Привет момичета!
Боби, залагам на женската си интуиция че всичко ще е ОК с вашето бебе. То такова късметлийско детенце, което "стана от въздуха" дето има една дума - с късмета си е заченато и така ще си се роди.
Ясно, че няма как да не го мислиш и да се тревожиш, но доколкото е възможно - мисли по въпроса, че всичко ще бъде наред и то ще бъде. А и четох, че и други дечица на мами от форума са били с тази особеност - ей я Калина на Мишанта каква голяма и здрава кукла е станала и при вас ще е така!
Аcq81 не знам какъв люлеещ механизъм сте замислили, моето креватче си е класическа люлка /със заоблените "крака"/ и е удобна - нито скърца, нито друса, нито се опира някъде. За да не стърже и тропа от триенето на дърво в дърво по паркета, купих две малки бели килимчета памучни, от тези дето са като парцалените черги едно време и ги подложих под краката на леглото - сега е съвсем безшумно и плавно люлеенето. На този етап, не ползвам особено люлеещата функция честно казано, защото моят шушул "заспива прав"
и не се налага. Но когато стане по-активен, предполагам че ще ми е улесненеие опцията люлка на легълцето.
За температурите. Аз го държа на 24 градуса, но облечен само по едно боди, панталонки и чорапки. Предполагам, че ако поддържате 20-22 градуса в помещението, бебето ще трябва да е по-облеченко, но аз предпочетох да държа по-висока температура вместо да слагам по няколко ката дрехи. Къпем го като затоплям помещението до 27 градуа, водата я правя между 36-38 градуса. Имам един много удобен термометър за вода на НУК /като за идиоти
/, който освен разграфен на градуси, има нарисувани и едни човечета по скалата на определени температури и на графата, която е подходяща за къпане има усмихнато човече и надпис "идеално за бебета", удобно нещо е.
nimika Аз така и не купих от тези възглавници, защото коремът ми не достигна размери налагащи подпиране, ама нали гледах да съм подготвена по-отрано за всичко - избирах каква да взема, когато ми потрябва. Основната разлика между по-евтините и скъпите възглавници е в пълнежа. Скъпите са пълни с разни био-материали /пр. пшенични зрънца/, или едно особено като пясък, или едни топченца дето ги има в детските играчки. На мен не ми харесваха по две причини - много са тежки и този вид пълнежи шумолят, което лично за мен е проблем и би ме нервило при спане, но ако за теб шумът не е дразнител - взимай си такава спокойно. Иначе по-евтините примерно на Бертони има по 20-ина лева - пълна с класическа вата и калъфка от хасе ми изглеждат съвсем удобни и практични. Няколко приятелки са с такива и нямат никакви оплаквания. Ето такава е
http://family-bg.com/prX_4122.htmsperanza, като те чета сега и се сещам за Саричка как беше последната седмица преди да роди - все ходи до болницата и все я връщаха, даже се беше разплакала веднъж там как всички други раждат, а само тя не...
Сигурно е изнервящо това чакане, съчувствам ти, макар че не съм го изпитала, нали при мен беше всичко по план... Прегръщам те, още мааалко търпение и нервички само и ти ще гушнеш бебока - няма неродила жена, знаеш.
Слънчев и спокоен почивен ден ви желая!