Мини, и кръглите и правоъгълните си ги правя по една и съща рецепта.
4 яйца
200 гр. захар
200 гр. брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
4 с.л. хладка вода
Първо разбивам белтъците с хладката вода на сняг, постепенно прибавям захарта, един по един жълтъците, ванилията и по малко брашното с бакпулвера. Ако искам да са какаови, накрая прибавям и какаото - 1 -2 с.л. в зависимост колко какаово искам да бъде. Пече се за около 30 мин. в загрята на 200 градуса фурна.
Обикновено правя двойна доза, защото винаги тортите са били за повече хора. Тавите са ми от фурната и мисля, че са 30 на 40 см., но малко поизрязах като се опекоха, за да ги изравня.
Тези правоъгълните блатове ги пекох по отделно всеки. А кръглите си ги режа след като се опекат на две или на три. Сиропирах съвсем леко със захарен сироп с мааалко канела. Братовчедка ми каза, че комбинацията между тези блатове, канелата и крема е сполучлива и много им е харесал вкуса. /Все ми се иска и аз да опитам
ама не ми носят ни едно парченце/
А пък за крема.....
признавам си тези двете торти са с готов на др. Йоткер - крем за сладкиши. Последният домашен, който правих беше пълен провал и затова реших да не рискувам, а пък и този готовия стяга много хубаво и е много вкусен.
Еми това е, не е нищо особено, но пък се надявам да е вкусно - нали е приготвено с мерак