0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #340 -: Февруари 09, 2011, 12:27:18 pm »
acq81, пробвай да похапваш и мед. По принцип аз не мога да го ям така, ама като ме заболи гърло или усетя че ще се разболявам ям. Няма къде да ходя. Особено успокоява и кашлица. Знам че е хубаво да се яде по една лъжица всяка сутрин. Другия вариант е да го разтваряш в топла вода, ама не много топла по скоро със стайна температура и си го пиеш.
Баща ми си прави и да боледува му се случва най-много веднъж в годината, ако въобще се разболее.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #341 -: Февруари 09, 2011, 12:31:52 pm »
Ники браво, страхотни новини ! На следващата среща ще имаме повод да се напием  :lol:

Дидон, мисля че такава тема няма...Говорихме преди време да се направи една такава, в която всеки да пише как е минало раждането, лекари, цени, стаи, необходими неща спрямо болницата и т.н. ... Ама не стана нещо. Та ако някой направи такава тема - може да се прехвърлят някои постове с раждания и т.н.
*
« Отговор #342 -: Февруари 09, 2011, 13:28:11 pm »
Честито Хоуп, това ми беше мечатата, хубаво е някой да я сбъдва :-)
Честито и на всички срещнали бебовците си, и стиснати палци за Сара и наследника!

Дидон, ако имаш възможност пусни такава тема, аз също съм много в нужда от съвет/мнения поне, че май трябва да се поразмисля вече... Основната ми чуденка, освен дето още не знам дали ще ми позволят естествено раждане, е, че напоследък "Щерев" съвсем стана лудница и не съм сигурна, че получавам цялото внимание, от което имам нужда - тоест де да знам дали и при раждане няма да е така; + там нямат неонатология. Разбирам ги донейде хората, толкова са се "вторачили" в още очакващите ни колежки (и аз съм била сред тях, помня)... но не ме успокоява достатъчно това разбиране :-(
*
« Отговор #343 -: Февруари 09, 2011, 13:41:16 pm »
acq81, лично аз не съм фен на хомеопатията и "народната медицина", но ще споделя какво знам по въпроса с болно гърло в тази посока. В една купичка се забъркват по-едро счукани орехи и мед и хапваш от това колкото можеш и колкото често ти понася. Идеята е, че така с орехите се отстраняват полипите от гърлото/сливиците, а меда действа антисептично. Има логика като теория, но аз не съм го пробвала лично, тези които са - твърдят че помага. Ако искаш пробвай. Мен веднъж ме заболя гърло през бременността само и пръснах "Биопарокс" 2-3 пъти и проблемът приключи. НО въпросният препарат се води "противопоказан" при бременност, поради което не смея да го "препоръчвам". Лично на мен и бебето не ни е навредил, но все пак съм длъжна да кажа, че не е между "разрешените лекарства" по принцип, макар че много бременни го ползват напрактика.

За тези, които се интересуват от антистрии мазила, да похваля един продукт, който ползвам от седмица. http://www.kolko.bg/bg/hipp-baby-sanft-hipp-mama-sanft-masazhno-olio-100ml-za-mayki-bg/p/1440216
Въпреки, че е олио, попива страхотно и бързо, не оставя никъде мазни петна, има приказен аромат и прави кожата наистина като коприна на пипане. Отдавна не ми беше попадало нещо толкова добро, впечатлена съм. Освен това е относително икономично мазило, а и не е за подценяване, че е с максимално натурални съставки, без химиите които стандартно се съдържат в повечето подобни продукти.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #344 -: Февруари 09, 2011, 14:10:56 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи майчета, рядко пиша, но ви чета редовно. Имам един малко глупав въпрос, но мен си ме притеснява. Приемах около 2 месеца медрол, в резултат се появи окосмяване по лицето ми :oops:-някакъв кошмар е. Питах един лекар и той каза че  най-вероятно ще падне, но дали и кога :? osi_10? Моля ако някоя от вас е имала такъв проблем да сподели, че се чудя какво да предприема, най-лесно една кола маска, ама да не стане по-зле, да си пораснат яки космаци. Такова чудо не съм очаквала да ми се случи и добре че не ходя на работа, иначе щях голям срам да бера, сега си слагам косата пред лицето, но това не ми е решението. Преди процедурата не съм имала подобни проблеми и затова си мисля, че е от медрола.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #345 -: Февруари 09, 2011, 14:34:30 pm »
Ася...тантум верде ще ти помогне, аз като боледувах то ма оправи за 2-3 дена :wink:

иначе аз правя имуностимулант за зимата, мед...смлени орехи и настъргани лимони, това всичко го правя на една каша в 1литров буркан и си го хапвам всеки ден.....ама за последно го правих октомври след трансфера, че моя мъж беше болен с ангина и трябваше много да се пазя, и не се разболях в интерес на истина......ама от тогава все ма мързи пак да направя тая смес :oops: :oops: :oops:
иначе за зимата винаги имах по един буркан в хладилника....ама сега що съм толкова мързелива :balk_149:

количката ни пристигна!!!!!  :D :Dдоволна съм, пуснах снимките да я видите в темата за колички :wink:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #346 -: Февруари 09, 2011, 16:37:32 pm »
Окосмяването е свързано с нивата на хормоните . В момента в който нещата влязат в норма - космите ще опадат. По-добре не прави нищо, но мисля че дори да ги махаш няма да стане по-зле...просто когато ти се нормализират хормните всичко ще се махне.

На мен през бременността ми пораснаха косми на корема . По едно време се бях шокирала, защото ги видях изведнъж...и седя и си мисля - абе аз имах ли такива косми по корема?!?!...и заключих, че не може да съм имала , защото щях да ги махам. Нищо не им правих, кръстих си корема "Рошко"  :lol:
След като родих един ден видях че ги няма...Изчезнаха така рязко, както и се появиха.
« Отговор #347 -: Февруари 09, 2011, 17:13:38 pm »
Раисса....то и моя корем много окосмен сега, и аз го забелязах 8O
едни дълги и щръкнати..рошеви :lol:
сега гледам че още малко и пъпа ще ми фръкне навън :lol:
*
« Отговор #348 -: Февруари 09, 2011, 18:23:51 pm »
Райса, спомням си като пишеше за твоя Рошко. Ти ли беше, дето с мажеш с Lierac срещу съществуващи стрии? Заслужава ли си инвестицията?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #349 -: Февруари 09, 2011, 19:44:58 pm »
Здравейте,
От днес спрях утрогестана, но не съм сигурна дали и фолиевата киселина да спирам.  Някой знае ли докога се пие тя?
Днес се насладих и на първото кафенце от 3 месеца насам - слабо и малко, ама кафенце...

*
« Отговор #350 -: Февруари 09, 2011, 20:47:32 pm »
Момичета благодаря!Утре ще взема и домашен мед да опитам и с него.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #351 -: Февруари 09, 2011, 20:54:08 pm »
Здравейте,
От днес спрях утрогестана, но не съм сигурна дали и фолиевата киселина да спирам.  Някой знае ли докога се пие тя?
Днес се насладих и на първото кафенце от 3 месеца насам - слабо и малко, ама кафенце...

Фолиевата киселина не пречи, не се натрупва, лекарите препоръчват да се пие даже и по време на кърмене.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #352 -: Февруари 09, 2011, 20:56:14 pm »
но не съм сигурна дали и фолиевата киселина да спирам.  Някой знае ли докога се пие тя?
По препоръка на д-р Сигридов я пия до ден днешен.Спомага за усвояването на желязото.
*
« Отговор #353 -: Февруари 09, 2011, 21:34:58 pm »
ася, аз съм като теб с възпалено гърло, болки в сливиците каквито като дете не съм имала и това за втори път. много е гадно. тантум вердето помага, както и чай с мед, но ако много закъсаш на мен ми помогнаха инхалации с лайка. и стрепсилс помага, но за кратко

да ви кажа взех си от онези капки от "чистия атлантически океан", прави са - гола вода са, освен, че са във флакон под налягане, друго нищо не правят, даже според мен още повече изсушават лигавицата.

ходих на второ измерване на шийката тук в лондон - нали ви казах, вземат се три измервания и от тях най- късото, което беше 2.3, а нормата била 2.5 - изглежда те мерат само вагиналната част от шийката. намериха белтък в урината, та сега чакам да видим резултатите от изследванията и дали ще трябва да се лекува

стиснати палци за сараапл
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #354 -: Февруари 09, 2011, 21:37:40 pm »
Смарайди, да, аз съм с Лирак за съществуващи стрии... но хич не съм редовна  :oops:
То пише да се ползва сутрин и вечер, а аз го слагам когато се сетя...3 пъти в седмицата максимум.  :oops:  Трябва да се захвана по-сериозно, че срамота.
Моите стрии са само от едната част на дупето (или по-скоро ханша...), много са бледи и аз лично не очаквах кой знае какъв ефект. Та - не са изчезнали , но както казах и аз не им помагам особено.
Иначе от козметиката която съм ползвала за подобни схеми това е фирмата от която съм най-доволна. В момента ползвам още 2 продукта за тяло - единия е за гърди, а другия за стягане на кожата - ползвам го за корема и бедрата. ( с тях съм по-сериозна!  :) )
Дали си заслужава - не знам. Стрии не изчезват, това го знам отдавна. За себе си вярвам, че ако някакво мазило ще помогне то това ще е на тази фирма. А вече колко ще помогне - мисля, зависи от много фактори.
« Отговор #355 -: Февруари 09, 2011, 22:07:39 pm »
Здравейте момичета,
да ви се оплача какво ме изненадаха днес- отивам на ЖК, уж за изследвания да си пусна и не можах, защото с тази ЗК все нещо неможело, док нямал повече часове и можел в петък да ми пусне - абе какви са тези глупости незнам, но за сметка на това друго се установи. Премери ми корема и веднага нещо не му хареса, включи узито и нашето маймунче било в абсолютно напречно положение, хоризонтално - каза че било много интересно, като за студенти  8O :o. Имало опасност ако има контракции в това положение да ми се спука мехура и трябвало сега да се тъпча с магнезии и нош-па, за да предотвратя дори безвредни контракции.. :( И сега без да имам никакви оплаквания трябва да треперя и гълтам какво ли не..
На някой случвало ли му се е подобно нещо? Другата седмица ще ходя в Токуда, но до тогава има 1 седмица и се чудя какво да правя..
*
« Отговор #356 -: Февруари 09, 2011, 22:16:15 pm »
Така както нямах цяла бременност, така в последния месец се явиха по страничните долни части на корема. Не ги виждах, а и с огледало не съм гледала. Като родих се запознахме  :lol:. Не ме притесняват особено, защото си имам от сто години стари по гърдите, но си викам, ако може да се позаличат няма да е зле  8). Четох че е нужно яко мазане 2 пъти дневно 8 седмици и обещават да станат стриите тънки като косъм.
Ще си помисля още малко :D.

Сами, аз по други причини пиех пак магнзии до края, за да нямам контракции с цел бебето да се задържи максмално дълго време. Магнезия нама да ти навреди с нищо, а напротив. Чувала съм за напречно разположени бебета, но само знам че се раждат секцио, ако не се обърнат, за мехура нищо не знам.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #357 -: Февруари 09, 2011, 22:34:56 pm »
sami123 моите бебета и те са разположени хоризонтално,но Д-р Сигридов каза че може да се обърнат,но било възможно и така да си останат,а за мехура нищо не каза 8O.Може да има и значение това че са две,а и ти като месеци си по напред :wink: дано бързо и безпроблемно вървя след теб :D.Ще си пием магнезия и бебоците ще са добре
« Последна редакция: Февруари 09, 2011, 22:37:32 pm от бина »
*
« Отговор #358 -: Февруари 09, 2011, 23:07:26 pm »
Сами, моят синковец обикновено си седеше напречно и никога, никой от лекарите не ми е казвал, че това е потенциален проблем. :? А и като чета, на доста момичета бебетата са в тази позиция, поне за момента, толкова много и различни лекари и то неслучайни - все някой щеше да спомене, ако е толкова опасно пък. Единственото, което знам по въпроса е, че ако все пак не се обърне по някое време, се налага секцио, логично де.
Пий си магнезия, контракции не е добре да имаш независимо от позицията на бебето, а и магнезия с нищо няма да ти навреди. Моето бебе се обърна чак в края на 7-я месец, има време, не се шашкай.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #359 -: Февруари 09, 2011, 23:45:19 pm »
Момичета, за кървящи венци на мен много ми помага паста за зъби "Хималая". Малко е гадна на вид, но има сериозен ефект :D
http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=&cat_bilki=6287&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=615&bilki_o=