валери, градинката е супер, има морковчета и за мен
, че в последно време съм на моркови като заек, хихи
момичета, моля за съвети
. купих си наскоро силиконова формичка - меченце за блат. никога не съм имала силиконови форми, но съм гледала по тв и мислех, че ще е лесно. спретнах блат от 6 яйца, 1 и 1/2 ч.ч захар, 1 ч.ч брашно и 1/2 ч.ч смлени бадеми (сурови), малко настъргана лимонова кора. фурната не беше загрята, 150 градуса, горен и долен реотан. понаду се, като се позакафени го извадих понеже ми трябваше фурната. може би грешката ми беше, че го обърнах още топло
, но беше малко глетаво отвътре. трябваше ли да загрея фурната? и дали не беше по-добре да изчакам да изстине и тогава да вадя блата от формата?
приличаше малко на мече, но се счупи на места. горната страна се втвърди леко като бисквита, отвътре леко глетаво, най-добре изпечено беше отдолу. приемам рецепти и за класик пандишпан блат и препоръки за работа с такива формички.