0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №73
« Отговор #280 -: Февруари 07, 2011, 20:13:44 pm »
Привет от мен  :D
Точно се прибираме от лекарката /тази дето ми е в СЗ/, тоновете са чудесни, бебето е бузесто, наснимано, абе...как си требе. В крайна сметка с теглото на човека, нещата ще са като на "Супершоу Невада" и дали има познал точните килограми, ще се разбере следващия четвъртък  :lol: Двамата лекари замерват по различен метод и твърдо прогнозите им са си с по 200гр. разлика. Според тази тук, малкия сега е близо 2800, по мерките на Д-р Даскалов - вече ще е към 3000. Абе при всички положения за секциото няма да е чак толкова дребен, колкото се опасявах, това е важното.

ileini И аз си го помислих това за откритите рафтове, прахоляка, а все пак ще се вижда и целия панаир... Имам чистачка, но веднъж седмично - няма да стига да се почистват, особено пък бели, а и онзи звяр котката само ще се чуди как да се почекне там /тя цял живот си мисли, че е статуетка/. Ей сега бях в АИКО и май харесах нещо по-практично. Пак е бяло и е като много високо нощно шкафче, с дълбоки чекмеджета, някъде колкото скрина на бебето май е високо. Мисля да си махна моето сегашно нощно щкафче и да сложа това на негово място - хем ще има къде да си поставя нощната лампа, хем е близо до "бебешкия кът", хем всичките джунджурии ще са на закрито, а и има достатъчно полезен обем въпросното - може да събере доста неща ;) Остава сега да намеря още едно такова, но доста по-тясно, за да го паркирам между кошарата и бебешкия скрин и ще съм напълно готова мисля.

Ходих и на шопинг за сутиени и гащи. Взех все пак два за кърмачки, от много фин памук, от тези на които ми се откопчава чашката. Абе грозни са си, дума да няма, ама са най-малко грозните възможни от вида. :lol:  Може би изобщо няма да ги ползвам, ама реших да имам за всеки случай, поне за болницата. По 25лв. са, не е голямо набутване. Взех си и едни много дълбоки боксерки, пак от фин памук, които струва ми се ще са много удобни след секциото. Остава сега да си купя и от тези "бюстиенца", но не можах днес да намеря памучни, само от найлоновите имаше, а и най-големия размер не ми събра "вимето" хаха, но тези дни ще намеря памучни отнякъде. Ако кърмя изобщо, май ще си ползвам сутиените на Триумф, които си купих за бременността, просто не намирам нищо по-добро от тях. Те са с твърда чашка /без подплънки и без банел/, но са точно форма "уондърбра" и хубаво крепят бюста, а и формата си стои ОК. Исках да си взема още такива, ама се оказа, че тук не ги внасяли баш този модел.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #281 -: Февруари 07, 2011, 20:21:35 pm »
Аз дадох доста пари за сутиени за кърмачки 1-вия път докато установя очевидния факт, че те не стават за големи гърди. Аз нося Д, докато кърмех бях E, F, G- според марката и модела. Та си карах с нормални сутиени, не съм имала проблеми, удобни ми бяха. Кърмих 2г. и 2м. и кой знае колко още щях да откарам, ако не бях забременяла.

Надин, спокойно-ще се прибере като родиш. :lol:

Аз днес си взех направлението и обменната карта и съм много доволна. Болничен не ми трябва, та акушерката беше много щастлива, че няма да пише повече.
Сега си чакам прегледа в сряда при Сигридов да видя как расте бебка.
« Последна редакция: Февруари 07, 2011, 20:23:52 pm от zeituni »
*
« Отговор #282 -: Февруари 07, 2011, 20:49:29 pm »
Здравейте момичета!
Гледам, че доста мамита има вече в темичката - честити им рожби! Да са им живи и здрави!
На тези като мен, които още ще трябва да почакат до заветния миг да гушнат дечицата си - лека и безпроблемна бременност!
Шкембелина аз си направих БХС преди 2 седмици, защото както и момичетата са ти писали по-горе прочетох, че е с по-голяма точност. От всичко прочетено разбрах, че е една голяма "теория на вероятностите". Може да влезеш в сайта на Националната генетична лаборатория и направо от там да си разпечаташ бланката за ранния БХС, за да може като отидеш на прегледа гинеколога да попълни необходимите данни (размер на нухалната гънка, дължина на бебето и т.н.). Трябва да отидеш да ти вземат кръв за БХС в деня на прегледа или на следващия ден.
*
« Отговор #283 -: Февруари 07, 2011, 20:56:50 pm »
Здравейте тумбачета,аз да попитам нещо-от 2 дни имам стягания на корема,става камък,разбрах че са контракции,не са постоянни но...Днес през деня усетих на 2 пъти и тази вечер пак на 2-3 пъти,това дали е нормално,пия магнерот,дали да се обадя на док или да изчакам до преглед,оффф много съм смотана-не искам за глупости да го притеснявам,ама ако бебо тръгне да излиза 8O,чак взе паника да ме хваща като вляза в тоалетната :oops:и напъна малко.
Лека вечер

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #284 -: Февруари 07, 2011, 21:02:18 pm »
topsi, вместо да се притесняваш, най-добре се обади на доктора.

*
« Отговор #285 -: Февруари 07, 2011, 21:15:43 pm »
topsi Не чакай до преглед, контракциите скъсяват шийката, а още ти е рано за раждане все пак. При бременност - няма "притеснения за глупости", всяко притеснение е основателно ;) Може да се наложи да повишите дозата на Магнерота, или да смените магнезиевия препарат, лично на мен Магнерота не ми повлия добре, откакто съм на Нутри-маг - не съм имала контракции. Може да се наложи да ти включат Изоптин и Гинипрал, това може да прецени само лекар обаче. Не се ослушвай, още утре отивай.
Сега да не изпаднеш в паника ей! :lol: Повечко си лежи и не натоварвай коремната мускулатура и утре при Доки, да ти е мирна главата.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #286 -: Февруари 07, 2011, 22:06:02 pm »
Момичета, тези от вас които са били на Фраксипарин до кога го слагахте? Слагахте ли го в деня на раждането(секциото) и няколко дни след него? Моето Фракси не ми е назначено от следящият ме лекар, а от Конова и Тодорова. Но и с двете консултациите са почти мисия невъзможна. :?
И още един въпрос: аз пия и Еутирокс, за да държа ТСХ под 2. Когато започна да кърмя(дано да имам кърма) трябва ли да го спра или ТСХ пак трябва да е под тази граница?
*
« Отговор #287 -: Февруари 07, 2011, 22:09:45 pm »
 БХС не е диагноза ,а оценка на риска...Не смятам ,че е добре да се прескача. По-спокойна ли ще е бъдещата майка,която не знае как се развива бебчето и... Виж , за амниоцентезата , при която макар и минимален , има риск за бременността, бих направила само по препоръка на докторите ,ако имат някакво притеснение ...
*
« Отговор #288 -: Февруари 07, 2011, 22:36:35 pm »
Натали,аз слагах Фраксито до 34 г.с и после  5 дни след секциото.
От днес и аз съм с официален 45 дневен болничен :D и се почват ежеседмични посещения при ЖК.Не остана,вчера и днес изпрах бебешките дрешки,остана гладенето и само няколко още покупки.

*
« Отговор #289 -: Февруари 07, 2011, 22:38:57 pm »
Натали, за Фраксипарина моят док. ми каза, че се спира 24 часа преди плановото секцио! :wink: Но си мисля, че при всеки си е индивидуално! :wink: Не можеш ли поне да им звъннеш по тел. и да попиташ?
А за еутирокса - не зная  :oops:, друг да каже  :wink:
« Отговор #290 -: Февруари 07, 2011, 23:01:54 pm »
шкембелина, аз правих само ранния скрининг и доколкото четох той е по-точен, защото се замерват само няколко признака на морфологията и един хормон +разни други показатели. Втората ФМ обаче е много по-важна да се огледа за аномалии всички органи, но може и без втори БХС, ако нямаш основания за това.

Топси, спокойно, няколко стягания са нещо нормално, Жбрул малко те ошашка май, чак пък да тичаш до доктора за няколко стягания. Аз незнам бременна да не е имала от тези контракциии, а повечето и не пият нищо. Но само ако не са болезнени и много чести.. Пий си магнезия и нош-па, ако има малка болка. При мен започнаха преди няколко седмици, питала съм док да пия ли магнезий за това, а той -ами ако искаш, да си по-спокойна- и чак сега започнах да пийвам по малко, но нямам оплаквания..

Камбозола, това за сутиена, трябваше по-рано да го кажеш  :) купих си един грозен, поне не е много скъп, уж на специализирана марка, но едва ли ще нося.. Но поне за бременни не си купувах, тъй като имах 1-2 малко по-големи.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #291 -: Февруари 07, 2011, 23:10:17 pm »
Здравейте мили мами :)Нямах тези дни много време да ви почета-много новини във форума :) Монката стана мама-супер новина.Ами и аз имам новина-най накрая бебчо ще излиза.. В сряда съм в болницата за предизвикване на раждане(по техните закони ).та бебо ще си излезе или сряда вечерта или четвъртък :) Доста е пораснал малкия ми мъж :) малко се бях притеснила честно да си кажа ама ме успокоиха лекарите :) Та това е около мен сладурки..Приготвям се малко по малко за болницата-бях разопаковала малко нещата че времето се стопли :) А бях се приготвила за зимни условия :)
Лека вечер от мен-повече новини след няколко дни.Много спокойни седмици и дни на чакащите мами :) Дано всичко мине по мед и масло :)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #292 -: Февруари 07, 2011, 23:14:20 pm »
Натали, за Фраксипарина моят док. ми каза, че се спира 24 часа преди плановото секцио! :wink: Но си мисля, че при всеки си е индивидуално! :wink: Не можеш ли поне да им звъннеш по тел. и да попиташ?
А за еутирокса - не зная  :oops:, друг да каже  :wink:

уф, аз не се сетих да го питам онзи ден доки за Фраксито. Но нали ще ме приемат няколко дни по-рано освен тогава да се разберем и за това. А иначе мога да звънна на Тодорова, но то има толкова обяснения, че едва ли ще е удобно по телефона. :? А не знам тя дали преглежда долу в ендокринологията на МД та като вляза преди секциото да сляза и при нея.

Натали,аз слагах Фраксито до 34 г.с и после  5 дни след секциото.
От днес и аз съм с официален 45 дневен болничен :D и се почват ежеседмични посещения при ЖК.Не остана,вчера и днес изпрах бебешките дрешки,остана гладенето и само няколко още покупки.

Браво, Тини! Ей, не остана. :D
Аз утре ще ходя да взема моя и да направя един запис на тонове, че нали заради грипната епидемия ЖК беше затворена и сега е малко гадно, защото ще ми се забави изплащането на болничния.
А за дрешките...аз пак се подмотавам :oops:, нищо не съм прала още, даже багажа за болницата не съм оправила. :oops:  А има още неща, които да се купуват. :?
*
« Отговор #293 -: Февруари 08, 2011, 00:05:48 am »
Сами , недей така бе, никого не искам да ошашкам естествено и не го правя.  :lol:

Заболяха ме пръстите в тази тема да "пиля", че никоя от нас няма компетенциите да преценя кой симптом при кое момиче говори за проблем, или е нещо безобидно. Отделно, че дори специалист АГ - не може да преценя това в интернет, или по телефона. Щом някоя мацка се притеснява от нещо и то се притеснява сериозно - да си отиде на преглед. Аз поне не бих се наела да кажа на някого, "абе нищо ти няма, не е сериозно това", просто защото не мога да знам дали наистина не е. Да е за стомашни киселини, да е за запушен нос, за болно гърло...да кажа.
Никак не е задължително контракциите да са болезнени, за да са сериозни и да отворят проблем, това сме го говорили 100 пъти вече. Да ти се стяга корема като камък, дори безболезнено в седмиците на Туци, не е нещо пренебрежимо, при това съпроводено с прием на магнезий.

Освен това, не мога да разбера защо ходенето на лекар при някакво съмнение за нещо, е едва ли не като аудиенция при Папата. Ако няма час за вашия лекар и не може да ви приеме спешно, имате си ЖК, има и спешни кабинети - варианти бол, да се видят едни контракции, има ли ги, опасни ли са и пр. Дори да не е посещение при някое светило, пак е по-надеждно от "форумна консултация".

Естествено, че това ми е личното мнение и не е задължително да е "най-правилното". Споделям го, заедно с аргументите си за него, а кой как ще постъпва си е личен негов избор.

С пожелание, на всички да ви е безаварийно до щастливия финал!  :D

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #294 -: Февруари 08, 2011, 00:42:46 am »
Жбрул, не се нерви. Права си така е, добре е да се провери, ако може. Тук при нас на такива контракции не им обръщат внимание. Казват, че са нормални и не те викат да те видят.

ТИНИ, все забравям да те попитам - какво ще е второто бебче, момченце или момиченце? На картинката на лентичката на момченце ми прилича.

Боби

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #295 -: Февруари 08, 2011, 01:27:35 am »
Момичета, когато имате контракции, желателно е да се обадите на докторите си. При всяко съмнение за нещо, което не е в ред - звънете. Докторите са за това, за да бъдат притеснявани. И аз така щях да изкарам две седмици, всичко ми беше наред, а ми се пукна мехура. Не си играйте с вашето и на бебето здраве.
Натали, аз пиех еутирокс през цялото време, дори и по време на кърмене. Правят тестове на децата и проверяват нивото на ТСХ, за да преценят как са децата. Но в повечето случаи се оставя дозата, само се прави контрола на определено време.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #296 -: Февруари 08, 2011, 07:14:21 am »
Добро, утро момичета кокичета!
Вчера бях на преглед и всичко за сега е наред, малко дребен ми се видя бебока,2300гр. доки ме успокой че това със меренето е малко относително може да варира до 400гр плюс минус.Взеха ми микробиология, и ме прегледа каза че всичко за сега е затворено отдолу.Няма данни за стареене на плацентата,което ме успокой че бебчо ще продължава да расте.
Натали аз съм на аспирин и клексан през ден заради тромбофилия, носител съм на G4/G4 аспирина ми каза да го спирам, а клексана да го бия до следващият пониделник,иначе препоръките на Конова са аспирин до 36 гс а клексана 1 седмица преди термина.
Вече окончателно се разбрах ме за дата на секциото 2 март, точно преди празниците :lol:
На 16ти съм за кръв и урина ще правим запис на тоновете, и след обяд съм на преглед.
Лек ден на всички.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #297 -: Февруари 08, 2011, 08:49:55 am »
Добро ви утро :D /как се прецаках да стана ранооо/

Сара, хайде честито - видя му се края и на твоето чакане. А може и да не дочакаш сряда-четвъртък, знае ли се... Аз да не правя много прогнози де, че накрая да не се окаже, че аз няма да дочакм четвъртък макар и следващия  :lol:
Велка и на теб честита датитчка!

Боби, нерви къде виждаш в моето изказване? Казвам само, че между "по принцип" и "дефакто" има съществена разлика и не сме ние хората, които можем да я направим. ;) Можем тук и да другата година да си пишем, кое е обичайно, често срещано, типично и пр. при бременност, вкл. и кои контракции би следвало да са безобидни, кои не. И на теория може да е точно така в болшинството от случаите. Обаче как стоят в действителност нещата при конкретна жена, може да каже само лекар и то след преглед. Или поне след консултация по телефона с лекаря, който е запознат със състоянието на дадена бременна. Специално в "Зачатие", гледам да не пренебрегвам и факта, че повечето бременности са постигнати след лечения, лекарска намеса, съпроводени са с придружаващи терапии на едно, или друго и в този ред на мисли - трябва да се реагира с повишено внимание при проблем, или съмнение за такъв, което изобщо не е равносилно на "паника". По-добре едно излишно ходене до лекаря, отколкото едно спестено, пък после да си блъскаме главите "защо изчаках", "как не разбрах" и пр.

Но както казах и в предния си пост - всеки сам си решава как да постъпва, за това си носим главите на раменте.

Хубав ден на всички!

*
« Отговор #298 -: Февруари 08, 2011, 09:02:32 am »
Здравейте , мамита  :)!Вчера бях на преглед , за да видим как се развива точицата и да чуем сърчице, но не щеш ли вместо едно се оказаха две сърчица  :lol:.Не мога да ви опиша как се почувствах и колко хиляди неща ми минаха през главата за секунди.Милия татко така се зарадва и разчувства,че чак му се напълниха очите със сълзи .Все още не мога да свикна с мисълта и имам чувството , че не става въпрос за мен , а за  някой друг ....оххх ще се побъркам.

Готин ден от мен  :wink:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #299 -: Февруари 08, 2011, 09:12:32 am »
Hope_   , удесна новина!Честито    и да ви предстоят само хубави мигове!
Слънчев  ден на всички !