0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #260 -: Февруари 06, 2011, 21:14:46 pm »
Жбрул, ако ти свърши работа някой от рафтовете ще съм много хепи  :D
По повод на анти - циганията - мечтайте ! Дори в началото да не стане - то по-късно със сигурност. То са столове за хранене, проходилки, шезлонги, играчки...къщата е все едно след бомба  :lol: Но пък е забавно  :wink:

( аз още съм кисела, че си ми била под носа ( в магазина за мебелите, с приказливата-леко досадна продавачка  :) ) и не съм те видяла  :( )

Кремче и Дени - Честито !  :D :D :D
« Отговор #261 -: Февруари 06, 2011, 21:35:13 pm »
Jbrul, не е нужно детето да седи стабилно, за да го сложиш в анатомична ваничка, споко, можеш и от по-рано да я ползваш. Просто го подпираш отстрани, да не се изсули ;)
:lol: Камбозолка, не си ме разбрала. Аз му взех "гладка" вана, с монтираща се допълнително анатомична стойка, на която всъщност считам че ще му е комфортно да си полягва. Ама нали съм "Виктор удобното", предпочетох такава конфигурация - кеф ти да има стойка - кеф ти да няма, според зависи как ще се окаже удобно за мен и за детето. Имам си съвсем елементарна логика по въпроса. Ако ми трябва анатомична стойка - просто си я слагам, ако не ми трябва - имам си гладко корито. В другия случай, няма как от анатомична ваничка да направя гладка, ако бебо се окаже проклетичък и не му харесва така. ;)

Не съм те разбрала, няма кой да чете внимателно и най-вече да помни  :oops: Само да кажа, след като го написах това, че се чудя после как ще седи детето, взех, та обърнах внимание на нашата ваничка и се оказа, че от другата страна, срещу анатомичната част има място къде да седне детето, като се научи да седи...  :D Ма, така е, като не обръщам внимание на детайлите...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #262 -: Февруари 06, 2011, 21:44:39 pm »
Раиска, ако бЕлото свърши работа - ще имам да те черпя. Ти до този магазин ли живееш бе мацка?! Сети се кога да кажеш, щях да мина да пия едно кафе и да видя малката сладкишка на живо, ама на - скатала си се  :lol:
Под "антицигания", поне аз не разбирам подреденост, а "интериорни решения". Имам приятелки, които за децата си обзавеждаха на принципа "бе то да ми е удобно, пък все тая как изглежда и вързва ли се на нещо" - тяхно си право де, ама не ми е по вкуса на мен. Една девойка си беше направила спалнята като ония магазини "за един лев" и още нещо.... :lol: Една тежка, резбована родителска спалня, гардероб, тоалетка и нощни шкафчета от същия вид, два ката завеси пак такива тежки, копринени тапети в съответния десен. И между всичко това - набутана розова кошара за бебето с чаршафи в няколко милиона цвята, някакъв пластмасов шкафо-повивалник декориран на още по-шарени клоуни от материал "чиста мушама". И понеже нямало място за натуриите на бебето - беше изтипосала и два пластамасови шкафа от тия с чекмеджетата от по 20лв. в различни цветове и всичко това набутано просто където имало място за него. Е ТЕ ТОВА си е цигания за мен и никаква "практичност" не я оправдава, може човек да се понапъне, да помисли, "да му мяза" както се казва.
Пък и какъв естетически вкус ще създадеш у детето си, ако расте оградено от подбни "декорации"?  8O

Иначе и сега обичам "творчески безпорядък", така ми е по-уютно, не да е наредно и стерилно като в аптека. В това отношение точно - скоро няма да имам ниииикакъв проблем си мисля  :D като се затъркалят навсякъде шишета, биберони и пр. бебешки чудесии ще ми е "АРТ до дупка", ама ще ми е кеф!

Камбозолка - нЕма грижи бе, важното е че аз разбрах, че не си ме разбрала, пък и все ще ти простя по "колегиална линия" /ти си знаеш каква/  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #263 -: Февруари 07, 2011, 10:28:07 am »
Добро утро , мамчета  :)!!! Как изкарахте почивните дни ?Аз, лично не се спрях в къщи ,целият ден бях навън и се любувах на невероятното време.Днес съм на преглед и се надявам , че всичко ще е наред с бебо и се развива добре.
Един въпрос, мислите ли,че днес ще мога да чуя сърчицето на бебо или е още рано???

Готин ден от мен  :balk_69:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #264 -: Февруари 07, 2011, 11:06:17 am »
Аааа не ! Много пъти съм казвала че живея до Вис Виталис, не се скатавам  :D
Аз съм в един комплекс зад х-л Макси. Та...който бръмчи из района  :D
*
« Отговор #265 -: Февруари 07, 2011, 11:09:16 am »
Един въпрос, мислите ли,че днес ще мога да чуя сърчицето на бебо или е още рано???
Нашето го чухме в 7 седмица. Дано и при теб се чуе :)

*
« Отговор #266 -: Февруари 07, 2011, 11:24:59 am »
Райска, аз често минавам покрай Вис виталис. Ще ми е безкрааайно приятно да се видим   :D! Ние сме още при нашите в Плевен, но плануваме март да се прибираме в София
Жбрул, много готина кошарка и чаршавчета! Абе, ти какаво направи с пералнята? Отказа ли се? А за Angel care какво реши?
Честито на новите майчета!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #267 -: Февруари 07, 2011, 12:11:51 pm »
Здравейте, момичета!
Чета ви редовно. Ноооооо, докато се престраша да пиша  :oops:  взех, че родих  :lol:
Малкият голям мъж Евгени се роди на 01.02 в 12,45 ч. - 3700 кг. и 53 см.
Искам само да споделя радостта си и да ви пожелая леки оставащи месеци. И да знаете, че всяко неразположение и всяка болка се забравят точно в мига, в който видите малкото съкровище. И аз въпреки 19- часовото ми раждане, бях готова веднага да стана /ама не ми дадоха  :lol:/
Честито на новите бременни, честито и на новите мами, а на бременните на финала - щастлива среща с малките бебоци.  :bighug:

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #268 -: Февруари 07, 2011, 13:04:13 pm »
Ив, честит голям мъж Евгени !  :D

Смарайди около нас има много хубави градинки, малко коли - супер е за разходки. Само че няма лице на булеварда и не се вижда от Симеоновско. Та като дойдеш - да не ме забравиш, ей !  :D
*
« Отговор #269 -: Февруари 07, 2011, 13:34:35 pm »
Честито момченце Ив! Да сте живи и здрави! :D

Раиска, в твоя район, че и в твоя град май скоро няма да идвам по съвсем прозаични причини :lol: Освен, ако не се наложи тези дни и аз да се разкарам до София да подпиша договора за стволовите клетки, но предполагам че стига и таткото да подпише само... Може би, чак като водя бебето на ортопед ще ми е следващото идване и точно времето ще е станалао екстра да се пие кафе на открито с количките ;) Хем да ми помагаш да подпираш моята, че нали е нестабилна  :lol:

Smaraidi Никаква не я свърших с пералнята, така и не намерих от тези наистина малките, каквато съм виждала в магазините за техники втора употреба, макар че и тях обиколих... Най-малката, която открих тук е за 3,5кг. пране на Канди, ама тя си е почти с размерите на моята сегашна пералня. Реших въпроса, като ударих един празен цикъл на 90градуса с бебешкия прах, после една кратка програма само с вода и така изпрах нещата. И изобщо реших, че няма какво да се втелясвам толкова, нито пък трябва да гледам бебето в стерилна среда. Доколкото четох и говорих с други майки - сушилнята хубаво "дезинфекцира" всичките му дрехи и завивки и без това. :D За Angel care, засега реших да не го взимам, ще видим дали видео-бебефона ще ми осигури достатъчно спокойствие на първо време. Иначе съм си набелязала едно такова в английски сайт, ако все пак ме "удари тока" за окло 5 дни може да пристигне тук. Около 80лири струваше, а абсолютно същия модел го гледах в БГ за "скромната сума" от 390лв егати! :x
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #270 -: Февруари 07, 2011, 14:38:06 pm »
Здравейте Коремчета!
Тай като по цяла седмица на работа седя на компа и събота и неделя не искам и да чудя за него!А този уикенд както беше слънчев изкарахме почти цял ден с кучето в морската!Затова сега наваксвам с четенето-полувин ден ви чета!

Първо да честитя на новите майки-да си ви живи и здрави слънчицата и мн, мн да ги радват!

При мен нищо ново!Позаболява ме корема-веднага щом свърши действието на НоШпа-то,но в четвъртък съм на лекар и ще видим дали всичко е ок!Момичета записах си час за ранна ФМ в Фемина(при д-р Икономова-някой чувал ли е нещо за нея),нямах мн избор защото ще изтърва срока(11-13г.с.) и после с нея  мисля да отида до МД за БХС.Бях се настроила за този скрининг,само че от няколко дни се пробват да ме разубедят,че мн грешни резултати излизали при ранния и само съм щял да се притеснявам,по-добре да съм отидела на следващия (16-22г.с.).Вие какво мислите?

И последно...Jbrul...мога ли и аз да разгледам снимките :youwoman:(къде и как)!Благодаря!

Хубав ден момичета!

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #271 -: Февруари 07, 2011, 15:25:41 pm »
Шкембелина, аз съм чела в страницата на национална генетична лаборатория, че скрийнинга се прави от 11 до 13 + 6 дни седмица и че при изпускане на този срок, може да се проведе 15-20 седмица. Освен това пишеше, че първия скрийнинг открива 90% от случаите на Даун, а късния около 60 %.
http://www.lmpbg.org/brochures.html

Днес бях на ЖК, докторката там също потвърди, че очакваме двама младежи.
Хубав ден!

*
« Отговор #272 -: Февруари 07, 2011, 16:19:37 pm »
Привет и от мен.
Шкембелина, аз до колкото знам (или поне на мен така са ми казвали) е че при ранния БХС (11-13г.с.) резултатите са по-правилни. Аз лично правих ранния.
Много хубав следобед ви пожелавам.

*
« Отговор #273 -: Февруари 07, 2011, 18:11:33 pm »
Не съм ви чела известно време и виж колко нови мамита има!  :D
Честито на всички  :bighug:
Жбрули каквото и да избереш гледай да е по-практично. Това с етажерките при мен отпадна като вариант, точно защото ще иска после време да сваляш всичко, да забърсваш, пак да нареждаш и пр. събира се прах, трябва да се почиства всеки ден, а време - никакво!  :lol: Аз съм оставила най-горния шкаф на скрина за всякакви дреболийки: козметика, памперси, кърпи, капки за колики, клешки за уши... абе чудо е. Каквото и да ползвам блъскам всичко вътре и да е разхвърлено никой не го вижда, а отгоре минавам само с парцала и всичко е готово за секунди.
*
« Отговор #274 -: Февруари 07, 2011, 18:54:51 pm »
аз също като Илейни съм предвидила най-горното чекмедже на скрина за дреболийките за бебка. с багажа още не съм готова, макар че вече е крайно време, остава ми само сутиен за кърмачки ад си купя и да подредя сака, но нещо напоследък все ми се спи и гледам да полежавам.
да питам мамите вече родили да се изкажат за сутиените за къррмачки, дали да си взема такива дет се разкопчават и са специално за това или от безшевните бюстиета сте по-доволни.
за ранния скрининг и аз съм чувала че дава по-точни резултати от късния.
*
« Отговор #275 -: Февруари 07, 2011, 19:05:59 pm »
echy аз ползвам както ти си се изразила "безшевни бюстиета". Мн съм доволна, ама не съм пробвала другия вариант де  :lol: Самия факт денонощно да се мъкна със сутиен нещо ме стресира, затова пък тия потничета са страхотни, придържат подплънките, какво повече му трябва на човек  :D
« Отговор #276 -: Февруари 07, 2011, 19:07:29 pm »
echy, препоръчвам да си купиш сутиен, след като родиш. При мен размерът на бюста драстично се промени в първите 1-2 месеца, може да не се случи и при теб, но сутиените за кърмачки са твърде скъпи, за да инвестираш в нещо, което после да хвърлиш неупотребявано ;)
За начало смятам, че безшевните бюстиета ще са ти идеални.
Лично аз съм противник на сутиените за кърмене - първо, ужасно са ми грозни; второ - много са високи, имам предвид, че, освен ако не си с поло, трудно го скриваш тоя ми ти сутиен; трето - правят гърдите да изглеждат ужасно, самата им форма е отвратителна в повечето случаи; четвърто - цената им е изкуствено завишена, защото са "специализирани", пето - не са чак толкова удобни и шесто - ако ти се налага да ползваш попивателните кръгчета (не им помня името), си личат през тези сутиени. Аз си взех 2 обикновени, но качествени сутиена, с твърда чашка и си кърмя така, просто дърпам надолу чашката. Въпросът е да не са ти твърде стегнати, не взимай нещо, с което искаш да правиш ефект Уондърбра ;), защото можеш да си докараш запушване на канал. Трябва да ти е комфортно и всичко е ок. Също можеш да си накупиш блузки - има такива за кърмачки, но и обикновени, с копченца вършат идеална работа. Ризите не са удобни (май съм го казвала), трябва да се разкопчаеш до кръста :( За съжаление по същата причина не нося рокли.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #277 -: Февруари 07, 2011, 19:33:05 pm »
Аз също сумати време търсих добър сутиен за кърмачки, но така и не намерих...до такава степен ми беше писнало, че бях склонна да купя за колкото и пари да е...само да е добър. Е не !
Аз съм с големи гърди, с млякото - още 3 номера отгоре. Бях чашка Ц преди да забременея, на финала в обикновените магазини нямаше бельо за мен...още повече , че съм с гръдна обиколка 75 см. Ииии много трудна работа това с бельто...
Купих си 2 сутиена от Бейби Мола в Люлин . Верно, скъпи бяха, към 70 лв, но пък съм много доволна . И сега ги нося, нищо че съдържанието видимо намаля  :lol:
Стегнати са, с твърда чашка ( за мен е много важно да ми държи добре гърдите ) и с дебели презрамки. Вадя цицата и готово  :P
Имам 3 броя от класическите сутиени за кърмачки, уж на Триумф, но сега приличат на парцали...
Иначе от потниците - много ме дразнят тези евтините, материя като чорапогащник. Гадна работа и как запаряват...имаше едни в Джъмбо, памучни - страхотни са ! Тях ги взех за спорт, но биха свършили работа и за кърмене.

Ей Жбрулче, разбира се че ще ударя едно рамо на нестабилната ти количка ! Има си хас  :lol:
*
« Отговор #278 -: Февруари 07, 2011, 19:57:31 pm »
 osi_1
Дами, последните няколко дни имам чувството, че всеки момент ще ми изпадне пъпчето! Нямам предвид само когато напастта дребна рита точно там; просто изглежда вече повече плоско към щръкнало, отколкото вдлъбнато  8O Как мислите, да си търся ли лепило?:-D
*
« Отговор #279 -: Февруари 07, 2011, 19:59:20 pm »
 Аз съвсем случайно намерих един много симпатичен сутиен за кърмачки . Направен е по-скоро като тези, много късите , точно под бюста , спортни потничета . Има си обаче откопчаване от презрамката , така че да осигури достъп до млекоцентралата :) . Презрамките са по-дебели от обикновените. Имаше проблем с обиколката, стягаше ми , но продавачката ми предложи удължител / представлява допълнителна приставка от телени копченца , която човек може да си направи и сам :) /