Разбиват се белтъците един по един и после се слага по малко захарта
Душе,извинявай,ама понеже не съм правила досега целувки, да уточня, разбивам единият белтък на сняг, после добавям другия, така ли? Те не се ли пресичат така? И след това със захарта на края, пак няма ли да се пресече? Аз понеже разбивам всички белтъци заедно, затова питам. Извинявам се, ако въпросите ми са смешни, но...
Няма глупави въпроси. Не съм обяснила добре и Пими ме е допълнила, като специалист. Така, първо започвам с телче, единия белтък, леко разбивам, слагам вория и пак два-три пъти и така до края. След като съм сложила всички белтъци, започвам да слагам захарта по малко и бия хубаво вече с миксер на сняг. Досипвам захарта, докато свърши и докато се получи гъст крем, така, че като се обърне купата да не пада. Това е хубав белтъчен крем. Захарта в тази рецепта е кристална, за това и не уточних. Преди да ми дадат тази рецепта, тортата "Гараш" я правих по една подобна с 10 белтъка и там захарта беше пудра, но повтарям, че тук не е пудра захар, а обикновена, кристална захар.
s.wasi, няма никакъв проблем, да се сложат всички белтъци заедно и тогава да се разбият - кой както е свикнал.
Пими, аз също много ползвам течна сладкарска сметана. Обикновено вземам 1 литър или в краен случай 500 мл, защото излиза на сметка. Идеята на захарта в подсладената сметана е да стане още по-сладка!
Ние обожаваме сладкото и малко прекаляваме, но обичам като ям торта, да изям едно парче и да ми натърти, т.е. да си дойде на мястото. По принцип тази торта я правя с 200 грама захар, но наистина става доста сладка и за това, захарта може да се намали по желание.
Дано се получи!
Ако желаете не толкова сладка торта и не сте особено ловки кулинари - вижте предложението ми за тортата с бисквити "Еверест" - става лесно, бързо и е много голяма и вкусна, а за сметка на това доста лека. Направих я преди малко пак и успях този път да я снимам с телефона на мъжа ми и сега, ако се науча и как и с какво да ги кача на компютъра ще ги публикувам, защото наистина визуалния ефект и много важен.
Пими, можеш ли да споделиш рецептата за торта "Гараш" така, както я правите в цеха или е тайна?