Валерия, може ли рецептата за кекса, показан на снимките ти?
КексПродукти:
4-5 яйца
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша захар
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 пакетче масло
2 чаени лъжици какао
100 г орехи
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта до получаване на пенеста смес.
Прибавя се брашното, бакпулвера и ванилията и се разбива отново.
Сместа се разделя на 2 и се оцветява в кафяво едната порция.
Във форма за кекс се стопява маслото и се изливат разноцветните смески, като се поръсва с орехите.
Пече се на 220 градуса 45-55 минути.
Докато е горещ, се поръсва с пудра захар.
Аз обаче оцветих в повече цветове розово,зелено,жълто и кафяво,но май кафявото ми дойде доста и другите цветове се загубиха малко.Това така или иначе си е въпрос на избор.
Да ви е сладко
пробвах фондан по рецептата на Димитрана, моят идол в правенето на торти
http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html
получи се същия на вид
обаче не е като купешкия- усеща се зърнената структура на пудрата захар, защото не е толкова фина явно
но е много, много сполучлив
пробвала съм марципан Варна и претърпях тотален провал с него
Най вероятно ,защото не си пресяла пудрата захар,опитай би трябвало това да е проблема.
Момичета имам въпрос ,от къде си купувате фондана и на каква цена.