Смарайди, аз съм човека, дето трябва да разкаже. По въпроса за лекарите - няма значение от къде е, каква школа е учил, ако не е човек и не си харесва професията или пък не милее за пациентите си, ако ще и на луната да е завършил все тая.
Моята дъщеря от неделя вечер е с 40 градуса температура. Хрема, кашля, дави се, жестока история, а като спи, хърка така, все едно са пуснали банциг. Отиваме при педиатъра, като аз обяснявам, че все пак детето държи два дни 40 градуса, че чувам как свистят гърдите и той я слуша и ми подава слушалките, за да чуя аз спастичния бронхит. Отговорих му, че няма нужда, че аз свистенето го чувам и с просто ухо, нямам нужда да слагам слушалка на ушите си. Питам какво правим - той казва инхалации с определен разтвор, който е нещо като вентолина в БГ. Прибирам се аз, започваме да се лекуваме. Детето продължава да държи 40 градуса, без да ги смъква за повече от 2 часа, междувременно повръща от секретите, които се стичат в гърлото, окото се зачервява, появява се конюнктивит, хремата не спира, а детето е като парцал. За да ми е още по-хубаво, към общата картина се включва и разстройство и болки в стомаха от антипиретиците. Отивам пак на преглед, като очаквам да приемат сериозно нещата, защото детето е четвърти ден с 40 градуса, нещата отиват на зле и тоя вентолин изобщо не помага да се оправи. След пусната кръвна картина, която изобщо не може да даде никаква представа за нещата /нещо, което в руската школа знаят/ доктора заключава, че продължаваме по същия начин. На въпроса ми до кога така, при положение, че детето се обезсиля, започва да не яде, приема малко течности, той казва - или я карате да пие и да яде, или влизате в болница, защото тя не е за АБ
Излизам аз ревейки от кабинета, в състояние да убия някой. Говоря с доктор, който ме пита какви АБ имам в къщи /слава богу, че се запасявам за всяко пътуване/, казва ми каква е дозата за моето дете и в резултат на три взети дози, детето е чуствително по-добре. Снощи беше пика на температурата, беше ми почти умряла в ръцете. Днес нито кашля така, нито й свирят гърдите, нито температурата от 40 градуса е налице. Да е жив и здрав този Доктор, ще съм благодарна до гроб!
За немската медицина и педиатрията в частност мога да наговоря такива прекрасни неща, че просто няма да ми стигнат страниците на форума
Винаги съм казвала - тук неонатолозите са богове - спасяват невероятно малки деца, правят чудеса от храброст, докато педиатрите са цедката на обществото. Болнави и недоразвити не търпят
Съжалявам за дългия пост и не много по темата с бременността