0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #940 -: Февруари 27, 2011, 12:57:35 pm »
Боби, до миналата седмица и аз бях в твоето положение-на преглед в 15 г.с. се видя само една артерия на пъпната връв, и съответно едно бъбречно легенче над нормата и хиперехогенни черва. Препоръчаха ми амниоцентеза-и съответно аз се побърках. Успях да направя още 2 прегледа при добри лекари, които веднага отхвърлиха видените проблеми, но аз не се успокоих, изчаках да стана 16г.с. и няколко дни и пак на преглед-оказа се че артериите са 2, обясниха ми че понякога бебето застава лошо( в моя случай беше с лицето надолу) и тогава може да не се види едната артерия, а освен това 15 г.с. била малко рано за това. За бъбречето-също при втория преглед всичко си беше в норма, за червата -при прокърваване по време на бременността бебето може да се нагълта с кръв и това да е причината. На последния преглед, вече и тази аномалия я нямаше-пиша ти всичко това, за да те успокоя, не прави моята грешка, да се тормозиш, преди да получиш поне още едно мнение. С всичко това си докарах тахикардия и контракции, за които и не предполагах, но на прегледа  се виждаха ясно на монитора та сега вече съм на магнезий и дано се успокоят нещата. Успех!!!
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
« Отговор #941 -: Февруари 27, 2011, 14:29:45 pm »
Подкрепям за бодитата с предно закопчаване и гащеризони с копчета отпред и на двете крачолчета също да има копчета.

Боби, elis спокойствие и силна храна ви пожелавам!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #942 -: Февруари 27, 2011, 14:40:49 pm »
Хайде, малко и аз да помрънкам :wink:

Вчера цял ден, и днес продължават едни болки да ме мъчат - ниско долу, където е пик.мехур. До сега не съм имала никакви болки от началото на бременността ми, като кон съм - на работа, вкъщи шетам, ама какво е това чудо от вчера?! :?
Обадих се на лекарката, но за съжаление е извън града за уикенда, утре сутрин ще се видим, каза да пия но-шпа, и спазмалгон.
Леко се притеснявам, тъй като болките са постоянни, но нямам втвърдяване на корема, както ме пита АГ-то.

Какво ли може да е, малко ми е притеснено.......

Да не би да е взело вече да шава, но май още е рано, нали?
« Отговор #943 -: Февруари 27, 2011, 14:55:56 pm »
Брейв може болките да са от разтягане на матката ,по принцип  бебето като почне да го усещаш се чувства едно гъделичкане отвътре поне в началото със сигурност няма да има болка в по големите месеци като станат по силни ритниците може и да те заболи.
Пий но шпа и полежавай  повечко , стискам палци да минат бързо.
И не не е рано да го усетиш особено ако си със задна плацента аз бях така и по рано го усетих Емо сега при второто се надявам да е даже по рано!
Боби надявам се всичко да е ок с бебето и аз все мисля дали всичко е наред с моето с тези мои  захари където ги вдигам напоследък, но нищо не мога да направя !
Господ да е с нас!

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #944 -: Февруари 27, 2011, 16:57:56 pm »
Привет, привет!
Маригри, Желязкова, сега ви гледах коремчетата  :D. Дрешките са много сладки, веднага познах чаршафките  :lol:
Момичета не се тормозете толкова с мъжете си. Истинския цирк започва след като родите  :lol:

Напълно, напълно подкрепям  :lol:

Иванита, чакаме и твоето коремче :D
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 17:25:01 pm от elle22 »
*
« Отговор #945 -: Февруари 27, 2011, 17:13:17 pm »
И аз им гледах тумбачетата - много са сладки.
Кога ли и мойто ще стане такова  preggo , ама има време де
А дрешките са просто уникално сладки - направо се влюбих в тях  :)

*

Желязкова

• **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
« Отговор #946 -: Февруари 27, 2011, 19:33:01 pm »
Момичета, много пишете!!! Не мога да смогна с четенето! Благодаря ви за комплиментите!!! Много сме нетърпеливи в очакване на бебоците, но сестра ми е по-нетърпелива и от мен! Затова е прекалила с покупките на дрешки!!! Всичките са подарък от лелята, за което й благодариме!!! :)
« Отговор #947 -: Февруари 27, 2011, 22:00:17 pm »
Все се каня да ви питам за едни мои по-особени симтоми напоследък, които доколкото помня са срещани в началото на бремеността. Носът ми е странно запушен и дишането ми стана много тежко последната седмица, освен това от месец ми заглъхват ушите от време на време  8O В сайтовете които следя по седмици не пише за такова нещо по това време.. На някои случвало ли му се е? Аз мисля че е от увеличения обем кръв, но досега нямаше такова нещо. От друга страна не ми се подуват крака и други такива. Това с ушите се чудя от бремеността ли е - някакво повишено налягане или нещо друго??
Абе май оплакванията ми ще стават все повече -коремчето вече не е сладко, а огромно, така се разпъва на отделни места, че имам чувство че ще изскочи нещо и много яко ми се струва  :o  :oops:
*
« Отговор #948 -: Февруари 27, 2011, 22:04:05 pm »
сами, за носа е нормално. А за отичането - по-скоро, когато е горещо. Аз родих през лятото (юли месец). Последния месец едва си обувах чехлите, за да изляза. Иначе не съм имала проблеми преди това.

Лека бременност на всички!

*
« Отговор #949 -: Февруари 28, 2011, 01:42:27 am »
много ви благодаря за топлите думи. определено ми беше нужна подкрепа и потвърждение, макар, че естествено, че знам, че съм права, но ...благодаря ви още веднъж

някой питаше за парите - малко под 400 лв излиза, но тъпото е, че дори и не е въпроса за парите, както той самия каза, а за това, че бил мислил, че не било нужно, на какво отгоре, не е ясно.

сами, на мен ми заглъхват ушите от няколко седмици насам, има едно странно нещо - чувам си пулса в лявото ухо. ама точно както с доплера се чува, много е забавно, освен, когато не се опитваш да поспиш, а днес баба ми каза, че хъркам (бях задрямала на канапето). така че, това са си едни от радостите на бременността. аз почвам да отичам, особено ако поседя с ботуши цял ден.
Но исках да ви питам нещо друго - вчера забелязах, че на едно място на корема ми ми се е сцепила кожата. мъничко е, но ако има на едно място, ще проима и на други, някои от момичетата тук имаха такъв проблем, но не си спомням кои, та ще съм благодарна да споделите какво ви е помагало. мисля си да си взема някое по-мазно олио, макар че в момента съм с това на икаров. явно ще трябва да си взема нещо по-скъпо.

Тези дни и мен ме чака пазар на бебешки дрешки и нещица
*
« Отговор #950 -: Февруари 28, 2011, 02:03:21 am »
Elena B това с нацепването е до кожа.И аз се мажа само с Икаров и до сега нямам проблеми,но ще видим до края как ще е :D.Можеш да опиташ и с нещо по скъпо,но мисля,че ако кожата ти е предразположена към нацепване няма спасение.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #951 -: Февруари 28, 2011, 05:11:48 am »
elis , благодаря за успокоението. И аз много се надявам да е така, но силно се съмнявам. Аз ходя при високорисков лекар и там машините им са с класи над това, което другаде съм виждала. Доплера им е цветен и ясно си се виждаше, че е една артерия. Просто не знам по-добро място, на което мога да отида. Освен това двама човека ме гледаха, за да потвърдят. Не казаха нищо за бъбреците ( не знам дали ги видяха, явно не са), но казаха, че е рано да се види дали има структурни дефекти. Ох, дано верно да са сбъркали, но ... не ми се вярва.

Боби

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #952 -: Февруари 28, 2011, 08:12:01 am »
Добро утро коремчета,да ви питам и аз,снощи имаше случка при която доста се уплаших и в рамките на 2-3 мин.пулса ми беше на мах.и сърцето ми щеше да хвръкне,чак се разплаках,но се постарах бързичко да се по успокоя,мислите ли че съм навредила на бебетата.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #953 -: Февруари 28, 2011, 08:21:36 am »
Боби, опитай се да си спокойна колкото можеш, докато чакаш
следващия преглед, направила си максималното към този момент!

бина, може да си се претоварила или емоционално превъзбудена,
сподели това с лекаря си при следващия преглед!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #954 -: Февруари 28, 2011, 08:47:55 am »
Здравейте мамита!
Сами,носа ми беше непрекъснато запушен 9 месеца,в родилно всичко изчезна на 2-рия ден ,облекчаваше ме накрая Куикс
Бина,гледай наистина да си по -спокойна,тома както го описваш е като пристъп на паника,наистина гледай да си по-спокойна,аз така и не успявах ама в името на бебоците ще се справиш :bighug:
Боби,кога сте на преглед пак?
Туцинка,браво за списъка мила,така е по-прегледно и лесно за ориентиране да знаем кого да дебнем,то не че нашите бебчета знаят ред ама :lol: :lol::wink
:

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #955 -: Февруари 28, 2011, 08:54:30 am »
бина , ти беше ли на тироксин ? Чуй се   с ендокринолога си . Мен  д-р Начев  всеки преглед ме пита имам ли сърцебиене и ускорен пулс .

Преди около месец аз имах точно твоето оплакване-както си лежах ми се  разтупка сърцето , пулса се  ускори - треше няколко минути  /не беше  припадък тогава , седмици след това имах припадаъх от ниско кръвно /  .Тогава д-ра каза , че щом е инцидентно  и веднъж не е проблем .Коментирахме последните изследвания на щитовидната и кръвните, но си бяха в норми.Д-р Начев по отношение на ускорения пулс и сърцебиенето каза ,че  е проблем с щитовидната ,ако ежедневно се проявяват оплкавията.

Моят юнак е решил да става дивак-от няколко дни така рита ,че не мога да си представя какво ще е нататък :lol:  -подготвя ме да свиквам.Аз си мислех ,че  ще е кротък и  няма да ме притеснява :lol:
Ама от 15 гс седмица са ме запитали-рита ли ,та рита ли .Е-не риташе тогава  , ама  сега наваксва  :D
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 10:40:19 am от nimika »

*
« Отговор #956 -: Февруари 28, 2011, 09:32:24 am »
Бина, и аз от време на време получавам сърцебиене, особено след като дозата на тироксина ми беше увеличена. Говорих с д-р Начев и той ми каза да си следя пулса - притеснение може да има и да се говори за ускорен пулс, когато е на 100 удара на минута.
Ако приемааш магнезиеви препарати, знай че трябва да има минимум 4 часа разлика между приема на тироксин и магнезий. Нимика може да те е предупредила за това, ама аз като една бъдеща свекърва да повторя  :lol:

Нимика, нека си рита бебчо, само му кажи да е по-нежен  :D Мен цялото ми семейство(особено свеки) ме тормози с въпроси - мърда ли, ама хайде защо не мърда, та ме заболя устата да обяснявам, че съм с предна плацента и затова ще го усетя по- късно.

*
« Отговор #957 -: Февруари 28, 2011, 09:37:43 am »

Моят юнак е решил да става дивак-от няколко дни така рита ,че не мога да си представя какво ще е нататък :lol:  -подготвя ме да свиквам.Аз си мислех ,че  ще е кротък и  няма да ме притеснява :lol:
Ама от 15 гс седмица са ме запитали-рита ли ,та рита ли .Е-не риташе тогава  , ама  сега наваксва  :D

Sъщата работа.Аз го усещах от много рано,но беше толоква нежничък.Сега освен да ритка май мноооого обича и да се протяга и разпъва,ама здраво...
« Отговор #958 -: Февруари 28, 2011, 09:44:02 am »
Мецани и аз съм с предна плацента и ги осещам моите шушулки много нежно, много рядко са адски буйни и тогава много осезаемо, но в повече време нищо не осещам.....а така ми се иска да ми подскача корема от движенията им..  :lol: :lol:
при мен сутрин и вечер най много се осещат, аз така сутрин се излежавам....чакам да се размърдат и после ставам, еееее.......някой път и до обяд ги чаках, ама явно бая им се спеше и само дето ги чаках.......ама пак си полежах хубавичко.. :lol: :lol:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #959 -: Февруари 28, 2011, 10:17:18 am »
.....а така ми се иска да ми подскача корема от движенията им..  :lol: :lol:
Точно корема  подскача -предполагам прави гимнастика  :cross: или тренира да кара колело  :veloergo:
Преди ме галеше и гъделичкаше , ама сега   корема мърда - е ,не  подскача   с огромни движения , но виждам как кожата се мърда  и усещането е просто невероятно ,страхотно  :balk_111: :balk_46: :balk_48:

« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 10:20:05 am от nimika »