0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #360 -: Февруари 10, 2011, 00:08:51 am »
И моята беба е напречно разположена, само го споменаха като факт. Сами, според мен на бебето даже ще му е по - лесно да се завърти с главата надолу... Това си е лично мнение де  :lol:.

Иначе да се оплача... при нас е адски студено. Вчера сутринта беше -19С, аз излязох да изпратя малчо на училище и прекарахме около 10 мин навън. Така ме заболя коремът... цял ден имах контракции. Днес ходихме до болницата, макар че съм доста по - добре. Докторът каза, че от 10 години не предписват магнезий перорално, тъй като е установено, че не действа за предотвратяване на контракции  8O. И ако имам повече от 4 контракции на час, трябва да постъпя в болница, където да ми вливат венозно.
Истината е, че този доктор определено ми вдъхва доверие. Но съм доста объркана от огромните разлики...
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #361 -: Февруари 10, 2011, 00:15:11 am »
Аз раждах в Белгия и след това си взех майчинството в БГ.Заминах като бях в 6-ти месец и се върнах ,когато детето стана на 1,5г.Имах много разправии за това майчинство,защото никой не пожела да си мръдне пръста да ми разясни ,какво точно трябва да направя.Първо ми казаха едно,после се оказа друго.В крайна сметка едно българка,живееща в Белгия ми обясни нещата.Позабравила съм вече ,но се попълват 2 формуляра Е 115 и Е 116( по спомен) .Единият ми го попълни гинеколога,при който родих.След това го занесохме в здравната каса,в която се осигурявах в Белгия.Въз основа на този формуляр,те издават другият Е 116 и го изпращат по служебен път в БГ и вече ти изплащат майчинството.

Норе,честито - безпроблемна бременност и здрави бебенца!
Аз имам една бременност с еднояйчни близнаци - казаха ми,че са такива в 8-ма седмица,а пола ми го казаха в 13-та.А за Жорето -в 12-та даже (пак същата лекарка).
<br />
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #362 -: Февруари 10, 2011, 07:04:11 am »
Момичета, аз най-после си получих резултатите от тройният ( или четворен беше) тест за риска за Даун и други тризомии. Имам хубав резултат :-) ! Даун риск 1:4000, тризомия 13/18 1:7000.  Въз основа на тези резултати не виждам причина да правя амнио, така че са сега доста се поуспокоих. Сега чакам с нетърпение 20та седмица, че да видим голямото УЗИ и пола на бебчето.
Това е за сега от мен.

Nadine , според мен където и да ходиш, едно от най-важните неща е да има неонатология, защото все пак всичко се случва. Аз лично по това най-вече избирах болницата, в която да раждам, а не по лекаря. Той може да е прекрасен, но не е неонатолог и дори и да е, ако няма необходимите условия и апаратура, пак може да е проблем. А иначе, да се надяваме да не се стига до там да имаме нужда.

Боби

« Отговор #363 -: Февруари 10, 2011, 08:41:48 am »
Добро утро мамчета :D

имам въпрос към тези който си поръчал комплект шишета на Авент от ЛА РЕДУТТЕ, нашите шишета продължават да си стоят в кошничка и никой не ни дърпа пари от картата, пише , че проверяват....ако този код с намаление не бил пратен персонално на теб, може и да не можеш да купиш комплекта на тая цена:?

моля за помощ, кажете при вас тръгна ли поръчката и в случая какво да направя :?
« Отговор #364 -: Февруари 10, 2011, 09:05:36 am »
как така си стоят в кошницата в mon panier ли имаш предвид? Когато поръчах моите, парите от картата ми ги блокираха веднага  и в момента  статусът на поръчката в   ми е  preparation colis - подготовка на пратката. А по принцип не се надявай скоро да пристигнат - особено когато са в период на намаления, поръчките от там се бавят доста, аз миналата година чаках повече от месец за една поръчка. За кодовете, освен ако не са го променили, не е задължително да са го пратили специално на теб за да работи, винаги съм ползвала чужди кодове и са си работили. Ако има проблем с кода, тя системата няма да ти го приеме още в самото начало, когато правиш поръчката. Но имай предвид че от Ларедут са много зле по принцип и всичко можеш да очакваш, може  и след 2 седмици да ти пратят извинително писмо, че стоката не е налична, а други момичета са разказвали, че им дърпат пари от картата, пристига им поръчката с липсващи артикули и вместо да им върнат парите за тях им пращат талон за въпросната сума да си купят нещо друго  8O. Абе въобще доста нерви има с тях. Да се надяваме обаче че ще ни огрее с шишетата.
« Отговор #365 -: Февруари 10, 2011, 09:10:10 am »
  Докторът каза, че от 10 години не предписват магнезий перорално, тъй като е установено, че не действа за предотвратяване на контракции  8O. И ако имам повече от 4 контракции на час, трябва да постъпя в болница, където да ми вливат венозно.

elle22, как така бе? ами ние тук за какво се тъпчем с хапчета тогава, на мен последно ми казаха да го взимам 3х2  8O, само отчитам някаква дейност с него ли тогава?
« Отговор #366 -: Февруари 10, 2011, 09:36:48 am »
И аз се чудя за този магнезий, на мен никога не са ми изписвали  8O и мислех да си го купувам на своя глава. Моят док е малко скептичен, даже ми беше казал да спра но шпа-то, защото нямал вяра в него. При мен единствено почивката имаше ефект за намаляване на контракциите. Но наистина ако са повече и скъсяват шийката, тогава знам, че се влиза в болница и лечението е по-сериозно.
*
« Отговор #367 -: Февруари 10, 2011, 09:55:10 am »
Привет и от мен.
Относно шишетата при мен статуса стой както и при dessi-kk-подготовка на пратката. Само че на мен не са ми блокирани пари или в онлайна не ми излиза. Не съм проверявала на банкомат. В сайта пише че е изплатена сумата, но от картата още не са дръпнати.
Остава само да чакаме момичета. Дано наистина няма проблеми с поръчката и да си получим шишетата :wink:.

Относно магнезия - аз пия магнерот 3 по 1. Докато бях на работа в интерес на истината доста по често ми се втърдяваше корема (ама все едно беба се е надупила с дупето в корема ми). От както пия магнерота определено по-рядко ми се втърдява. Към момента корема ми става твърд като ходя повече време, като съм наведена при чистенето и т.н. А да кажа че съм в болничен и се почивам вкъщи. Предполагам и това оказва влияние.

« Отговор #368 -: Февруари 10, 2011, 10:33:54 am »
да, то и при мен подготовка на пратката.....ама много се учудих защо не дръпнали още пари от картата :?, ни друг път сме поръчвали от там мъжки обувки и пристигнаха много бързо без никакви инциденти,ама не бяха намалени де......то кой ти знаеше за кодове :oops: :lol:
*
« Отговор #369 -: Февруари 10, 2011, 10:38:15 am »
Мен не ме учудва мнението на док на Елле. Понякога имам чувството че сме светлинни години назад в медицината ( а и не само) и си караме на остарели схващания. Наистина в болница магнезия се поставя само венозно.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #370 -: Февруари 10, 2011, 11:19:35 am »
Аз си пия и двата вида Магнезий (Диаспорал х 2 и Магнерот х 3). Доки нареди за кратко спиране на Диаспорала в 5 месец, но след видните контракции и болки пак ми го върна. Определено усетих разликата и сега не пропускам доза (независимо, че пия и Гинипрал). В допълнение доки каза, че ако продължават чести контракции и след началото на Гинипрала, може да ме върже на системи за вливане на Магнезий, но като допълнителна терапия към хапчетата, не като заместител.

А иначе - да, по-добре е като съм си в къщи и "почивам", тоест основно лежа. В офиса в момента не ми е много натоварено, но явно седенето не е прекрасна опция и вечер се втърдява къщата на бебо. Но се търпи и док още не е настояла пак да ме извади в болничен, та ще стискам палци да изкараме още месец.
*
« Отговор #371 -: Февруари 10, 2011, 11:46:09 am »
на мен ми изписаха Магнерич 3х2 след като преди 2 седмици лежах в болница. там ми го вливаха на система. казаха ми да си го пия до раждането, че контракциите намалявали кислорода към бебето. възможно ли е от него все да ми се спи, такава поспалана каквато съм станала напоследък не се познавам.
вчера бях на преглед, все още сме седалищно,около3500 гр, зрялост на плацентата 2-3 степен, така че остава другата седмица да уговорим дата за секциото.
*
« Отговор #372 -: Февруари 10, 2011, 12:01:18 pm »
 Не смятам ,че приема през устата не дава НИКАКЪВ резултат...По-скоро трябват по- големи дози  от тези ,които са венозно...
 И като пример за различните практики и предпочитания да спомена,че през годините с борба за забременяване ми се е случвало един и същи препарат за стимулация да ми го поставят подкожно и мускулно...Така ,че май е въпрос на преценка и предпочитание...според мен.

А,и аналгина в болниците като обезболяващо го бият  / е,не венозно / а в къщи си го пием през устата. Това само за успокоение на всички момичета, които приемат Магнезий през устата
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #373 -: Февруари 10, 2011, 14:34:31 pm »
Не смятам ,че приема през устата не дава НИКАКЪВ резултат...По-скоро трябват по- големи дози  от тези ,които са венозно...
Важно е какво показват изследванията, а не какво ни се струва на нас. Има препарати, които не се абсорбират добре като се взимат през устата, а действат венозно. Кой знае какви количества трябва да се дадат, че да има ефект. Тук шри нас също не предписва магнезий.

Боби

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #374 -: Февруари 10, 2011, 17:04:05 pm »
Вижте само колко са ме наплашили тия пусти контракции, че съм ги нацвъкала по целия си постинг  :oops: ... като първолак  :lol:.
В интерес на истината, аз пия магнезий поне от месец. Профилактично. Опазил ме Господ да оспорвам мнението на лекарите, които го изписват.
Боби, радвам се за добрия резултат!
*
« Отговор #375 -: Февруари 10, 2011, 20:14:16 pm »
 Сега се връщаме от доктор.Днес бяхме в пълен състав , замъкнах и таткото да види малкия юнак.Бях сигурна,че ще се разчуства като го види да шава.А пък той малкия в чест на татко си един час не спря...   :D
 На бебончо всичко си му е супер.Вече сме 330 гр. В горната граница сме за периода...

Притесненията ми идват до главата  обаче.Пак замерихме шийката и ,въпреки че не се е скъсила се е появило едно малко клинче, така изглежда на снимката , което говори ,че леко се е разтворила откъм бебчо . Ще правим серклаж. Док каза,че ако съм против може и медикаментозно , но смята ,че не е удачен вариант.
 На всичкото отгоре видя инфекцийка, едно като утайка в мехура . Каза, че е нормално , но първо ще пия 3 дни антибиотик и после серклажа.
 Момичета , за първи път се разстроих . Знам ,че докторите са длъжни да ни запознаят с всички рискове, макар и минимални , на всяка една хирургична манипулация , но това ,че е възможно да се пукне мехураааа  :balk_145:   страх ме е
« Отговор #376 -: Февруари 10, 2011, 20:46:29 pm »
Дидон мисли позитивно колко е възможно, знам че е трудно....но все пак надежда и вяра крепи.
Защо не отидеш и при някой друг специалист или си на пълно сигурна в твоя док :?
все пак още едно мнение няма да ти попречи....а шийката вагинално ли ти мериха?
повече лежи и почивай и по малко бръмчане....друг вариант вече серклаж, щом за док няма друго решение :?
стискам палци лошотийките да се разминат и лека бременност да изкараш до края :wink:

Къде се изгуби Жбрул 8O 8O......да не станала извънредна ситуация и да си гушка бебо вече :lol:, а ние тук я мислим за другата седмица :lol:

искам да попитам момичета които пият допълнително желязо, става ли ви лошо от него? мен почват да ме обливат едни вълни, едно виене на свят.....ужасно състояние и докторката от ЖК не уточни до кога да ги пия, утре ще я питам.....иначе не знам как ще продължавам с тях :x
« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 21:04:36 pm от marigri »
*
« Отговор #377 -: Февруари 10, 2011, 20:57:55 pm »
дидон, стискам палци всичко да се размине, може би почивка и лежане ще ти спестят серклажа? като със студен душ те полива тази новина, но се надявам да ти бързо да ти предложат решение.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #378 -: Февруари 10, 2011, 21:08:20 pm »
Дидон, Раши имаше серклаж - тя може да пише по-обстойно ...
Но нищо страшно  :) Кой ще ти прави манипулацията ?
« Отговор #379 -: Февруари 10, 2011, 21:29:15 pm »
Момичета, благодаря за успокоението. Аз също не разбрах защо е толкова фатално че е напречно, явно не съм единствена, но док каза че било рядко да стои така. Все пак въпреки че е ЖК /не очаквах от меренето на корема да има ефект, но../, той е един от най-търсените за следене в МД, незнам.. Явно иска да се подсигури, тъй като вече е по-голямо, което е правилно по принцип. А аз вече влязох в 8 месец и не му остава монго време да се намести  :wink:
Иначе за самите контракции всеки път се чудя - нали тези безболезнените /на бракстън-хикс/ са безопасни и матката се подготвя за раждането. Досега също и лекарите, като им спомена че имам някое стягане, само ме питат с болки ли и дори не ми предписват магнезий в малки дози. Други пък твърдят че контракциите трябва задължително дасе предотвратяват.. :? Но това че магнезия в Америка го изписват само венозно е още по-голямо разминаване.. :o
Надявам се скоро да се обърне и то в правилната посока  :wink: Много ми се щеше да да изпитам истинско раждане, но каквото и да е, само да е добре!!

Дидон, не е приятно да чуеш такива новини, но риска от спукване на мехура и на мен ми го казаха, но само за да знам защо се налага да взема мерки. Спокойно, всяка инфекция може да доведе до спукване, затова пий каквото трябва и всичко ще е наред, но питай не трябва ли първо да ти вземат секрет за потвърждане на инфекция?