0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #380 -: Февруари 10, 2011, 21:40:49 pm »
marigri наоколо съм. Не го гушкам бебето още, само се "наслаждавам" как ми пречи на храносмилането  :lol: Днес най-после си оправихме договра за стволовите клетки, така че дребния и да реши да върти номера - вече не ми е притеснено. И последните ми изследвания за секциото са готови - всички показатели са перфектни, а най-абсурдното е, че хемоглобина ми продължава да се вдига - понастоящем е 124. Честито за количката!  :D

Дидон, търси второ мнение все пак преди да решиш за серклажа. Не е болка за умиране, но се увери, че е наложителен и от "друго място", колкото и да вярваш на лекаря си.

П.П. Не мислех да взимам отношение за магнезия, но момичета...защо априори приемате, че нещо е "по-добро", или "по-правилно", само защото така се прави в Америка, или пък в Германия? ;) Разлинчи школи, различни здравни системи, става дума и за пари, не просто за медицина. Пийте си каквото са ви предписали вашите лекари - те не са идиоти, само защото работят в България.
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 21:47:25 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #381 -: Февруари 10, 2011, 22:00:10 pm »
Дидон, д-р Сигридов е много добър специалист и ти е обяснил всички плюсове и минуси предполагам. Освен Раши серклаж прави и Бясна луноходка( на нея серклажа й го прави д-р Сигридов).Намерих теми във форума, някои са стари, но ако искаш ги прочети и задай там въпросите си свързани със серклажа. Предполагам, че претърпелите такава интервенция потребителки ще се включат и ще споделят мнение.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39200.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39168.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7193.0
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 22:07:47 pm от Мецани »
*
« Отговор #382 -: Февруари 10, 2011, 22:17:03 pm »
 Месанкаааа,много ти благодаря!

да, шийката и двата пъти ми е мерена вагинално.Не се съмнявам в резултата. А това отваряне отгоре се вижда съвсем ясно . Ако си представите как се вижда шийката като една много тънка чертичка на ехографа , в горната част стеничките и се разделят и образуват формата на V . Това го споделям само като инфо. Отивам в темата за серклажа.
 Още веднъж , благодаря ви  , момичета!
 А относно инфекцията.Стерилната урина преди 20 дни не показа нищо.Мисля,че няма да ми взимат секрет. И това се видя ясно на ехографа. Беше едно по-светло петънце по една от стеничките на мехура . Док като разклати леко корема ми , петънцето се разпръсна, изглеждаше точно като утайка...Не се съмнявам изобщо в това, което док ми е казал  :( Предписа ми антибиотик и противовъзпалителни свещички...
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 22:23:58 pm от didon »
*
« Отговор #383 -: Февруари 11, 2011, 00:42:30 am »
дидон, стискаме палци

аз кашлям като магаре и май ще се наложи да пия антибиотик, така като гледам, но естествено ще трябва да ме види лекар.
да ви се оплача, туко що мъжа ми, като мотивационна мярка да се ходи на пазар и да се правят списъци ми каза как бебето можело да се роди всеки момент и това било ок, защото то било жизнеспособно. абе тези хора не мислят ли въобще. абсолютно не разбирам.

стискам палци, дидон.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #384 -: Февруари 11, 2011, 00:54:49 am »
Дидон, щом док Сигридов ти го е казал, значи нещата са така и не е искал да те плаши, а просто да докараш до край бременността си. Аз му имам пълна вяра, на него дължа дъщеря си. Така ще изкараш докрай и ще си гушкаш бебето. Гледай да го отгледаш до 34-5 седмица, от там вече нещата могат и да се случват. Ето, ние сме пример как се родихме рано, а вече надминава връстниците си по щуротии. Важното е да останеш до колкото можеш спокойна :bighug:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #385 -: Февруари 11, 2011, 09:52:03 am »
Дидон, има много момичета със серклаж. Прочети, информирай се и ще си по-сопокойна. Мисли позитивно и всичко ще е наред. Повече почивай и ще видиш как ще излети времето до финала :D

« Отговор #386 -: Февруари 11, 2011, 10:19:43 am »
искам да попитам по напреднали мами....какво е усещане при контракции, освен втърдяване на корема....има ли болка или някво напрежение 8O
при мен някой път ми се случва все едно бебо се обърнал някак си(такова ми осещане, а дали е бебо друг въпрос :lol:) и низко долу ми се появява няква тежест, най много я осещам върху пикочния мехур.....бегом утивам до тоалетната и веднага ма отпуска,като се изпишкам... :?
на какво ви прилича и дали може да е контракция 8O
*
« Отговор #387 -: Февруари 11, 2011, 10:49:11 am »
Сами, спокойно може и да се завърти бебо. Сестра ми се е завъртяла в последната седмица (била е седалищно). То и аз си чакам прегледа другата седмица да я видим момата в каква поза е, макар че мисля че е още седнала на дупето си. Дори тези дни като ритне и имам чувството че ще си подаде крачето отдолу.
Дидон, стискам палци всичко да е наред.
Елена, да се оправяш бързо.
Засега от мен имате пожелание за хубав ден.

« Отговор #388 -: Февруари 11, 2011, 11:04:50 am »
 Дидон , когато д-р Сигридов видя "клинчето", ми обясни, че трябва да измерим шийката няколко пъти още, през около няколко дни , мисля около 5 бяха. Ходех тук в Пловдив при д-р Даскалов, който останови, че клинчето продължава да се отваря. Обадих се на д-р Сигридов и може би след около два дни си записах час за серклаж. Тогава д-р Сигридов ми обясни, че ако продължи отварянето, до 25 г.с. , шийката ще се отвори  и може да  се случи нещо фатално. А това е една манипулация, която ще ни даде сигурнст и няма да се наложи дори да лежа постоянно. Много страшно ми беше, много се притесних, много мисли минаха през главата ми. Постоянно си мислех,че ще ми изтекат водите....Ужасно беше просто. Направих серклажа, д-р Сигридов вечерта ми каза,че е станал много добре.Няколко дни трябваше да лежа , около 3, но и се чувствах некомфортно.Пих антибиотик 5 дни мисля. Когато отидох на следващият преглед, споделих с д-р Сигридов , че се страхувам, че няма да износя бременността си до края. Той ми изнесе една лекция, че трябва да съм настроена позитивно и че ще рода в 9-ти месец :lol: и обещах тогава, че ако стане така ще пиша във форумите,  че серклажът не е  страшен и помага за износване на бременността. Направих го 18 г.с. и 5 дни , всеки месец пускам микробиология на вагинален секрет. Вече съм почти в 32 г.с.. Не го усещам изобщо. Мога да кажа, че повярвах на д-р Сигридов и не съжалявам , а и д-р Даскалов потвърди, че се налага. Иначе тук в Пловдив повечето лекари го отричат отдавна, не  знам защо. Лекарят от ЖК даже ми каза, че серклажът не върши работа, просто те успокоява. Но аз си вярвам на д-р Сигридов. Ако искаш подробности относно самата манипулация ми пиши на лични. Мисли позитивно и всичко ще бъде наред. На мен с много инфо ми помогна Заяк3, която вече се радва на своята малка дъщеричка, тя беше със серклаж .  Стискам палци !

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #389 -: Февруари 11, 2011, 11:26:30 am »
 Милички,много много ви благодаря!
 Мисля,че не ме е страх от процедурата. Сринах се психически и ми трудно да се събера. Явно вътрешния страх от недоносването е толкова голям,че изригва... Явно ще си поплача тези дни. Ще ме е много страх преди да го направят.Няма да може да е по-рано от понеделник, трябва първо да излекувам инфекцията...
 Сега отменям разни задължения и това ме разстройва още повече...

« Отговор #390 -: Февруари 11, 2011, 12:12:47 pm »
искам да попитам по напреднали мами....какво е усещане при контракции, освен втърдяване на корема....има ли болка или някво напрежение 8O
при мен някой път ми се случва все едно бебо се обърнал някак си(такова ми осещане, а дали е бебо друг въпрос :lol:) и низко долу ми се появява няква тежест, най много я осещам върху пикочния мехур.....бегом утивам до тоалетната и веднага ма отпуска,като се изпишкам... :?
на какво ви прилича и дали може да е контракция 8O

При мен от 22 гс има втвърдяване на корема, но без болки. Траеше някъде 1 минута и като легнех коремът ми се отпускаше...Сега вече чувствам и леки болки при контракциите. Пак е втвърдяване, но често е с болка като при цикъл, най-лесно ще различиш контракцията като си легнала и коремът ти стане целият твърд. Иначе може да се обърка с гърба на бебчо, който втвърдява част от корема...

Като ми се пишкаше, това също предизвикваше контракции, така че ходи възможно най-често да пишкаш  :) Един съвет : не се вторачвай много в тези контракции, аз понякога постоянно си ги следях, броих си ги и изпадах само в паника, а те от това ставаха повече  :? Неприятно е, но гледай да си легнеш като ти "дойде" контракцията и не я мисли много  :)
« Отговор #391 -: Февруари 11, 2011, 12:34:59 pm »
loriane..мерси мила :wink:
аз толкова не се притесних, колко да знам за себе си :D....че тей ще мине бременноста, а аз все няма да съм разбрала кога е аджеба тая контракция :lol:
иначе веднага ме отпуска и болки нямам никакви, само тежест....ама сега в понеделник като отида при док ще видим как са нещата, че тая шийка и на мен голямо притеснение :?,макар че на предния преглед беше идеална... :?

Дидон почивай повечко сега и мисли позитивно, всичко ще бъде наред и ще устискаш до края :bighug:, щом д-ра е спокоен и нещата могат да се овладеят, значе е така :wink:
*
« Отговор #392 -: Февруари 11, 2011, 12:47:01 pm »
Привет мамита!Ние вече сме у дома,бебеТеодор расте и свикваме един с друг :lol:
Петенце,мерси мила за темата :wink:
Раждането не беше никак лесно/във 2.50 през ноща ми изтекоха водите и в 4 бях в родилно,раждането беше нормално и дълго 8часа ,но...резултата е прекрасен!
У дома нямаме нет сега и за това не пиша ,но скоро ще наваксам....
мамита,защо сте без списъче ,ей?
Успех на всички и леко бременене :grouphug:
« Последна редакция: Февруари 11, 2011, 13:04:39 pm от moniks_s »

*
« Отговор #393 -: Февруари 11, 2011, 12:59:01 pm »
Сами, аз получих стягания на корема в 30 г.с. и се обадих на Клисурски. Не ми изписа магнезии за мое учудване, а само но-шпа. Бях нещастна че само аз едва ли не не го пия.

Дидон, всичко ще е ок bighug: :bighug: :bighug:. Поздрави на вашата далматинка от нашата :)!

Жбрул, за БГ АГ не мога да коментирам, защото не съм запозната, но за педиатрите, еее, руската школа си тежи и това е. Все още се намират такива дето изписват глюкоза при жълтеница на новородените или такива препоръчащи захранван на 3 месец и т.н.
А сега се сещам за АГ пример на остарели схващания-не се (или крайно рядко) поставя анти Д гамаглобулин на бременни с Rh (-) фактор, а това си е практика в цивилизацията.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #394 -: Февруари 11, 2011, 13:35:23 pm »
Здравейте

Дидон, аз мисля, че всичко ще бъде наред и серклажа( ако се наложи да го правиш) ще ти помогне. Надявам се и инфекцийката да мине много бързо и да се чувстваш много добре. Никакви нервни сривове.

Момичета, аз съм още в началото на бременността - но да ви попитам за това скъсяване на шийката( до колкото разбирам не е задължително да има скъсяване) от кога започваа да се гледа(следи)  и как се установява - с вагинален преглед, или на ултразвук?

Моникс, още един път честито ви бебче - дано да сте добре и идвамата  :bighug: :crossfingers:

Аз днес ходих си пускам изледвания ( урина, кръв и т.н. който се препоръчват) като излезнат рез-те ще пиша

леко бременеене на всички сладурки  :kiss:

*
« Отговор #395 -: Февруари 11, 2011, 13:40:51 pm »
Didon, без паника, няма от какво да те е страх, всичко ще е наред. Моят серклаж беше в 20 г.с., след него си отдъхнах и износих малкото зайче до планово секцио една седмица преди термин.
Имай доверие на д-р Сигридов, той знае какво прави!
*
« Отговор #396 -: Февруари 11, 2011, 13:52:51 pm »
здравейте,

иванита, шийката се гледа с вагинален ултразвук, но е добре да я мери лекар, на който му имаш доверие и ако нещо те притесни си отиди на "твоя" си доктор, казвам го от личен опит, щото мен ме изплашиха и бях точно в състоянието на Дидон, но успях да си отида на моята лекарка и тя да ми даде сигурност и спокойствие. по принцип си се следи от началото на бременността като ходиш на рутинните ти прегледи, ако случайно не ти я следят, питай си доктора, прави ли замервания, ако не прави, лично моят съвет е да отидеш някъде да ти я измерят, но не вярвам да не правят замервания. не е толкова важно точно колко см е, макар, че разбира се, ако е твърде къса е проблем, колкото дали се скъсява и дали има вклиняване или изтъняване, но това си се вижда на УЗ-то. не е причина да се шашкаш, както виждаш, дори и да има нещо, има какво да се направи, за да се
предотвратят проблеми.

маригри, контракцията не е задължително да е стягане и болка, така че по-добре питай, защото тази тежест, за която говориш е съвсем възможно да е контракция, поне на мен така ми обясниха. добре е да знаеш, не само за "собствена информация", а за да се поспреш и починеш ако това се случва, щото не си е шега работа това с контракциите, макар, че аз си мислех, че е нищо работа.

отиваме да зяпаме бебешки неща, стискайте палци да не изпокараме с мъжа ми, а на всичкото отгоре имаме и годишнина днес, ама не ме питайте 6 или 7 години станаха. трябва да му измисля нещо романтично, ама само бебешки стаи са ми в главата.

дидон, за разлика от другите тук, аз бих ти казала, като ти е притеснено и ти се плаче, плачи си, разбира се, че ще се тревожиш, позитивното мислене е хубаво нещо, но мисля, че сигурността, която информацията и доверието в лекаря дават е единственото, което мен поне би ме успокоило в този момент. всички знаем, че много жени са родили и при по-сериозни проблеми, от тези които ти описваш, но това не може да ти отнеме тревогата. да знаеш, че много ти стискам палци и ако ти се оплаква на някого аз съм на среща, независимо дали в темата или на лични.

*
« Отговор #397 -: Февруари 11, 2011, 14:26:14 pm »
Smaraidi , ами каквито АГ-тата, такива и педиатрите. ;) Точно за това съм против, да се абсолютизира и обобщава в посока "нашите - така, а другите-онака и еди кой си подход е по-добрия".
Добрият лекар в крайна сметка е този, който се обучава по време на цялата си практика, просто защото медицината е динамична наука.
Факт е, че много от нашите лекари обаче, цяяял живот си лежат на ученото преди 20-30 години и така работят. Факт е също така, че има и техни колеги, които постоянно се усъвършенстват - наша работа си е кого от "двата вида" ще изберем да се грижи за нас, или детето ни. Практиката сочи също така, че не всяко "новоъвъведение" и "модерна практика" в областта, непременно са по-добри от нещо, което се е прилагало преди. Това кое е за предпочитане, показва само времето и съответната статистика.
Относно магнезия и пероралния и венозния му прием - просто едното е профилактика, а другото е в графа "активно лечение", поради което второто се провежда и в болнични условия. Както е и с много други медикаменти апропо, които у дома си пиете на таблетки, а не си ги поставяте с инжекции, или през абокат по съвсем обясними причини.

За педиатрите и по-скоро съветската, отколкото руска школа..., ами нека една мама, ако желае да сподели какви й ги спретна "немската школа" в педиатрията тези дни и колко е "по-добре".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #398 -: Февруари 11, 2011, 14:45:18 pm »
Ще ми е интересно да сподели майката.

Ядосвам се на неонатолози, които работят в университетски болници, със звания и титли окичени да препоръчват глюкозата например. Сега като наблюдавам какви новости има и... се хващам за главата. Нека да четат повече, за да ва ни в полза на нас :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #399 -: Февруари 11, 2011, 17:00:06 pm »
Привет, привет! Чичо ми, който е 70 годишен гинеколог /онколог и доста консервативен  :lol:/, потвърди тезата за магнезия. Все едно, ще пада лежане пред телевизора тия дни. Вече имам контракции само вечер, което си е един вид постижение.
Маригри, това, което описваш ми прилича на притискане на мехура. Понякога бебетата ни го ползват за батут  :lol:.
Дидон, успех!