциите също не са нещо невидждано, освен ако нямате рискови фактори.. Но наистина, както каза някои стяганията може да се объркат с главата или гръбчето на бебо. Моето странично полегнало бута така с глава, че имам чувство, че ще изскочи - много е странно  :P

Аз от вчера обаче имам нова изненада - ужасно, абсолютно разстройство  8O Е това не го очаквах след всичкия зор със запека от началото и не мога да разбера от какво ми дойде това. Прочетох че смектата ставала и за бременни и взех, но незнам дали нещо друго трябва да направя, тъй като за този период е нормално по-скоро затягане заради прогестерона, а не обратното.. Имам и хрема, може ли да е вирус.. :(
*
« Отговор #425 -: Февруари 12, 2011, 12:42:36 pm »

Дидон, токсоплазмоза се изследва най-вече ако иваш домашни любимци или при други причини, не е задължително въобще. Ние имаме мако скронност да се впрягаме излишно, но чак до припадъци за да се боцкате за всичко - това ми се вижда доста прекалено..

Не е така, токсоплазмоза най-рядко се лепва от домашни любимци, освен ако въпросните любимци не са дворни котки, водещи се "твои". В повечето случаи, с токсоплазмоза се сдобиваме от недобре измити зеленчуци и недобре обработени храни. Когато се планира бременност си е баш задължително да се изследва токсоплазмоза, защото при възрастни индивиди тя протича обикновено безсимптомно и най-често се изкарва "на крак", дори без прием на АБ. Повечето хора, които са я карали в някакъв момент, разбират това едва когато на изследвания им излезе, че имат антитела за нея. Също така, много от прекаралите токсоплазмоза никога не са имали домашен любимец, или откровено мразят животни и не са били контактни с тях. Токсоплазмозата обаче, може да причини на ембриона в ранните му етапи на развитие малформации и увреждания несъвместими с живота, за които единственото възможно решение е "аборт пожелание". Та лично за мен едно боцване и 30 кинта са далче за предпочитане пред такъв вариант.
Понеже точно за Криска говорите, не знам дали си спомняте момента, когато нещо не беше наред с едното бебе, че именно за токсоплазмоза я пратиха да се изследва. За щастие - нямаше токсоплазмоза и всичко си завърши ОК, давам го само като пример, че въобще не е за пренебрегване.

Сами, аз като постоянно посрана  :lol:, да ти дам практични насоки за справяне с "рядкото щастие". Пиеш Смекта, можеш и по 3-4 на ден, няма проблем. Ако ситуацията се задържи такава - мини на "диета" от месо - печено, или на скара, с гарнитура ориз, или варени/печени картофи. Салатите ги спри. Също така си купи ябълков пектин на таблетки и взимай 4-6 на ден. Дано ти мине по-скоро.

« Отговор #426 -: Февруари 12, 2011, 14:08:54 pm »
Благодаря ви за бързите отговори,моничета.И аз си мисля,че е било нещо друго,но както и да е.
Разбрах,че Сари вече е станала мама,но не знам повече подробности.Честито,Сари,крайно време беше ;)
[/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #427 -: Февруари 12, 2011, 16:05:49 pm »
 Честито на Сари  :D

Гане, голям ужас сте преживели  :( Дано всичко е минало и да нямате подобно случки !
Всички притеснения около бременноста ми не могат да се сравнят с тези детенце да ти е зле...и да се чудиш как да му помогнеш и да не можеш...ужас е тази безпомощност.
*
« Отговор #428 -: Февруари 12, 2011, 17:02:34 pm »
Честито на Сара!

Аз усетих бебето в 13 седмица като гъделичкане леко около пъпа. Преди не съм имала подобно усещане. Гъделичкането се появяваше по няколко пъти на ден, всеки ден, докато започнаха бълбуканията през 19 г.с.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #429 -: Февруари 12, 2011, 18:37:32 pm »
Смарайди, в 13 г.с. е още ембрион и съвсем не се намира около пъпа, а много по-надолу. Това е било придърпване поради нарастване на матката. Тези усещания не са бебето, а наистна самовнушения. И аз съм имала такива, но следях за всяка седмица какво е развитието, къде се намира и пр., както и какво може да усети майката и когато за пръв път го усетих в 18г.с. знаех вече че е то  :D

Жбрул, мерси, точно за чудех дали да не търся и пектин. Явно съм хванала най-накрая някой стомашен вирус. А досега успях да се отърва от грип и какво ли не като по чудо, но накрая ме гепи и мен. Дано поне изследванията ми излезат чисти от микробоилогията и кръвната захар.
*
« Отговор #430 -: Февруари 12, 2011, 19:34:34 pm »
 Точно като Сами и мен ме засърбя устата да кажа ,че във второто тримесечие матката се намира между началото на срамната кост и 5см под пъпа... Но пък е много хубаво да си сложиш ръката на коремчето и да си мислиш ,че всеки трепет е бебчо.Няма нищо лошо в това.Напротив,изпълва с позитивизъм и прекрасно настроение
*
« Отговор #431 -: Февруари 12, 2011, 22:09:14 pm »
Ааа, за мен си беше бебето :wink:! Преди и след "прочуването" не съм имала такива усещания никога повече. Зная че бебето тогава не е било на нивото на пъпа  :).

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #432 -: Февруари 12, 2011, 22:54:37 pm »
И аз си усетих бебето много рано , около 12 г.с. И въпреки че всички ми казваха, че не е възможно да съм го усетила  - аз съм сигурна за себе си, че си беше точно то.  :)
*
« Отговор #433 -: Февруари 12, 2011, 23:28:56 pm »
честито на сари, ако е родила, ще е хубаво да разкаже, че то нейното си беше одисея.

исках да питам някоя от вас знае ли как се сравняват бутилките NUK i Tommee tippee? аз си бях харесала нук, но сега като гледам томи типи ми изглеждат също добри и тук ги има в комплекти със стерилизатор и тн, та много бих била благодарна за всякакви мисли по въпроса.

на мен също ми е чудно, тук говорих с акушерката, като ти изпишат бебето, ти го поема GP-то ти, а не педиатър. щеше ми се малко по-сериозна грижа да имаше, ама ще се оправяме с д-р Спок и интернет, явно. иначе аз съм убедена, че в българия може и да не е по-добра здравната система, но поне е по-достъпно да си платиш и да отидеш на 4 различни лекари ако искаш. не искам въобще да си мисля, какво ще е ако чувствам, че не се грижат за бебето ми добре.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #434 -: Февруари 13, 2011, 00:09:58 am »
Ели, и двете фирми са добри . По мои наблюдения - с каквото шише свикне бебето - това е . В смисъл тип биберон. Понеже Дария е свикнала с формата на биберона на Авент, с биберона на Нук не може се храни...той е доста различен като форма. Но има много майки, които са супер доволни от Нук и децата им само такива шишета ползват.
Единствения голям недостатък, който мога да кажа е, че някои шишета на Томи Типи имат прозрачна скала на милилитрите. Супер неудобно е да се взираш колко мл си сипала...а ако е през нощта да не говорим. Ако решиш да купиш шишета на Томи Типи - виж скалата, трябва да е черна !
*
« Отговор #435 -: Февруари 13, 2011, 01:02:43 am »
JBrul, само една малка корекция - рубеолата не сме я карали като деца, ами момичетата са ваксинирани (поне до един определен момент). При мен също излезе положителна стара инфекция, а бях убедена, че никога не съм я карала и като говорих с една колежка, мъжът й ми каза. Някога помня само, че под строй ни водеха за ваксинации, но не помня какво е било, а и картонът ми кой знае къде е.

*
« Отговор #436 -: Февруари 13, 2011, 01:35:07 am »
JBrul, само една малка корекция - рубеолата не сме я карали като деца, ами момичетата са ваксинирани (поне до един определен момент). При мен също излезе положителна стара инфекция, а бях убедена, че никога не съм я карала и като говорих с една колежка, мъжът й ми каза. Някога помня само, че под строй ни водеха за ваксинации, но не помня какво е било, а и картонът ми кой знае къде е.

Мерси, права си сигурно. И аз се зачудих при рубеолата заради ваксината ли имаме имунитет, или беше от тези шарки които сме карали, но нямам спомен, а и моят картон не знам къде е заврян вече... До 80-а са ваксинирани за някаква шарка и знам, че от моя набор /вкл./ нататък - вече нямат такива ваксини, но въобще пък не помня за каво беше тази ваксина.  :oops: Едно като печат стои на кожата, близо до рамото - тези, които я имат тази ваксина, аз нямам такава и тези след мен - също. Иначе варицелата си я спомням добре, малееее голям сърбеж беше  :lol: Ще поровя "в полза на статистиката" кое как точно седеше с шарките и ваксините.  :)
Много момичета се шашкат обаче, че им излиза положителен титър за рубеола, а лекарят назначил изследванията обикновено предупреждава, че това ще е положително, да не се панираш. Поне при мен и познатите ми, които са изследвали - така беше.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #437 -: Февруари 13, 2011, 10:18:08 am »
И аз знам, че сме ваксинирани за рубеола и по тази причина ме убедиха да не си давам парите за това изследване, въпреки че пуснах хиляди други след аборта 2009 г.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #438 -: Февруари 13, 2011, 10:33:22 am »
Като говорите за рубеола,когато си пусках изследвания за инвитрото си пуснах и това и се оказа че няма антитела,ваксинирах се при личната безплатно с някаква ваксина за бебета която беше за рубеола,варицела и още нещо но не го помня.След ваксината не трябва да се забременява поне 3 месеца,но след това не съм си го пускала да ли са се създали антитела :oops:
« Отговор #439 -: Февруари 13, 2011, 11:13:24 am »
Здравейте момичета!
Чета ви всеки ден, много пишете едвам смогвам.Имам едно питане относно лежането на коя страна-знам че най-добре на лявата, ама и на дясната се обръщам и по гръб също. Дали няма да навредя на бебето с това лежане по гръб, разбрах че се намалял кислорода към бебето.Ама какво да правя като в съня си се обръщам и незнам колко време лежа по гръб.Като се събудя веднага се завъртам.Споделете как е при вас.И има ли нуждаот притеснение.
Честито на всички, който станаха мами, и стискам палци на тези който съвсем скоро им предстой.