Момичета, обнадеждени сме и двамата.Ендокринолога на мен ми направи ехография на щитовидната жлеза.Всичко е в норма, няма образувания.Поиска да повторя TSH и някакъв TRAK.Според него всичко ми е наред, можел да ми предпише нещо веднага ще го сваля, но не се връзвало, само той да е висок (можело и грешка да е).Каза, че ин-витро или ИКСИ се правели ако жената не била наред.Това е като цяло при мен.Правя ново изследване и отивам пак при него.
За мъжа ми - личния лекар го е прегледал.Имахме съмнения за едно образувание (да не би да е варикоцеле).Не беше, било нещо като прегъване или нещо такова.Казал му, че с неговите 8 млн можел всички жени в България да оплоди.Че 1.8 млн/мл е било много добре, в сравнение с други случай идвали при него.Имало един човек, който 1 жив сперматозоид нямал, но му правили пункция и жена му забременяла.Казал му още че ин-витро и ИКСИ по фонда се правели, когато били под 100 000 живите нормални сперматозоиди.За нас казал или 50/50 да стане по нормален начин или инсеминация, където 100 % щяло да стане.Слънчицето ми каза, че се е успокоил.3 дена не могъл да спи и само го мислел, но сега бил обнадежден.Също така да повтори спермограмата след 5 дни въздържание и преди овулацията ми 3-4 дни да се въздържа.Пратил го е при някой във Военна Болница.Дано е прав доктора.Можел да ми предпише на мен някакви лекарства за стимулиране.Ще видим как да действаме нататък.
Отделно искам, не искам казах на майка ми (мъжа ми не искаше тя да знае, но покрай доктора днес разбра).Тя ми спомена за добър лекар, който лично е имал този проблем и да отидем при него (Петър Симеонов - уролог).Някой да има впечатления от него.
Момичета, стискайте ни палци.Сега се замислям като си оправя хормоните наистина да опитаме инсеминация.