0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #520 -: Февруари 15, 2011, 16:37:35 pm »
Ние сме с шишета на НУК, с такива ни свикнаха в болницата, имам 3 големи и 3 малки и отделно имам 2 на Авент, ама на тях съм сложила биба ба НУК, моите с на Авент биба май не са яли до сега.

Аз изваравам всичко, моя мъж купи целия комплект на Авент - помпа, стерилизатор, шипетата и контейнерчета.

Аз се цедя, не кърмя,прясната кърма я държа на плота и давам от нея по 1-2 пъти, зависи колко съм изцедила. Нощно време давам тази от хладилника, като затоплям в топла вода.

На мен малките по са ми удобно, като моите всички са стъклени.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #521 -: Февруари 15, 2011, 16:51:56 pm »
Момичета, днес Натали стана мама на Алекс  :D И бебчо и мама са добре.
Ето темата за Натали:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45103.0
*
« Отговор #522 -: Февруари 15, 2011, 16:56:56 pm »
Привет и от мен.
Предварително се извинявам за спама.
За тези които си поръчаха шишета на авент от ларедут - момичета аз получих мейл от тях и доколкото разбрах пратката е пратена на 11.02. с DHL.

Ива, честито за тройната радост. Леле ти ще си голям герой.
Жбрул, леко раждане в други ден.
Честито бебче и на Натали.

разминаване в изчисляването на гестационните седмици
« Отговор #523 -: Февруари 15, 2011, 17:00:26 pm »
Здравейте, искам да чуя и вашето мнение относно това според вас в момента реално в коя г.с. трябва да съм при положение,че ПРМ е 16.10.2010 ....по моите изчисления сега съм  в 18 г.с. и трябва да съм началото /т.е. първа седмица от 5 календарен месец/. а според лекуващаия ми лекар като изчислява с гестационния кръг и според ехографа съм някъде 16 седмица. последна ехографска снинка от 11.02.2011 - 15,6 дена ....според вас защо се получава тази разлика?
« Отговор #524 -: Февруари 15, 2011, 17:00:42 pm »
 tucy, и моя мъж днес ми каза,че парите дръпнали от картата и би трябвало вече да ги пратят най после :D 

*
« Отговор #525 -: Февруари 15, 2011, 18:26:46 pm »
Обновено списъче

ПРИСТИГАМЕ   
 yahoo_17 stork-boy

Jbrul-17.02.планово секцио
marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011
Velka-2.03.2011 планово секцио
Лориан-8.03.2011г
echy- 11 дни до термин
tanj74- 25 дни до термин

ЧАКАЩИ  preggo

Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
Ася 81-16.04.2011

Тини 78- 35 дни до термин
zeituni-36 дни до термин

Момичета казвайте, ако трябва да добавя още някой.

*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #526 -: Февруари 15, 2011, 18:53:41 pm »
Момичета,
Време е за отчет: днес бяхме на среща с бебо и от ФМ всичко изглежда наред, бебето доста шава.  Вероятно момченце... Дадох и кръв за БХС - надявам се и там всичко да е наред
 :crossfingers: :crossfingers:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #527 -: Февруари 15, 2011, 19:18:43 pm »
Комбозолка, разбрах за теч от дупката . И това казах, че ако се затвори хубаво с капачката, биберона да си стои право нагоре, а да не се криви - той си приляга точно и дупката се запушва...та няма капене. Като друсаш с капачката де  :)

Ето че всеки си има мнение и за големината  :D На мен са ми по-удобни големите шишета . По-лесно разбивам млякото, по удобно ми е да държа шишето, по-лесно го подпирам . В смисъл, през нощта, когато беба яде взимам един плюшен мечок и с него подпирам шишето до устата на беба и тя си яде сама, без да й държа шишето.
На това се "отворих" от николинка  :D
*
« Отговор #528 -: Февруари 15, 2011, 19:46:05 pm »
Честита бебка на Наталка:)
И аз получих мейл от редут,на 14 са тръгнали шишетата от Лил,след обяд са били в Брюксел и днес в Айндховен.......предполагам пак за 20 дни ще пристигнат!
Раиска давай снимков материал от хитростите на които те отваря Николинка,може и на нас да ни е от полза :) Иначе не си представям как точно го правите това с мечето и шишето !
*
« Отговор #529 -: Февруари 15, 2011, 20:03:46 pm »
Ха-ха, и аз понякога правя този номер на Николинка и Райса 8) :lol:. Може да се подпре шишето с пелена или памучно одеало. Така детето си яде само, но не го оставяйте без надзор, да не се задави нещо. Номерът е всеизвестен и приложим по болниците и детските домове.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #530 -: Февруари 15, 2011, 20:31:37 pm »
Момичета,
Време е за отчет: днес бяхме на среща с бебо и от ФМ всичко изглежда наред, бебето доста шава.  Вероятно момченце... Дадох и кръв за БХС - надявам се и там всичко да е наред
 :crossfingers: :crossfingers:

Честито Ивалета, дано и аз вдругиден да се похваля със същите новини  :balk_103:

Здравейте, искам да чуя и вашето мнение относно това според вас в момента реално в коя г.с. трябва да съм при положение,че ПРМ е 16.10.2010 ....по моите изчисления сега съм  в 18 г.с. и трябва да съм началото /т.е. първа седмица от 5 календарен месец/. а според лекуващаия ми лекар като изчислява с гестационния кръг и според ехографа съм някъде 16 седмица. последна ехографска снинка от 11.02.2011 - 15,6 дена ....според вас защо се получава тази разлика?

Дафи, не съм най-компетентната, но ще се опитам да обясня. Ако греша нека ме поправят.
Разликата  е минимална - 15,6 седмица си е почти 16 сед. и това е било миналата седмица - значи сега си почти 17 седмица. А останалата 1 седмица разлика , може да е ако си имала по-късна овулация, или пък просто бебчо да отговаря на по-малка седмица, което май не е страшно, но трябва да се следи мисля. И аз като бях последния път мислех че съм в 9-та, но бебо отговаряше на 7,6 пък матката до колкото разбрах на 8,4. Та в общи линии голяма каша. Доки каза че ще следим дали изостава заради късната О (която според мен беше около 20-23 ден) или има някаква друга причина.

Ох, извинявам се за дългия пост - дано съм била полезна

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #531 -: Февруари 15, 2011, 21:04:02 pm »
... не е сто процента сигурно но за сега са 2 момиченца и 1 момченце,дано си останат така.
Ива, поздравления!
Лека, безпроблемна и много щастлива бременност  до края!!!

Вчера - точно в  21 гс , бях на преглед  -с бебо всичко изглежда   наред  . 470 грама сме  вече  :D . Последва подробно замерване    , плацентата се вдига , но още е леко ниско  разположена, но док каза ,че в тези седмици  не е проблем  и има време да се  вдигне още .Дано. Вече са ми разрешени леки разходки  :D

Преди няколко дни вечерта припаднах  ,  предполагахме поради ниско кръвно и събиране на границите , защото и преди да забременея ми се  е случвало .

Коментирахме и изследванията , но всичко е наред- показателите   по кръвната картина са в норма , стерилната урина е чиста ,д-р Начев каза  ,че не може да е от ТСХ...

В момента на прегледа , докато мереха и гледаха бебо , ми се случи - от раз ми  причерня , звъртя се стаята .Различно е от прилошаване от гадене  -аз така и никога не съм имала гадене  или подобни оплаквания в първите месеци.

Успокоителното е ,че д -р Михова видя  нагледно какво става и ме успокои ,че  е от кръвното .
Лягането по  гръб  , топлото  в стаята  очевидно не ми понесоха и ми причерня .
Пийнах айрянче със сол и се съвзех .
Сега в чантата , ако тръгна нанякъде , нося шише със солен айрян   и блокче шоколад.

Ако има други бременеещи с ниско кръвно , да събират граници -да споделят  как се  справят.Доктор Сигридов каза -много течности , айрян със сол  , може и  някаква кофеинова напитка .Аз досега си пиех много вода , айряна беше без сол , но вече соля , а кафе-кола не обичам , освен няколко зрънца нес в прясното мляко да започна да слагам.
« Последна редакция: Февруари 15, 2011, 21:40:20 pm от nimika »

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #532 -: Февруари 15, 2011, 21:20:13 pm »
Ами ще трябва да наглася бебето и да снимам, че така посред нощ ако я щракна - много ще се разсърди  :)
И аз в началото ползвах пелена, но с мечока е по-удобно понеже слагам шешето между главата и тялото на мечока, та шишето стои стабилно. Абе мързела води до креативност !

Нимика, аз бях с ниско кръвно и много ме болеше главата...Също имам проблеми с ЩЖ, но и на мен никой не ми е казвал да има връзка. Пиех кафе и така се поддържах ( що - годе...).
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #533 -: Февруари 15, 2011, 21:29:42 pm »
Raissa777 , аз  нямам главоболие .Чуствам се  много добре.
Просто рязко в един момент ми причернява   / веднъж вечерта у дома и се строполих на пода , отивайки до тоалетната   и веднъж в кабинета  , както си лежах и ме преглеждаха/ .
Кафе не пия от години и предполагам понеже организма е отвикнал , когато пийнех , получавах сърцебиене, не можех да спя...

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #534 -: Февруари 15, 2011, 21:33:20 pm »
Аз пък сега не пия кафе...нещо ми прилошава .

Много кофти така, щом става толкова рязко ти по никакъв начин не можеш да реагираш...
Внимавай, пази се ... друго аз не мога да кажа. А щом не те боли глава - много добре, че почти нищо не може да се пие.  :)
*
« Отговор #535 -: Февруари 15, 2011, 21:43:09 pm »
http://www.ladypill.com/calendar.php
 за тези,които искат да си изчислят в коя седмица са.Кръгчетата се въртят и се настройва първи ден на последната менструация...
 Мога и аз да го изчисля,но смятам че ще е интересно за тези,които питат.
 Друга подсказка , но това при асистирана репродукция:деня след пункцията се взима за първи ден от трета седмица
« Отговор #536 -: Февруари 15, 2011, 22:24:42 pm »
Жбрул и Елле, мерси за пожеланията, но почти губя надежда да се намести само и се опитвам да се настроя и на тема секцио. Ако все още вървим по-големи много малко му остава да се преметне, а имам чувство че се опитва но вече не може.
Елле, какво стана с твоите контракции, преливаха ли ти магнезий? Ще изкараш още, спокойно  :)
Сперанза и Лорейн, стискам палци всичко да протече бързо и лесно- и при вас не остана много  :wink: Може и мерките им да не се окажат точни и да не са много големи..
Аз имам чувство, че кожата ми се опъва още повече, чак болезнено, а на кг съм си същата - вече не знам какво да си мисля  :? ще видим вдругиден.

Относно шишета и пр. накрая си купих помпа на НУК и вътре има и шише, но защо накрая избрах точно тях дори не помня. Виждат ми се и двете марки, както и новите на Нуби и Томи еднакво добри и не мога да преценя. Оказа, се че май ще ми дадат стерилизатор Чико за микровълнова, което ме устройва, защото сред 5-6 месеца /доколкото разбрах до тогава се стерилизира/ ще се чудя къде да го дяна  :)
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #537 -: Февруари 15, 2011, 22:26:16 pm »
Случайно попаднах на едни тризначки , Лора Мари и Виктория  :wink:

http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/5444113405/in/photostream/
*
« Отговор #538 -: Февруари 15, 2011, 22:30:16 pm »
Абе Рая, креативност, креативност, ама аз се учудих че в тези месеци бебето ти яде посред нощ-доколкото си спомням е на АМ...Моя бебок от 40 дневен не яде нощно време. След къпане ядем и после чак сутринта. Да кажеш че му се е отразило  на килата, ама не е-човекът е 9 кг. Разкарвай тези нощни яденици, че после ще се чудиш как :)
И да не е съвсем спам, на момичето което питаше за седмиците ще отговоря, че ако е инвитро се смята по друг начин. И мен в Ж.К. ме водеха с 4 дни напред по акушерските им кръгчета, но аз знаех по-добре. Терминът ми в клиниката беше точен.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #539 -: Февруари 15, 2011, 22:52:58 pm »
Ами Шани, то детето си е добре ( мисля ) , майката е зле... :oops:
Мисля че не се води нощно хранене, а сутрешно...но понеже аз ставам към 10.30 и храненето на Дария в 7 си ми е баш нощно  :)

Иначе Дара от отдавна е така - храни се последно в 23 часа, после в 7-8 или 9, а рядко чак в 11 . Спим си дружно до към 10.30 .