0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, днес с мъжа ми обсъждахме варианти за ин-витро, ИКСИ, инсеминация.И специално се замисляме да пробваме за начало една инсеминация.С нашите показатели мислите ли, че ще имаме успех.Докаточакаме прегледа мислим варианти.Лечението май е малко вероятно да е успешно.Едва ли ще си имаме дете по нормален начин.

*
Лелее, тук нещо лоши новини,недейте така. Искам само положителни да се чуват.
Туци, съжалявам за твоята позната.
Ейй, писна ми от некадърни доктори значи. Как може такива неща да допускат. Пусти срам да си признаят че нищо не разбират. И по този повод, дяволче, отиди на друг доктор за второ мнение - поне да си сигурна. Вече съм твърдо на това мнение след като и на мен ми се случи подобно - само че беше уж кухо яйце, а се оказа че не е. Мисля, че го споменах в миналата тема. А и доколкото разбирам, не си и прокървила, така че беж при някой специалист с добър ехограф. Стискам палци тази патка да е сбъркала :bighug: :crossfingers: :crossfingers:

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Златен дъжд, да не те разочаровам, но инсеминациите се правят при нормални спермограми или такива с леки отклонения. Поне така ми каза моят док на прегледа преди 7-8 дни. Д-р Владимиров ще ви каже кое е подходящото във вашия случай. В смисъл, че е по преценка на лекаря, а не по наш избор :(
« Последна редакция: Февруари 01, 2011, 22:38:25 pm от gergana :-) »
Добро утро на всички!
Хайде заповядайте на масата.

Малко дяволче както са казали и другите момичета първо потърси второ мнение преди да пристъпиш към действия.
Дъждец инсеминацията не е нищо ненормално-не се отчайвай,важно е резултата да е такъв за какъвто всички се борим.Когато ни я предложиха на нас гледах като втрещена,но после се свиква с мисълта и сега всичките ни надежди са в нея.Но както казва и Гери към инсеминация се пристъпва в леки отклонения на спермограмата,но все пак се консултирайте с лекар може и да има такъв шанс при вас.
Фови честито ти повишение.
Момичета аз се скапвам с всеки изминал ден-и заради графиката(явно и това не е нашия месец) и заради неприятностите в работа.Направо имам чувството,че съм попаднала в някаква дупка,но спирам,че да не скапвам и вашето настроение.
Лек и спокоен ден!

Добро утро и от мен
Мария-супер е закуската
Лек зен от мен
*
Добро утро, момичета!
Мария, великолепна закуска, благодаря.
Успешен и хубав ден. :bighug:
Добро утро момичета.
mariq_81 Благодаря за закуската, вече опитвам кафето.
malkoto_dqvolche Много съжалявам за тези резултати, но и аз съм на мнението че трябва да се консултираш и с друг лекар, защото във форума има много истории, които в крайна сметка са завършили със здраво детенце :)
ЖеняДано да сте ги уловили. Сега чакаме да се покачи БТ :)

Момичета, искам да споделя за днешния ми тест за овулация. Днес 2те черти са почти еднакви, макар едната да е видимо по- бледа.Обаче, това е най- положителния тест който съм имала до сега изобщо. Само дето теста го направих сутринта, и то без да съм чакала 3 часа, а и както казах пих кафе и т.н.... Та за сега ще го отбележа в календара че е отрицателен, а довечера след работа още един, ама този път ще съм стриктна.
Целувам ви. Пожелавам ви успешен ден и нека всяка от нас да получи поне една добра новина.
« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 10:10:36 am от kotaranata »
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*

• 1357
Добро утро, момичета!
Мими, вземам си от кафенцето веднага! То и с много работа не е добре, но и пък без никаква работа като мен още по-зле... Дано нещата се поуспокоят там!
Ех, котаранке, ще се караме с тези тестове :D Направи довечера като спазиш изискванията и ще видиш как ще си бъде положителен :wink:
*
Добро утро щъркеланки :)
Мимс, благодаря за закуската миличка.. Чета какво си писала и толкова много ми напомня на това, как се чувствах аз!! На предната ми работа, която загубих преди почти 2 месеца, направо се скапвах и нямаше признание от никой.. Отделно и графиките ми ме побъркваха всеки месец.. Не ми се правеше нищо, само мислех "защо не се получава, и защо съм заобиколена само от неприятности" Не знам какво е решението, при мен успокоение дойде след като смених работата...
Аз вчера не успях дори на надникна.. И сега изчетох много тъжни новини от предните страници..
Малкото Дяволче, отиди на друг лекар!! Преди да направиш каквото и да било.. Много се моля това да е било някаква грешка!
Туци, миличка, съжалявам за бебчето на приятелката ти.. Дано има сили да преживее тази мъка!
На Фовчето, честита нова служба :) И дано ни зарадваш много скоро с още по-хубави новини :)
Жени , дано сте успели  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
На всички лек ден изпълнен само с хубави мигове! Ред ни е да се радваме всички в тази темичка!
 :flower:

Добър ден дами  :bighug:
Златен дъжд , вярвам че доктора ще намери най - доброто решение за вас и всичко ще бъде наред вярвай , че нещата ще се оправят казва ти го човек , който доскоро беше абсолютен песимист , но разбрах че като тормозя себе си единствено преча на хубавото да ме стигне . Не казвам , че това се отнася за теб , но наистина опитай се колкото и да е трудно да запазиш спокойствие и да вярваш , че нещата ще се оправят , няма значение по какъв начин , важното е , че ще имате прекрасно бебче или няколко  :lol:знае ли човек пожелавам ви и на теб и на съпруга ти скоро мечтата ви да се сбъдне и всичко да пъде наред  :)

Аз все още чакам , но ако действително О ми е била на 17 ден явно ще трябва да почакам . Обаче имам съмнения гърдите ми са като бомби направо  :oops: по принцип ме наболява преди М , но сега си е доста и ще видим много се надявам да е станало .
Благодаря за чудната закуска  :)пропуснах да спомена горе  :oops:
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
Здравейте! Днес ми е много заспало, но аз все още съм в болнични и съвсем си обърках режима.

kotaranata, и аз имам същия проблем с тестовете за овулация. В голямо чудене изпадам положителен ли е или отрицателен. Мисля, че има значение и марката тестове. И съм стигнала до извода, че след две черти, дори и тестовата да е лекичко по-бледа, ако на другия ден тестът е съвсем отрицателен, то този е бил положителен (в смисъл имало е покачване на LH). Дано разсъждавам правилно. 
А ти най-добре си направи теста около 15 ч., защото тогава се предполага най-голямо покачване на хормона. Вярно е, че на работа е трудно, но не е невъзможно...

malkoto_dqvolche, стискам ти палци да се е получила лекарска грешка! Пробвай за всеки случай при още един лекар. Желая ти много успех и късмет!
*
Добър ден и от мен.
Мария, закуската е страхотна. Ако е останало нещо се присъединявам на масата да си хапна.
Пожелавам ви хубав ден. Много стиснати палчета на всички - на който за каквото му трябва и разбира се доза вирусчета от нас  :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
Хайде време е за радостни вести вече, стига с тези лоши новини.

Здравейте момичета и от мен,
Дълго време не съм писала, но около нас се случиха много гадости и не ми беше до писане. На моето момче татко му почина внезапно и неочаквано за всички и бяха доста тъжни и мрачни няколко дни.
Няколко дни преди това си бяхме записали час за лекар в клиника Щерев и в понеделник ходих на първия преглед. От там поне дойде някаква надежда за нещо положително - започваме изследвания. На мен ми взеха микробиология, а мъжът ми ще прави спермограма в петък - дано всичко да е какво трябва. Според лекарката може да имам проблеми с овулацията за това ще ходя другата сряда да ме види и после като започне новия цикъл - хормони, ЦС и дано да стигнем до хубавия край :crossfingers:

Стана доста дълго - съжалявам за което. Стискам палци на всички на които за какво му трябва.
Малкото дяволче, потърси второ мнение за свое спокойствие.

Лека вечер момичета и целувки :balk_21:
Краси

*
Привет, момичета! :)))
И при мен няма хубави новини, откриха ми две инфекции и започвам лечение. Важното е, че ги открихме, и че попаднах на специалисти, които знаят какво правят.
Успехи на вас, прегръщам ви! :bighug:
Момичета, моя мъж утре мисли да отиде до личния лекар за направление.На мен въпроса ми е уролог или андролог ни трябва.Днес ме пита, но не знам, едно и също ли е това, не е ли...
Още един въпрос имам.Всички хормони са ми в норма освен TSH.Когато и той влезе в норма, ако направим ИКСИ или ин-витро какви са шансовете всичко да е наред.Колко горе долу е успеваемостта, т.е ако на мен всичко ми е наред способна ли ще съм да задържа бременността и да родя здраво бебе.Това ме притеснява много.

*

• 1357
Красунка, стискаме палци изследванията да са отлични!
Златен дъжд, когато вкарате ТСХ в норма разбира се, че си в състояние да износиш една бременност!!! За успеваемост на инвитро може да погледнеш на страницата на Кирм - Плевен например. За твоята възрастова група беше нещо от сорта на 50%, което си е супер според мен!
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
Златен дъжд, моя съвет е мъжът ти да иска едно направление за уролог и едно направление за ендокринолог (за да го прегледат и него за щитовидна жлеза и да му пуснат кръвни изследвания). На мъжа ми ендокриноложката беше пуснала - TSH, LH, FSH, Тестостерон и Пролактин. А пък андролози в България има малко. Аз ти препоръчах проф. Филип Куманов - единствено за него зная, че е ендокринолог-андролог. Може да потърсиш в google. Но ето виж в сайта на зачатие си има адреси http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=56&id=785&option=com_content&task=view

krasunka, съжалявам за неприятностите! Пожелавам ти късмет...
« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 18:48:51 pm от polisia »
Момичета излезе и на моят мъж спермограмата, публикувах я и в темата за спермограми но тук влизат повече момичета

въздаржание-4 дни
обем 7.00 мл (2-6 мл)
ph 8.00 (7.2-8)
цвят - белезникав
втечняване - 50 мин (60 мин)
вискозет - N
аглутинация - да - притесняваме това
агрегация - не
левкоцити - 2.1 (норма < 1 млн/мл)
епителни клетки - N \ норма 0-1 на поле)
незрели клетки на сперматогенезата - не
желатинови конгломерати - не
концентрция на сперматозоидите - 65 млн\мл ( норма >20 млн\мл)
общ брой сперматозоиди в еякулата - 455 млн (норма > 40 млн)
нормокинетични - група а+b - 21% (норма > 50%)
хипокинетични - група с - 39%
акинетични - група д - 40%
брой нормални сперматозоиди в мл  - 14 млн\мл
общ брой нормокинетични сперматозоиди в еякулата- 98 млн\еякулат
сперматозоиди с нормална морфология - 35 % (>14%)
с абнормална морфология - 65
с главични дефекти - 23%
с опашни дефекти - 23%
с шиини дефекти - 9%
с цитоплазмени остатъци - 11%
виталност 65% (норма > 75%)

Това е , моля коментирайте, трябва ли да се притеснявам?
Утре доки ще я коментира
 Морфологията е по Tygerberg,

« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 19:44:36 pm от Lioni_R »
*
Здравейте на всички! Много благодаря за милите думи, моралната подкрепа ми беше от голямо значение.  :grouphug: :bighug: Днес бях ба друг лекар, с много модерна и нова техника, но уви, за мое съжаление потвърди казаното от вчерашната лекарка...  :balk_145: :balk_144: :balk_146: Каза ми да отида пак в понеделник и да не съм се притеснявала, организма ми сам щял да започне да изхвърля плода. Най-лесно било сега да ме изчисти, но това било голям шок и травма за тялото ми. Ако имам болки или прокървя ми каза да се обадя по всяко време и да отида, да не съм се притеснявала. Ще ми пусне и някакви изследвания, но каза че ще говорим повече в понеделник. Това е около мен засега, ако има нещо друго ще ви пиша. Още веднъж благодаря на всички за милите думи и подкрепа, вие най-добре разбирате през какво преминавам отново...
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
Lioni_R  можеш ли да кажеш какво е крайното заключение в смисъл диагнозата  :) , защото доколкото знам ако влиза в нормите всичко трябва да е наред , на резултатите на моя мъж отдолу пишеше Normozoospermia и казаха , че всичко е наред  :?

Малко дяволче много съжалявам , нямам опита да разбера какво ти е , но ти пожелавам нещата да се подредят и скоро да имате бебче  :bighug: