Добро утро и от мен.
Нещо се замотах аз...викам си то има време и в един момент се оказа, че няма почти никакво.
Май точно същото писах и аз преди 2-3 седмици. Мислех си скоро, как буквално се влачеше времето първите месеци - струваше ми се че ще минат години, докато изобщо се видя с коремче, пък за раждане ехеее следващото хилядолетие едва ли не. И някъде от началото на декември като "запрепуска" това ми ти време, даже се попритесних в един момент. Викам си лелеее аз съм доникъде. Момичетата откога и количките купиха и леглата монтираха, скриновете, изпраха, наредиха...пък на моето бебе дрехите си седят в торбите, барабар с етикетите - както съм ги купила септември още - така. Ама пък като се стегнах, за 2-3 дни и количката довлякох и мебелите поръчах, та не е толкова страшно, ако вече е избрано какво да се купува. Ако тепърва трябваше да избирам обаче, признавам си че щеше да ми коства нерви, вместо да е удоволствие
С голяма изненада установих, последния месец особено, че се уморявам и то от няма нищо. Знам, че си е в реда на нещата да става така, но понеже се чувствам добре и корема си, ако не го видя/пипна даже не го усещам различно от "небременен", изобщо не ми се вързваше да изплезя език след час ходене в някой магазин, ама... Чак се бях пищисала, че ми е така заради някоя анемия, но нЕма такова нещо - хемоглобин 121 за момента, което си е направо добре. Вчера признавам си срам не срам, станах, пих кафе, сгънах дрехите на бебето, наредих ги в скрина му и като се прострях на спалнята брейййй - все едно съм прекопала едно лозе
и спах, спах 5 часа като истински пор.
Елена, за ваничката след питане, четене и мислене - взех "гладка" със стойка и подвижна анатомична приставка за нея. Мамите с опит твърдят, че съвсем в началото не било удобно да е анатомична, тази екстра влизала в употреба чак когато човечето вече може да стои стабилно. Скоро ще мога да ти кажа и от личен опит кое как е по въпроса, засега се позовавам на чуждия само
Моето решение за "гладка" ваничка, се базираше най-вече на факта, че ако преценя за по-удобно да има анатомична приставка - просто я вадя и я монтирам. Ако обаче ваничката е излята с анатомичните детайли и все пак не ми е удобно - просто ще трябва да купя втора ваничка, което е и по-скъпо и някак глупаво, че ще трябва и два броя да складирам някъде. Та личното ми мнение е, да си вземеш нормална ваничка и отделна анатомична приставка за нея, пък ще си ги ползваш както и когато на теб лично ти е удобно в единия, или в другия вариант.