0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #180 -: Февруари 04, 2011, 11:20:45 am »
Раждането на бебчо беше много вълнуващо изживяване..просто прекрасен миг на щастие  :lol: Всичко започна през нощта, когато обикновено се правят бебетата  :lol:, та в 3.30 станах до тоалетната да пишкам и когато легнах отново усетих че ми е по-мокро от обикновенно... и когато станах отново...разбрах какво се случва. Бързо събудих мъж ми...а на него не му се вярваше...Тъй като багажът беше оправен а ние бяхме доста спокойни - към 4 часа вече бяхме в Селена....пропуснах да кажа че предният ден бях страшно изнервена и голям цирк с роднините направих...та изпуснах парата и затова в нощта на раждането бях така спокойна.....сигурна че всичко ще е наред  :lol: Обадих се на моят док. -събуждайки го...и той каза ...тръгвай към родилното -аз идвам след малко!Приеха ме и ме питаха - нормално или секцио и кой е моят док - аз казах нормално раждане...и ме включиха на апарата да следят тоновете на бебето. Всичко беше наред, разкритие 1 см, направиха ми тоалет и се започна чакане...аз си лежах спокойно в предродилна зала..и така до 7 часа, когато дойде най накрая доктора ми. Заспал бил отново след моето обаждане  8O Аз не бях никак притеснена въпреки закъснението му...така поне беше починал и със свеж акъл  :lol: Между временно бях с 3см вече - включиха ми окситоцин....и много скоро разкритието стана 5 см - търпеше се...не беше никак страшно- аз се разхождах из стаята, подпирайки се на леглото при контракциите. После дойде анестезиологът и ми постави епидуралната упойка...готин доктор майтапчия беше. Тогава се почувствах в рая - беше страхотно...През цялото време си писах смс-и с мъж ми, който пратих в къщи. И така нещата вървяха добре и към 10 часа някъде имах пълно разкритие...раждането мина много бързо - за около 40-50 мин и не чувствах болка. Помогнаха ми накрая, защото нямах много сили и ми натиснаха корема за да избезе бебчо...беше някъде към 11 часа. А тя голяма дунда - 4200! Чух я как изплака и видях големите й бузки  :lol: Измиха я, и облякоха почти пред мен...и ми я дадоха за 2 мин. - кротка като ангелче  :lol: После доста ме кърпиха... колкото продължи и самото раждане,но всичко си струва и за мен раждането ще остане прекрасен момент!
п.п  -дано да пиша на правилното място...и историята ми да бъде полезна за тези на които им предтои да станат мами  :lol:
*
« Отговор #181 -: Февруари 04, 2011, 11:30:21 am »
Благодаря Йо!На мен ми беше дооооста полезна :bighug:
Ечи,ще измислиш дата :wink:
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 11:35:40 am от moniks_s »

*
« Отговор #182 -: Февруари 04, 2011, 12:00:28 pm »
Историята на yoanna е полезна и поучителна - не забравяйте, че в родилна зала анестезиологът е най-близкото нещо до Господ, което ще видите на живо.  :lol:

П.П. Йоанка, Д-р Георгиев ли ти беше анестезиолог? Той такъв майтапчия го раздава, поне по моите впечатления.

echy за какво ти е този нумеролог? То бебето вече си е направило нумерологията само, щом не се обръща и се налага секцио, значи такава е съдбата и така е трябвало да стане. И датата и часът, ще се изберат според нуждите и обстоятелствата - пак си е съдба. Всичко да ви мине гладко и да сте здрави, а доброто бъдеще на детето си - ще го осигуриш, чрез обичта и грижите си, не чрез календара, спокойно. :)
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 12:06:16 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #183 -: Февруари 04, 2011, 14:33:40 pm »
Ето ни и нас. Вече си имаме дата за секциото, само бебчо да си я дочака. :D
Днес на прегледа док като го премери ми каза, че е шишко и върви с 10 дни напред. Сега е 2.800кг.
*
« Отговор #184 -: Февруари 04, 2011, 14:50:14 pm »
Йоана, дано всичко скоро, или не чак толкова скоро изпитаме твоите емоции  :bighug: :bighug:

*
« Отговор #185 -: Февруари 04, 2011, 15:16:38 pm »
Ели,честито ти дата за секциото :DДобре сте се отгледали с бебко,наистина е малко напред.Сега да устискате до уреченото време :wink:Аз си знам вече датата,но след 10 дни ще е сто процента сигурно вече :D.

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #186 -: Февруари 04, 2011, 15:55:29 pm »
Ели,честито ти дата за секциото :DДобре сте се отгледали с бебко,наистина е малко напред.Сега да устискате до уреченото време :wink:Аз си знам вече датата,но след 10 дни ще е сто процента сигурно вече :D.

Днес цял ден само вървя и се усмихвам... :D
Някак ми е по-спокойно като знам, дано само и той да споделя нашите планове с док. :D

С интерес ще чакам твоята дата. :wink:
« Отговор #187 -: Февруари 04, 2011, 16:42:47 pm »
ООО, Натали, гледам, че и на теб скоро ще ти припари под дупето :lol:
Накупува ли всичко необходимо за болницата?
[/url][/url]
« Отговор #188 -: Февруари 04, 2011, 17:00:45 pm »
Аааа, искам и аз дата :) Другата седмица ще си поискам от доктора да я определим вече.
« Отговор #189 -: Февруари 04, 2011, 17:44:50 pm »
...в родилна зала анестезиологът е най-близкото нещо до Господ, което ще видите на живо.  :lol:
в предродилна също много го обичах  :heartbeat:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #190 -: Февруари 04, 2011, 17:52:36 pm »
ООО, Натали, гледам, че и на теб скоро ще ти припари под дупето :lol:
Накупува ли всичко необходимо за болницата?

Ами не знам дали ще ми припари, но чакам с нетърпение вече. :lol:
А иначе още се подмотавам с някои неща, но сега вече май нямам особено много време, за да си се моткам. Ще трябва да допълня нещата и да приготвя багажа...ама след седмица, две. :lol:

Зейтуни, и за теб ще има дата бе, мила, само си я поискай от док. :lol: :wink:
*
« Отговор #191 -: Февруари 04, 2011, 19:12:08 pm »
П.П. Йоанка, Д-р Георгиев ли ти беше анестезиолог?
- Кючуков беше моят анестезиолог - като ме видя и вика - еее каква сладурана ще има бебе  :lol:
*

Nataly*

• 2785
« Отговор #192 -: Февруари 04, 2011, 22:39:33 pm »
Имам въпрос към родилите вече мами:
Използвахте ли стерилни гащи за еднократна употреба след раждането? Веднага след самото раждане ли могат да се ползват и стават ли след секцио?
Мисля, че Лиско беше ползвала дано да се включи и тя. :D
*
« Отговор #193 -: Февруари 04, 2011, 22:41:33 pm »
Днес бях на преглед и моята лекарка потвърди бременността  :D,
видяхме плодно сакче с размер 0.78см, ако правилно съм разчела
на изображението от ехографа. Следващ преглед след 10 дни за сърдечен пулс.

*
« Отговор #194 -: Февруари 04, 2011, 22:44:59 pm »
Натали, веднага след секциото модата е без гащи. :D На другия ден вече може да се обзаведеш с такива. Мисля че не е проблем да ползваш еднократните.
*
« Отговор #195 -: Февруари 04, 2011, 22:53:56 pm »
в петък само ще ти потвърди доктора добрата новина ;) Трудничко е да е търпелив човек в такъв момент, от опит знам, но още ден само устой на напрежението.
Е, не устоях  :D,в четвъртък се затичах към лабораторията, за да пусна отново
ЧХГ, точно 48 часа след първото изследване. За радост резултатът се беше удвоил:
първото изследване- 3302.000 , второто- 6797.000 .
Блогодаря за подкрепота!

Цитат на: Bobbie в Февруари 03, 2011, 07:56:38 am
"Моето минало забременяване стана също точно предишният месец преди да правим инвитро. Така че всичко се случва. Стискам палци да мине безпроблемно."

Точно същото се случи и с мен.Този час за преглед бях уговорила преди месец,
трябваше да е осми ден от цикъла, за да направим проследяване на фоликули и
евентуално ИКСИ на Спонтанен цикъл.

Явно наистина всякакви изненади са възможни... дано да преобладават приятните Very Happy.
Желая на всички усмихнати и спокойни дни!
« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 22:55:47 pm от marsi »

« Отговор #196 -: Февруари 04, 2011, 22:56:27 pm »
и аз съм чувала за еднократни гащи,че било най добро решение :wink:
ползваш и хвърляш :wink:
*
« Отговор #197 -: Февруари 04, 2011, 23:06:52 pm »
marsi честито за потвърждаването на прекрасната новина! Леки и безпроблемни оставащи месеци  :D

Натали , докато си с катетър - бельо няма да можеш да ползваш. После, еднократните гащи ми се струват най-удачни, поне аз такива си взех. Цапаш и хвърляш. Може да ползваш и каквото ти е удобно нормално бельо също така, ама като го омажеш - няма да ти се хвърля и е тъпо да го хабиш си мисля. Аз взех на NUK, че ми бяха "на чалъм", ама има всякакви видове на всякакви марки, обикновено са по 5-6 бр. в пакет., мисля че максимум 2 пакета ще са ти напълно достатъчни.
Честита дата! :D По-спокойно е така нали? ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Nataly*

• 2785
« Отговор #198 -: Февруари 04, 2011, 23:14:36 pm »
Натали , докато си с катетър - бельо няма да можеш да ползваш. После, еднократните гащи ми се струват най-удачни, поне аз такива си взех. Цапаш и хвърляш. Може да ползваш и каквото ти е удобно нормално бельо също така, ама като го омажеш - няма да ти се хвърля и е тъпо да го хабиш си мисля. Аз взех на NUK, че ми бяха "на чалъм", ама има всякакви видове на всякакви марки, обикновено са по 5-6 бр. в пакет., мисля че максимум 2 пакета ще са ти напълно достатъчни.
Честита дата! :D По-спокойно е така нали? ;)

Да така е, по- спокойно е. Само да си чака датата сега. :wink:
И аз мисля да взема два пакета, струват ми се достатъчни.
« Отговор #199 -: Февруари 05, 2011, 00:58:23 am »
Непромокаемите лепенки за секцио и еднократните гащи ми бяха най-полезните неща в болницата. Два пакета от гащите са достатъчни. :)
Успех момичета!