Дидон, токсоплазмоза се изследва най-вече ако иваш домашни любимци или при други причини, не е задължително въобще. Ние имаме мако скронност да се впрягаме излишно, но чак до припадъци за да се боцкате за всичко - това ми се вижда доста прекалено..
Не е така, токсоплазмоза най-рядко се лепва от домашни любимци, освен ако въпросните любимци не са дворни котки, водещи се "твои". В повечето случаи, с токсоплазмоза се сдобиваме от недобре измити зеленчуци и недобре обработени храни. Когато се планира бременност си е баш задължително да се изследва токсоплазмоза, защото при възрастни индивиди тя протича обикновено безсимптомно и най-често се изкарва "на крак", дори без прием на АБ. Повечето хора, които са я карали в някакъв момент, разбират това едва когато на изследвания им излезе, че имат антитела за нея. Също така, много от прекаралите токсоплазмоза никога не са имали домашен любимец, или откровено мразят животни и не са били контактни с тях. Токсоплазмозата обаче, може да причини на ембриона в ранните му етапи на развитие малформации и увреждания несъвместими с живота, за които единственото възможно решение е "аборт пожелание". Та лично за мен едно боцване и 30 кинта са далче за предпочитане пред такъв вариант.
Понеже точно за
Криска говорите, не знам дали си спомняте момента, когато нещо не беше наред с едното бебе, че именно за токсоплазмоза я пратиха да се изследва. За щастие - нямаше токсоплазмоза и всичко си завърши ОК, давам го само като пример, че въобще не е за пренебрегване.
Сами, аз като постоянно посрана
, да ти дам практични насоки за справяне с "рядкото щастие". Пиеш Смекта, можеш и по 3-4 на ден, няма проблем. Ако ситуацията се задържи такава - мини на "диета" от месо - печено, или на скара, с гарнитура ориз, или варени/печени картофи. Салатите ги спри. Също така си купи ябълков пектин на таблетки и взимай 4-6 на ден. Дано ти мине по-скоро.