0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #500 -: Февруари 15, 2011, 07:30:24 am »
Ива,добре дошла,мила!Лека и безпроблемна бременност.Ах,ама колко се зарадвах,че си имаме и тризначета :)
Иванитка,ами то и аз нямам никакви симптоми.Напомнят ми,че съм бременна единствено гърдите,5-те кг и дънйите,с които не се разбирам.Хаха,на моменти даже забравям,че съм бременна и като се наведа,коремчето като ми като опре и за миг си помислям "Като бременна съм".Ама в същото време се сещам,че наистина съм и ми става много хубаво :)
Жбрул,срещата ти с бебо наближава,стискам палци,миличка!
[/url]
« Отговор #501 -: Февруари 15, 2011, 08:16:02 am »
маригри, честит ти стерилизатор, аз още не съм започнала с тези покупки, гледам по-големите неща да приготвя първо, но и мен това ме чака. ти що си избра авент, а не нещо друго, сори ако сте го обсъждали преди, ама аз си мисля, че съм си избрала шишета, но се разколебавам, и томи типи ми харесват и онзи ден видях борн фрии, абе въобще ще стане като с количката май, ще се побъркам и на тази тема.

Ели, от всичко прочетено останах с впечатление, че най се купуват шишета на Авент и Нук, за това предимно към тях ще се ориентирам за първо време :wink:
а стерилизатор не исках за микровълнова, държах да е електрически....незнам защо :oops:
иначе ваничка вече ни купуха....надуваема, ама ще я видим март месец....като пристигне от Испания барабар с други подаръци :wink:, то за нас няма много покупки....остана кошара, бельо за нея и някви дребни работи......всичко друго, дрешки..ала бала вече ми купиха :D
« Отговор #502 -: Февруари 15, 2011, 09:11:11 am »
леле Ивееее, браво!  :triplets: Мисля че преизпълнихте плана дето се вика с един удар  :youwoman: Лека бременност!
Сари, честита ти рожбичка :D Да ти ежив и здрав, мн да ви радва и слушка:)
Колкото до шишета на НУК една приятелка скоро си купи такива, въобще не е доволна, каза че предпочита Авент, тъй като дупчицата на бибата на НУК не се опирала в капачката, като на Авент-а и като тръскала шишето пръскало и се разливало. Аз още съм гола и боса по тези въпроси:) Може би просто си е взела неподходящите шишета знам ли  :roll:
Хубав ден на всички:)
« Отговор #503 -: Февруари 15, 2011, 09:18:18 am »
човече, и шишетата на авент пускат, като ги тръскаш - няма начин ;) Така го лъжа моя да пие вода засега. Купих му чаша (преходна, с накрайник), тя не пуска вода, но той се изхитри и не смуче... Единственият ми шанс е, когато шишето пуска и той пие без да иска ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #504 -: Февруари 15, 2011, 09:41:58 am »
marigri ,те електрическите са доста скъпи и не се знае дали ще имаш нужда от такова нещо.
Аз бях решила да не купувам шишета ,стерилизатор и помпа ,докато не ми потрябват.Реално ако човек кърми,шише не трябва.Поне аз като до 6-ти месец не давах вода и ако е и само на кърма,то и стерилизатор и шеше отпадат.Ако използваш помпа вече ти трябва ,но за едната помпа ,бих си взела най-простият стерилизатор.
За шишета - аз понеже работя в аптека и наистина на Нук и Авен се взимат най-вече.
Аз съм хранила с Авен ,но при тръскане пак ми се изливаше чат пат млякото и доста често не от горе от бибата,а там където се завинтва за шишето.Нетечащо шише ( за вода) имам за Нуби и наистина не ми тече,но е със сламка и не става за малки бебета,защото не се сещат още какво да правят.Жорето на 1г. се сдоби с такова.
« Последна редакция: Февруари 15, 2011, 09:47:36 am от z22 »
<br />
*
« Отговор #505 -: Февруари 15, 2011, 09:43:02 am »
Добро утро,тумбачета!
Иве,честитоооо мила,лека и безпроблемна,ама наистина безпроблемна бременност ти желая!
Ние вчера най-сетне се престрашихме и купихме 2 шишета,аспиратор за носле и един комплект уж се води за изписване/но няма да е то /и ми се сториха многоооо малки тези дрешки 8Oте една педя,но утре вече ще знам какво да търся и колко да е голямо,ужас то  е краста май това с пазаренето :D

Лек и усмихнат ден на всички!

« Отговор #506 -: Февруари 15, 2011, 09:59:24 am »
marigri ,те електрическите са доста скъпи и не се знае дали ще имаш нужда от такова нещо.
Аз бях решила да не купувам шишета ,стерилизатор и помпа ,докато не ми потрябват.Реално ако човек кърми,шише не трябва.Поне аз като до 6-ти месец не давах вода и ако е и само на кърма,то и стерилизатор и шеше отпадат.Ако използваш помпа вече ти трябва ,но за едната помпа ,бих си взела най-простият стерилизатор.
За шишета - аз понеже работя в аптека и наистина на Нук и Авен се взимат най-вече.

ама аз вече го купих стерилизатора.. :D,той ми излезе 20лв...къде ли не съм ги дала, иначе знам, че са скъпи....но сега основно се оглеждам да пазаря по интернет и има доста добри оферти :wink:, как да се въздържи човек :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #507 -: Февруари 15, 2011, 10:15:23 am »
ее супер ,то за 20 лв. си е страшна далавера,това в БГ не може да се случи.
<br />
« Отговор #508 -: Февруари 15, 2011, 10:46:20 am »
Ние вчера най-сетне се престрашихме и купихме 2 шишета,аспиратор за носле и един комплект уж се води за изписване/но няма да е то /и ми се сториха многоооо малки тези дрешки 8Oте една педя...
Слава Богу, мънички се раждат бебетата (в голямата си част ;) )... не е страшно, като ти го дадат, ще видиш как няма да те притеснява размера. Умирах от шубе преди, бебе, по-леко от 4,5 кг не бях докосвала, гледах ги само стабилно полегнали някъде ;) Моят шушон се роди 2900, мишка, която се побираше в двете ми шепи, но нямах и грам колебание да си го взема от кошчето, в което ми го докараха.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #509 -: Февруари 15, 2011, 11:10:58 am »
Здравейте момичета, на някои мами не им остана много време до срещата с бебчо,Jbrul пожелавам ти успешно раждане на 17февруари!!!Моята среща също наближава , все по-трудно ми става вървенето и много често мисля за самото раждане , а до скоро изобщо не мислех.Вчера бяхме на преглед бебо расте добре вече е 3500гр., направо е цял юнак как ще излиза незнам, а сме с нормално раждане и термина ми е на 28 февруари, страх ме е да не порасне още много , че май голям зор ще видя.Както бях против секциото , така все повече започвам да си мисля , че е един по-добър вариант при големи бебета , като нашето.Много искам бебчо да се роди нормално за да мога да го видя още при самото раждане, но малко ме е страх,моля се само да е жив и здрав пък аз все някак ще се оправя.Започнах и аз да сънувам раждането, явно с наближаването на термина вълнението се засилва , незнам как е при другите мами.Работата у нас усилено кипи , все още сме в процес на почистване , пранета , доремонтиране и разни подобни, но края му се вижда .
« Отговор #510 -: Февруари 15, 2011, 11:45:27 am »
eee,Сперанца....и твоята среща наближава с бебо :D
стискам палци да имаш леко раждане и най щаслива среща с бебо!!! :D

аз с нетърпение чакам пролет....че да минава времето и само се моля всичко да е наред до края и да си гушна бебоците :D,вчера такова ритане удариха вечерта....голямо наместване беше :D.....а през деня никакви ги няма поспаланки :D
аз все чакам да ми се мести корема, горе долу да ги определям кой на къде....ама за сега само ритничета имам :D
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #511 -: Февруари 15, 2011, 12:05:58 pm »
Jbrul то на теб съвсем не ти остана то дошло време,а и на Сперанца не и остана много времето как лети.Дано така бързо до ле ти и за нас който сме след вас аз,чакам юни месец чак,то термина ми на 22 юли,но нашите два юнаци едва ли ще чакат до тогава,така че юни ще е секциото но рано още за точна дата.Ивеее добре дошла от кога те чакам тук :wink:
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #512 -: Февруари 15, 2011, 12:12:46 pm »
За шишетата на Авент - ако хубаво се сложи капачката, дупката на биберона опира точно в ръба и теч няма. Аз когато правя мляко - никога не ми изтича. Мъжа като готви - изтича малко, но това е защото не внимава как слага капачката...
Проблеми имах в началото, докато се науча да затварям правилно и доста често ми течеше през винта. Сега обаче няма такъв проблем, защото са пуснали нови шишета на Авент, които са с един пръстен, който се слага между шишето и биберона - теч със сигурност няма.
Пръстена НЕ се стерилизира !!! Аз един стопих...но пък сега ползвам един пръстен за 2 шишета  :D

За шишетата на НУК - да, дупката не съвпада с капачката и ако друсаш тече...но пък има една запушалка, която се слага м/у шишето и биберона и не тече. Досадното е, че слагаш - друсаш - после махаш...пак затваряш и храниш.
Аз си измислих по-лесен вариант - друсам без капачката и с пръст запушвам дупката. Но пък беба не харесва тези шишета и само така си стои нашето...
« Отговор #513 -: Февруари 15, 2011, 12:20:53 pm »
Раиска, аз не говоря за теч през винта, а през дупката на биберона. То е капене по-скоро.

« Отговор #514 -: Февруари 15, 2011, 12:29:35 pm »

Speranza, при мен е абсолютно същото, терминът ми е на 8/3 и бебо е шишко, може да стигне и до 4 кг, а аз ще раждам нормално...сънувам какво ли не, едвам спя нощем и ходенето ми е тежко ! Но се насилвам да ходя минимум по половин- един час на ден. Така ми препоръча акушерката, за да е по- леко раждането... шийката ми на последния преглед не беше мръднала, дано да се е поскъсила вече...
Страх ме е, че не знам кога ще започне раждането, да не ме срежат от долу или не дай си боже пък тазът ми да се окаже тесен и да ми правят спешно секцио  8O . Но от друга страна има нещо приятно в това вълнение и очакване, кога ли ще е изненадата  :)  ?

Жбрулче ти си наред  :) пожелавам ти леко раждане на 17 ти !
« Последна редакция: Февруари 15, 2011, 12:33:11 pm от loriane »
« Отговор #515 -: Февруари 15, 2011, 12:50:46 pm »
я кажете кои шишета повече влизат в употреба, 125 или 260мл 8O
да си правя сметка какво ще ми трябва :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #516 -: Февруари 15, 2011, 13:03:57 pm »
Ива, честити! Сега ти пожелавам лека и безпроблемна бременност.

На мен винаги са ми трябвали повече шишета. Не знам какво правя с тях, ама все не ми стигаха. Сега вече не сме с шише, но пък си имаме достатъчно за следващото бебче :-).
Стерилизатор не съм купувала, изварявах ги. Но то аз по принцип не стерилизирам почти нищо и само първоначално стерилизирах шишета и беберони два пъти в седмицата.  Останалото време само миене с гъба и веро. После започнах да извярявам един път в седмицата и не ми е било толквоа работа, че да ми се налага да купувам отделно стерилизатор, а сега вече сме на чаша, която може да се стерилизира, но няма начин да го  правя за бебе на 8 месеца.
 Понеже помпах в работата, там стерилизирах всеки път частите на помпата,защото нямаше условия да се измият добре докато не се върна в къщи.  За целта ползвах пликчета за микровълнова и сега дори ми останаха. Всяко може да се ползва 20 пъти ( сигурно дори поне 25) и са много удобни.  Препоръчвам ги на всеки, който мисли, че може да му се наложи стерилизация извън дома. АКо пък нямате, една лекарка, която идваше да помпа с мен, ме открехна на друг номер - като свърши да помпа и ги слага в хладилника да чакат. Развитието на каквито и да е бактерии се намалява и тя каза, че второ дете отглежда така и никога не е имала проблем.  Чак ме хвана яд, че толкова просто решение не ми беше минало на мен през ума, а това ми е работата да ги знам тези неща.
 Аз  купих отделен сешоар за чинии, на който слагам нещата на Ивана, че да са отделно от нашите и ги мия с нейна си гъба за миене. Даже сега като започнах да пиша и се зачудих защо ли още го правя. Тя пълзи по пода, лапа си ръцета, а аз съм седнала да и отделям измитите вече прибори - страшна логика от моя страна, няма що :-).

« Последна редакция: Февруари 15, 2011, 13:07:29 pm от Bobbie »

*
« Отговор #517 -: Февруари 15, 2011, 15:08:13 pm »
Аз имам всичко на всичко 3 шишета, храня само с АМ и... ползвам само 1, и то малкото от 150 мл. Другите ми 2 шишета са по 270 мл. В това малкото шише може да яде до 4 месец включително. Имам ел. стерилизатор и го ползвам веднъж на ден по съвет от болницата. След 6 месец няма нужда да се използва, те децата лапат какво ли не и процедурата се обезсмисля. През останалото време мия шишето с четка и препарат.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #518 -: Февруари 15, 2011, 15:18:46 pm »
Мерси на всички за пожеланията. :D Относно стерилизаторите, ако нямате някакви фобии от ползване на микровълнова печка и все още не можете да предвидите какво, колко и дали изобщо ще стерилизирате... Като начало си вземете един прост стерилизатор за микровълнова. Някъде из темите четох, че даже по 10-11лв. имало такива /май в "Пикадили"/. Пък ако се окаже после, че ще ви трябва редовно и за много неща - вземете електрически. И аз имах подобни чуденки по въпроса и накрая забърсах един "Чико" за 20-ина евро да имам под ръка, пък ако потрябва - ще си взема електрически по-нататък. Иначе, ако ви попадне изгодно електрически, или има кой да ви подари - за мен той е по-добрия вариант. Дори за това, че при пътуване някъде с бебето - контакт и ток има навсякъде, пък за микровълнова - не е сигурно ;)

Честити "три броя на героя" Ива, безгрижно и безаварийно да си ги износиш до планирания термин!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #519 -: Февруари 15, 2011, 16:08:50 pm »
човече, и шишетата на авент пускат, като ги тръскаш - няма начин ;) Така го лъжа моя да пие вода засега. Купих му чаша (преходна, с накрайник), тя не пуска вода, но той се изхитри и не смуче... Единственият ми шанс е, когато шишето пуска и той пие без да иска ;)

Haha,хитрушаааа :wink: