Тара, така разбрах, но ако я направиш сподели моля те как става.за украсата аз мислих да боядисам кокос в червено(Има и шарен по магазините)и да я измажа отвсякъде с бял крем и накрая от горе или от страни да я украся с червените кокосови стърготини.
"Червеното кадифе" снощи беше изядено и оценено от гостите много високо, червения цвят /при мен се получи като цвят на вишна/ стои много ефектно.
Първата доза блат при мен се оказа пробен и не го ползвах - не отчетох, че съставките за блата за предимно течни и трябва да внимавам точно с мерките, не изчаках маслото да се отпусне хубаво на стайна температура, сложих блата на по-ниска температура във фурната и се замотах, така сместа се оказа много течна, дълго се пече и накрая теклив.
Втората и третата доза блатове внимавах в детайли, защото една идея по-малко брашно или какао, или несъразмерно яйце и сместа се обърква. Блатовете станаха много пухкави, леко влажни /трябва много да се внимава да не се препекат/. Престояха една нощ / като поизстинаха ги завих с найлон / и на следващия ден ги разделих с конец, тестото си стоеше пак леко влажно и на едни много хубави едри шупли. Сглобих две тортета с диаметър 20, и височина около 8,5 - 9 см.
Към маскарпонето разделих и една животинска сметана "президент" /по 250 мл. на всяка доза маскарпоне. Крема стигна да сглобя и измажа тортата, но аз я доукрасих с разтопени парчета бял шоколад, ако ще остава само с крем украсата трябва да се предвиди количеството.
Блатовете не ги сиропирах, намазах си ги директно с крема както е по рецепта, резултата беше, че долния блат беше поел от крема, станал още по-сочен и едва успявах да вадя и сервирам. Вкуса е много лек, въздушен, истинска наслада.
Определено ще я правя и занапред.
Тук не е в темата, но не мога да не похваля и ястието от
блога на пепчо - умопомрачително, което взаимствах за основното