0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №73
« Отговор #160 -: Февруари 03, 2011, 19:27:56 pm »
Утрогестана ,лично аз знам че  е хубаво да се спира постепенно,не рязко именно за да се избегне кървене .
 За истичането на водите,ако не са с някакъв цвят различен от бистра вода или бледо розавко не виждам ппричина веднага да се хуква към болницата.....аз отидох когато контракцийте станаха на 5 мин.
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 19:39:25 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #161 -: Февруари 03, 2011, 19:33:38 pm »
Мерси за отговорите явно ако раждането започне с изтичане на водите ще /но без болка/ отида по рано в болницата.Аз мислех да отида когато болките ми станат някъде на 5мин
echyКакво става с теб обърна ли се малката.Решихте ли кога ще е секциото ако не се обърнала
moniks_s Може би си споделяла ама не помня ти къде ще раждаш
« Отговор #162 -: Февруари 03, 2011, 19:39:01 pm »
Аз също се мажа от самото начало против стрии, сега по корема, дупето и гърдите. За сега нямам, но четох, че последния месец има голям риск да се появят, както писа боби...дано да ме подмине...

Утрогестана, док ми каза да го спирам в 12 гс, т.е. да си свърша опаковката. До последното хапче почти до 13 гс изкарах. Не съм го спирала постепенно, но всичко беше ок. Много ми олекна като го спрях, бях се измъчила 3 месеца  :)

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #163 -: Февруари 03, 2011, 19:55:11 pm »
Здравейте и от мен :) Няма бебе по простата причина че малко докито е объркал термина ми(именно заради по-късната ми Овулация).. Ама както и да е-всичко е наред.Тези дни ще е събитието.Добре съм но имам работа по институции и не мога да пиша :)
Засега това са новините около мен-като има нещо се разберете :):) лека вечер и много целувки милички..
*
« Отговор #164 -: Февруари 03, 2011, 20:07:07 pm »
Jbrul, пари ли ти под гъзето вече?  :lol: :lol: :lol:

:lol: и аз това искам да попитам  :lol: :lol:

С риск да ви разочаровам... :lol: не, не ми пари под гъзето, много ми е спокойно и щастливо. Редя мебели и дрехи, стиковам си часове за козметик, фризьор, маникюр и пр., въобще яко симулирам дейност. Може би като знам датата и всичко е планирано, това допринася за спокойствието, но не мога да го твърдя все пак. Някои мами пък ги втриса от секцио и така...всеки за себе си.

И аз се мажа откакто разбрах за бебето /някъде 6-а ГС/, но аз така или иначе си се мацотя с лосиони, просто смених вида. Първо беше с Виши, после с един австрийски крем, а сега си взех на Мустела крем, че по-мазен за накрая. Нямам стрии, но аз май не съм мерило, с общо качени окло 11кг. за момемнта при ръст 171.  :oops: При всички случаи, по-добре да се мажете отколкото да не се и започнете по отрано, за да не изпуснете момента в който кожата ви вземе да се разпъва.

Утрогестана го спирах два пъти и двата пъти от раз. Първо около 12-а ГС, но тогава прокървих леко от отлепена плацента, ама докато се разбере от какво е пак го почнах /вагинално 2х1 + дуфастон 2х1/ и така си откарах до 16 ГС... Никой не ми каза да го спирам и аз накрая го спрях сама, а като споделиха на Док той се смя, че е забравил да ми каже ПАК да го спирам  :lol: Дефакто, първия път не прокървях, защото съм спряла Утрогестана, втория път - нямаше никакъв проблем пък. Доколкото знам, спира се от раз, освен ако лекарят ви изрично не ви каже да е по схема, ще ви каже и каква. След като не ви е казано по схема, а само "спирай" - значи от раз. По принцип поне де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #165 -: Февруари 03, 2011, 20:10:31 pm »
Fia честито ! да ви е жива и здрава! а по въпраса за стрийте аз съм предразположена тъй като си имам няколко от отслабване преди време и за това се притеснявам . има една бебешка мас - преработена дали ще има ефекта на свинската , как мислите
*
« Отговор #166 -: Февруари 03, 2011, 20:47:52 pm »
 Да , и аз смятам , че утрогестана се спира по схема , само ако има конкретна причина и доктора със сигурност ще ви каже . Имам предвид, че повечето девойки след АРТ го слагат според мен повече като превантивна мярка ,за максимално прецезиране на нещата...
*
« Отговор #167 -: Февруари 03, 2011, 20:48:21 pm »
Момичета, нищо лошо няма в мазането с мас и невен, или другия вариант - зехтин и кокосово масло, но наистина ли считате, че тези мазила са по-ефективни от всички готови кремове/масла за целта? Имайте предвид все пак, че не става дума за мазане за седмица-две, ами за месеци и за да разчитате на ефект - трябва да сте супер стриктни, да не пропускате ден в началото, последните месеци и по 2-3 пъти дневно се налага мазане, в зависимост от това как се "раздувате"... Това е едно постоянно варене на водна баня, разбъркване, целите сте наистина мазни, навличате дрехи които са жертвани за тази цел, има неизбежни щети по спално бельо и матраци... Вие ще сте и летни бременни все пак и в жегите хич няма да ви е комфортно, да се потите и да се стича по вас свинска мас примерно, че и душ не можете да вземете понеже ефекта от мазането така отива на кино.
Вярно, че са си натурални продукти, но точно за това са и по-слабо ефективни и искат повече упоритост, по-често нанасяне, за да дадат желания ефект. Да не ви плаша, но майка ми със старателно мазане с мас и невен си е хубаво нацепена, амаааа дълбоки стрии и по гърди и по корем и по бедра, въпреки че сме с еднаква структура и тип кожи.
Всичко това ви го пиша, защото наистина не си "заслужава кушията", при наличието на добри готови анти-стрии продукти, но вие си решавате все пак, ако сте мераклийки.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #168 -: Февруари 03, 2011, 21:07:43 pm »
 :) Жбрули тук не съм съвсем съгласна с теб . За да помогнеш на кожата е достатъчно да я поддтржаш хидратирана/мазна...виши, мас, зехтин...ако щеш и маргарин - все тая. Може да се нацепиш, може да не...Съдба ! :lol:

А маста с невена - баба ми прави оргиналдъ рецептата, виждала съм чудеса да прави тоз мехлем. Но аз съм виждала да помага при рани да не останат белези...за стрии не знам, но си мисля че ще е ефикасен мехлема.  Аз се мазах с каквооо ли не, почти всичко което има на пазара ( при мен мазането беше на голяма площ  :lol: ) барабар и с маста с невен.
*
« Отговор #169 -: Февруари 03, 2011, 21:17:55 pm »
Раиска, няма с какво да не си съгласна, щото не сме на различно мнение  :lol: В по-предния пост, а и в много предишни това казвам - важното е да е хидратирана добре кожата, не е толкова важно с какъв чешит продукт, ако рече да се цепи - ще се цепи, даже да спим във вана пълна с мас и невен, или с Мустела - все тая.
Та в този ред на мисли, да си усложнява човек живота с бъркочи, вместо да ползва нещо от тубичка е съвсем излишно. Но това си е лично мое мнение естествено. Виждала съм нацепени мацки, мазали се и с двата вида козметики...виждала съм и ненацепени, дето с нищо не са се мазали в интерес на истината.

Както казах вече - на който му се занимава - нека маже с натурални продукти, няма лошо. Просто отбелязах неудобството на метода, при липса на всякакви гаранции, че е по-ефективен от "по-мързеливия" начин.;)

Иначе тоя мехлем същия и аз си го имам винаги в хладилника, мажа като се изгоря на фурната примерно, много помага, но за стриите се съмнявам че е много ефективно все пак.

*
« Отговор #170 -: Февруари 03, 2011, 21:22:07 pm »
 Моята майка се е мазала само с краве масло , направо с бучката . Няма една стрия. Убедена съм ,че натюр продуктите са си супер , обаче на мен не ми допада миризмата им . Все пак ми се иска като си легна вечер до мъжлето , да му мириша на хубаво  :wink: ...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #171 -: Февруари 03, 2011, 21:38:34 pm »
Раиска, няма с какво да не си съгласна, щото не сме на различно мнение  :lol:

:lol: Тека е ! Ама щото принципно съм съгласна ...сега реших да го играя от другата страна.
Аз лично съм много мързелива и го ползвах защото ми беше в хладилника. Ако трябваше аз да го бъркам...добре, ама друг път.

За мен е шокиращо че не ми се нацепиха гърдите, защото смених 3 номера на сутиена...Беше ми ясно от самото начало, че ще правя корекции на остатъчните чорапки, та се надявах поне кожата да се запази в добър вид. Е, запази се  :)
*
« Отговор #172 -: Февруари 03, 2011, 21:58:07 pm »
Раиска, няма с какво да не си съгласна, щото не сме на различно мнение  :lol:

Беше ми ясно от самото начало, че ще правя корекции на остатъчните чорапки, та се надявах поне кожата да се запази в добър вид. Е, запази се  :)
:lol: :lol: :lol: и при мен това е на следващ план, но след като направим и сестричката...Аз тайничко се надявам да имам късмета на зълва ми . Тя след като роди се сдоби с по-хубави гърди от преди това ... без чужда намеса
*
« Отговор #173 -: Февруари 03, 2011, 22:44:05 pm »
Като ви чета милички, май и аз трябва да замисля за мазане, лосиони и тем подобни, че то времето си лети. :)
Аз макар и бременна в 9 седмица, нищо не ми подсказва за това - предполагам че съм щастливка - няма гадене, няма болки, няма нищо :o  само лееко уголемени гърди.  Надявам се че всичко е ок.
На очакващите скоро да родят леко и безпроблемно раждане, а на останалите леки и спокойни месеци. :) :crossfingers: :crossfingers: :bighug:

*
« Отговор #174 -: Февруари 03, 2011, 23:01:08 pm »
Браво бе Йоани!Айде кога ще разкажеш повече....
Питай и ще разкажа  :lol: Ние с мъж ми гледаме малката сами...без баби и т.н и затова не смогвам да пиша...общо взето тези седмици бяха трудни заради възстановаването и тежката епизотомия, която имам...но сега съм по добре! Относно килограмите - бях 14-15 отгоре накрая май...а сега имам да свалям 5...коремът ми изчезна, защото малката е много лакома и изсмука всичките ми сланинки  :lol: :lol: :lol:
saarapl мислех че ще родиш преди мен...а твоят бебок се запънал...Стискам палци за леко раждане!
*
« Отговор #175 -: Февруари 04, 2011, 08:24:08 am »
Ами нали знаеш,че чакам подробности :oops: :D.Браво на малката,тя се е погрижила за фигурата на мама :wink: Аз и на скайпа те дебна ама ръцки :lol:Нищо като имаш повече време ще кажеш,ако дотогава не е минало и при нас....Аз всяка вечер си лягам и после ставам с мисълта ,че това е Денят ама нееее :D
Петенце,не съм те забравила душко,ама те чакам да си кажеш термина,че да не пиша дни :wink:И верно не се вясваш,ааааааа :lol:

Пристигамеее
  :crossfingers: stork-boy  stork-girl

saraapl - 28/29.01.2011
Jbrul-17.02.планово секцио
Moniks_s - 21.02.2011
marykol-25/28.02.2011
speranza-28.02.2011

Чакащи на опашката за горещия списък preggo
Velka-1/2.03 планово секцио,термин 15.03.2011
Натали-15.03.2011
echy-41дни до термин
tanj74-41 дни до термин
Лориан-8.03.2011г
zeituni-49 дни до термин
Тини 78- 51 дни до термин
Петяст-3.04.2011г
Литето-5.04.2011
Ася 81-16.04.2011

« Последна редакция: Февруари 04, 2011, 10:21:30 am от moniks_s »

*
« Отговор #176 -: Февруари 04, 2011, 09:15:19 am »
Здравейте и от нас! :D
То аз докато се разпиша в новата тема  :oops:, вие ще я изпишете!  :oops:
Честито на мамите, гушнали своите слънца! :D
Монииии, и мен ме пропусна нещо от списъка!  :wink: Но как да ме запомниш, като не се вясвам  :D :D :D Терминът ми е за 3.04, но на 25-ти февруари ще разберем датата на плановото секцио! :wink:
Сари, а ние чакахме да се похвалиш! :wink: Ще излезе малчо, къде ще ходи! :wink:
Мони, Жбрул, то при вас наистина не е останало! :wink:
По въпроса с мазилата и аз бях от вторият месец с Мама Дона на Чико, но сега  нещо не ми е достатъчно мазен и съм с олиото на Бюбхен! :D За сега нищо видимо нямам по себе си, но знае ли човек?  :wink:
« Отговор #177 -: Февруари 04, 2011, 09:52:37 am »
Както казах вече - на който му се занимава - нека маже с натурални продукти, няма лошо.

Офффф, ами не ми занимава много ясно :lol: Честно казано съм по-склонна да вярвам че всичко е от типа кожа ... но след толкова препоръки няма как да не пробвам:)

Момичета днес е петък и ни очакват мн слънчеви събота и неделя. Пускайте тото, че джакпота нас чака и се радвайте на слънцето.
Малко петъчни усмивки от мен:) http://foolspace.net/test-gotovi-li-ste-za-bebe
« Отговор #178 -: Февруари 04, 2011, 10:56:56 am »
Човече...теста е убийствен просто 8O :lol: :lol: :lol:

охх, с това топло време съвсем ме е страх да изляза....то вирусите още повече ще се обострят,всяка вечер си позволявам като се върне моя мъж да направя няколко обиколки из квартала....малко кислород да поема и да се раздвижа..., но днес през ноща цъфнах с херпес под устата :( и къде съм го лепнала....айде :(
с тази отслабнала имуната система в момента за никаде съм......хем се тъпча и с плодове и витамини,ама....... :?
*
« Отговор #179 -: Февруари 04, 2011, 11:16:18 am »
аз малко се поизгубих и вие нова темичка сте отворили :) прокървих и се наложи да полежа в болница. предполагат че е тапата, нямам контракцииазкритие и ме изписаха. бебка все още е седалищно и ще се наложи секцио. само дето ми е много трудно да измисля дата. почвам да се замислям за консултация с нумеролог че като определям съдбата на това дете да се опитам да му дам най-доброто бъдеще.
относно утрогестана и аз го спирах два пъти от раз.