0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2011, 13:34:15 pm »
Аз предлагам ПАЙ БАНОФИ вчера го правих стана сууупер!
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=8351.0

Довечера ще кача и снимката на моя! :wink:
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2011, 13:47:45 pm »
Разбира се, че ще продължа просто вчера трябваше да скокна до София да ме боцнат ,за това вчера не пуснах рецепта за това днес ще пусна две така или иначе от събота не знам дали ще имам Интернет така ,че до петък ще гледам да се отчета :D
за днес
ШАРЛОТА
Продукти :
Прясно мляко-1л
Яйца- 7 бр
Брашно -4 с.л
желатин-4с.л
захар-2ч.ч
ванилия-1бр
орехи-2ч.ч
какао-2с.л
Разтваряме желатина в чаша студена вода.
Слагаме млякото със ванилията и 1ч.ч захар да заврат,след което прибавяме 4с.л брашно предварително размити в малко мляко .Към него прибавяме разбитите със миксер 7 те жълтъка и прибавения желатин .Всичко се вари около 10 мин.Кремът се остава да изстине.
Разбиваме 7 те белтъка с 2 рата чаша захар на сняг.Прибавяме към изстиналия крем и разделяме на 3 равни части.На дъното на намокрена форма за кекс се нареждат плодове ,аз ги заливам с плодов сок стоплен и в него разтворен желатин,оставаме за няколко минути в хладилника за да стегне ,след това слагаме първата част от крема,пак в хладилника да стегне,втората част с 2те супени лъжици какао ,стяга,3тата с орехите(всичко е въпрос на фантазия за подредбата на цветовете ).Вече подредената торта се оставя да стяга в хладилник поне 12 часа ,след което се обръща в тортена чиния ,ако не успеете потопете формата за няколко секунди в гореща вода ,но наистина за секунди иначе се втечнява желатина.

Да ви е сладко!
Молба към опитните майсторки -предложете лесна рецепта  , така че да оплозотворя едно кондензирано мляко (500 гр=470 мл), на което изтича срока на годност.
Подчертавам лесна , че не съм в състояние за сложни изпълнения  :lol:

Дали мога да го ползвам вместо сладкарска сметана ?Бях го купила за "коледно пънче " ,но не бях добре тогава и така остана , а сега видях че не може да стои още  много време.
аз предлагам бонбони   рафаело с кокос
3 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1(396гр.) кутийка сладко кондензирано мляко
кокосови стърготини за овалване

В тенджерка на слаб огън размесваме млякото и стърготините.Бъркаме непрекъснато около 4-5минути.Оставяме малко да поизстине и след това оформяме малки топчета ,които овалваме в кокосови стърготини.Оставяме в хладилник да се охладят.

* Излизат около 60 бонбона *
рецептата също е от bg mama
« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 13:53:37 pm от валерия »
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2011, 14:18:10 pm »
Да ви кажа аз как направих крокан  :lol: Понеже нямах много време, докато правих тортата, купих фъстаковки и ги счуках, стана същото  :wink:
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвk
« Отговор #43 -: Февруари 02, 2011, 14:29:24 pm »
Да ви кажа аз как направих крокан  :lol: Понеже нямах много време, докато правих тортата, купих фъстаковки и ги счуках, стана същото  :wink:

Ми да става,то нали и фъстъковката е карамелизирана захар с фъстъци.

Аз кекса го правя по следната рецепта:
6 яйца
1 1/2 чаша захар
1/2 чаша олио
6 с.л.вода
2 чаши брашно
1 бакпулвер
орехи за поръсване
Разбивам яйцата и захарта,прибавям към тях олиото,брашното и бакпулвера.Разделям сместа на 
 две.Едната част овкусявам с какао,другата оставям с натурален вкус.Изсипвам във форма за кекс,която предварително е намаслена и напудрена с брашно.Пека в предварително загрята фурна.
Това е единственото нещо от сладкарството,което правя в къщи.И пак сама си го ям.
« Последна редакция: Февруари 02, 2011, 15:07:35 pm от pimi »
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #44 -: Февруари 03, 2011, 20:35:11 pm »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #45 -: Февруари 05, 2011, 10:28:24 am »
nimika  аз се сещам за Торта Рафаело / не е трудна/

Благодаря -лесна и бързо изпълнима  :wink: ,
Валерия , и бонбоните са добра идея да оползотворя кондензираното мляко .Ще питам половинката кое предпочита ,че основно той яде сега сладкишите.


*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #46 -: Февруари 05, 2011, 15:04:36 pm »
nimika   аз се сещам за Торта Рафаело / не е трудна/
Благодаря -лесна и бързо изпълнима  :wink: ,
Да, така е, особено, ако си купиш и готови блатове - става бързо и резултатът е гарантиран! :wink:

Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #47 -: Февруари 07, 2011, 18:34:43 pm »
Каква е тази торта Рафаело.
Мисля да забъркам някоя торта в събота...или да си купя :lol:
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #48 -: Февруари 07, 2011, 19:03:00 pm »
Темата е супер! Браво  :D

nimika  аз се сещам за Торта Рафаело / не е трудна/

Рецептата, която съм ползвала  е на Наталина/ бгмама

http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=109141.0

а ето как изглежда моята: ЦЪК

Жаси  :eat: заповядай ::cake::!

Ние ще правим прощъпулка на Калина в събота и ще майсторя!
Дано се получи, взех готови блатове, че хич ме няма да пека и после да режа на три.

Дайте идея- искам отгоре да сложа отпечатъци от крачетата и,
нещо като с бял шоколад ми се върти... :ask:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #49 -: Февруари 07, 2011, 20:12:53 pm »
Дано се получи, взех готови блатове, че хич ме няма да пека и после да режа на три.
Мише, и аз съм така с блатовете и за това не пека един и да режа после, а направо си пека 3 блата. Вярно, че се цапат повече съдове, но така и трите ми блата стават еднакви по размер. А преди години правех една торта със 7 блата - и то тънички кори с мед - как съм ги правила идея си нямам?!  :lol:

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #50 -: Февруари 07, 2011, 21:36:47 pm »
Душе слънце, тази със седемте медени блатове я прави снаха ми!
Най-вкусната домашна торта която съм яла!
Тестото за нея се меси и после тя точи блатовете с точилка тънки като палачинки,
пече и после сиропира с крамелен сироп, а крема е Домашен Крем Ванилия ЦЪК


Има още една от моето моминство, която скоро ще направя.
Интересното при нея е, че се пече голям правоъгълен блат,
който се реже на ленти, сиропирант се с компот
и тортата се подрежда като охлюв със Хопла сметана
между блатовете. Объркано звучи  :lol:, но скоро ще визуализирам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #51 -: Февруари 07, 2011, 21:55:40 pm »
Мише, точно такава правих аз, използвах крем Парадизо на д-р Йоткер - ванилия и ягода. Като завивах охлюва слагах ванилия, отгоре сладко от рози, следващото парче блат намазано с крем ягода. Отгоре цялата я намазах с ягода, розички от ванилия по средата със сладко от рози и разтопен бял шоколад и крокан на места. За сиропа използвах компот от ягоди. Стана приказна, но като нямам навика да снимам  :oops: И като вкус беше интересна.
Ще можеш ли да ми дадеш рецепта за този меден блат?
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #52 -: Февруари 07, 2011, 22:04:22 pm »
Мими, аз нито меся, нито точа, срам...
Ще питам утре първоизточника и ще напиша точната рецепта!
 :thankyousign: за идеите за витата торта!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #53 -: Февруари 08, 2011, 16:37:09 pm »
Мишанта подреди пъзела за-

Медена торта с домашен крем и орехи

Блатове-
продукти и начин на приготовление:
2 яйца
2 с.л захар
2 с.л мед
Брашно, колкото поеме до получаване на меко тесто.
Полученото тесто се разделя на 8 топки,
всяка се разточва на кора като тънка палачинка.
Изпичат се и след като се охладят се подрежда тортата.
________________________________________________________

Крема за тази торта е -

"Домашен крем-Ванилия"

Продукти:

1л. сварено, топло прясно мляко,
1 яйце (може и с повече 2,3 или 4),
6 пълни с.лъжици брашно,
9 пълни с.лъжици захар,
1 пак. ванилия
бучка масло

Смесват се яйцата, захарта и брашното с малко студено мляко или вода
до получаването на гъста, гладка кашица.
Тази микстура се добавя към топлото мляко на котлона
и се бърка до сгъстяването на крема!
Две минути преди свалянето му от котлона се добавят ванилията и маслото!
Има вариант жълтъци и белтъци да се разделят и на финала преди да се използва крема
да се добавят белтъците на сняг, но аз избягвам този момент,
защото предпочитам яйцата да минат термична обработка.
С този крем става много вкусна бисквитена торта,
а аз често го поднасям и като самостоятелен десерт в купички!
________________________________________________________________________

Карамелен сироп за блатовете -
карамела от 4-5 с.л захар се разтваря с 2 ч.ч вода!

Подреждането на тортата е в следния ред БЛАТ => КРЕМ => ОРЕХИ (натрошени)
до изчерпване на съставните и елементи!
Аз съм я опитвала в два варианта украсена само с крема и орехи
и втория допълнително най-малката Хопла нанесена като завършващ слой
преди украсата която желаете!

 :eat: Приятно творчество и похапване!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #54 -: Февруари 08, 2011, 20:24:05 pm »
Момичета тези мъфини страшно ме впечатлиха и понеже аз нямам възможност да ги направя ще се радвам ако някоя от вас се възползва от рецептата.Те са на едно момиче от Facebooka ,на което шапка му свалям  :balk_81:
Необходими продукти за 12 средно големи мъфина:

2 чаени чаши брашно

1 супена лъжица какао


1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1 ванилия

2 яйца

1/2 чаена чаша прясно мляко

125 грама меко масло

3/4 ч.ч захар

шоколадов чипс


сладкарски бои


За глазурата :

разтопен шоколад


Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта.
Прибавяме едно по едно яйцата.
Смесваме брашното и бакпулвера , пресяваме го.
След това към сместа започваме да прибавяме брашното и млякото като ги редуваме ,малко брашно,малко мляко и така на 3-4 пъти.
От получената смес отделяме 1/3 и я оцветяваме в червено.В останалата смес слагаме какаото ,чипса и малко кафява сладкарска боя .
Боята я сложих за да се подсили цвета ,контраста да е по-голям.

В тавичка с размери 8/8 см. (може и малка кръгла тавичка) изсипваме оцветеното в червено ресто ,печем на 175 градуса за около 20 мин.
Блата трябва да е изтинал добре.
С помоща на формичка си изрязвате 12 сърца след това ги вкарвате в камерата,малко да стегнат.

Кафявата смес я разпределяте в 12 формички в който предварително сте поставили хартиена кошничка.

Разпределяте равномерно кафявата смес а в средата на сместа поставяте по едно сърце като натискате добре да потъне сърцето.

Печете за около 25-30 мин на 175 градуса.

След като изтинат се вадят от формичките и се заливат с растопения шоколад.
Украсата е по желание , може да ги сервирата и със сметана.
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #55 -: Февруари 08, 2011, 21:45:58 pm »
Валерия, във форума си имаме една специалистка по мъфините.

Аз ще прегледам назад рецептите, че май тази седмица ще правя торта. Мъжът ми е обещал и той да прави сладкиш, но само един няма да стигне.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #56 -: Февруари 08, 2011, 22:08:35 pm »
http://stirianowa.blogspot.com/search/label/%D0%9C%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%20%D0%B8%20%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5

тези мъфини съм правила аз
пудинговите са доста бързи и непретенциозни, пък и стават с различен вкус в зависимост от вида на пудинга
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #57 -: Февруари 08, 2011, 23:40:13 pm »
Записвам се и тук да следя  :oops:

Като дете правех торти, но последно време връткам често само бисквитена и тази с рулата без печене, която се реди в купа и се обръща.

Мини гледах блога на тази дама която беше пуснала и ми харесаха тези торти които се навиват. А за украсите нямам думи  8)


*
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #58 -: Февруари 09, 2011, 09:36:38 am »
Мини гледах блога на тази дама която беше пуснала и ми харесаха тези торти които се навиват. А за украсите нямам думи  8)
Това е блога на Мини  8)
Re: Тортите - рецепти, обсъждане и полезни съвети
« Отговор #59 -: Февруари 09, 2011, 10:35:54 am »
А за мъфините откъде купувате хартиените форми?

Две тави за мъфини съм си купила, но хартийки не мога да си намеря и затова не правя.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.