Раждането на бебчо беше много вълнуващо изживяване..просто прекрасен миг на щастие
Всичко започна през нощта, когато обикновено се правят бебетата
, та в 3.30 станах до тоалетната да пишкам и когато легнах отново усетих че ми е по-мокро от обикновенно... и когато станах отново...разбрах какво се случва. Бързо събудих мъж ми...а на него не му се вярваше...Тъй като багажът беше оправен а ние бяхме доста спокойни - към 4 часа вече бяхме в Селена....пропуснах да кажа че предният ден бях страшно изнервена и голям цирк с роднините направих...та изпуснах парата и затова в нощта на раждането бях така спокойна.....сигурна че всичко ще е наред
Обадих се на моят док. -събуждайки го...и той каза ...тръгвай към родилното -аз идвам след малко!Приеха ме и ме питаха - нормално или секцио и кой е моят док - аз казах нормално раждане...и ме включиха на апарата да следят тоновете на бебето. Всичко беше наред, разкритие 1 см, направиха ми тоалет и се започна чакане...аз си лежах спокойно в предродилна зала..и така до 7 часа, когато дойде най накрая доктора ми. Заспал бил отново след моето обаждане
Аз не бях никак притеснена въпреки закъснението му...така поне беше починал и със свеж акъл
Между временно бях с 3см вече - включиха ми окситоцин....и много скоро разкритието стана 5 см - търпеше се...не беше никак страшно- аз се разхождах из стаята, подпирайки се на леглото при контракциите. После дойде анестезиологът и ми постави епидуралната упойка...готин доктор майтапчия беше. Тогава се почувствах в рая - беше страхотно...През цялото време си писах смс-и с мъж ми, който пратих в къщи. И така нещата вървяха добре и към 10 часа някъде имах пълно разкритие...раждането мина много бързо - за около 40-50 мин и не чувствах болка. Помогнаха ми накрая, защото нямах много сили и ми натиснаха корема за да избезе бебчо...беше някъде към 11 часа. А тя голяма дунда - 4200! Чух я как изплака и видях големите й бузки
Измиха я, и облякоха почти пред мен...и ми я дадоха за 2 мин. - кротка като ангелче
После доста ме кърпиха... колкото продължи и самото раждане,но всичко си струва и за мен раждането ще остане прекрасен момент!
п.п -дано да пиша на правилното място...и историята ми да бъде полезна за тези на които им предтои да станат мами