Стоека, да е живо и здраво бебе Златина, златна и слънчева на мама и тате!
Лекия крем за да го докарам количество да ми запълни обема сложих -
1 кофичка голяма заквасена сметана, 1 1/2 кофичка гъсто 4.5% кисело мляко,
шепа имах, но може и повече ягоди на кубчета и 2 желатина разтворени на водна баня или в микронката!
Рула взимам 3 броя, така ми покриват плътно купата и понеже този крем е
по виатлен слагам и един среден ред от рулата вътре...ох дано ме разбра, че съм една ...
Сладкиша на ЕЛ, не си спомням дали тук съм го пускала, затова Заповядай -
Свеж сладкиш с бишкоти на ЕЛ:)))
(Елена Георгиева)
- бишкоти, количество за да се получат два реда
във формата в която ще редите сладкиша
при мен 2 опаковки български от 110гр или една от 220 италиански за тирамису
- голяма кофичка заквасена сметана
- кофичка кисело мляко 4.5 % масленост
- 3-4 лъжици пудра захар
- 1 или 2 банана, нарязан на кръгчета
- нарязани на ситно плодовете от консерва ананас
(аз не обичам и го направих с плодовете
от един компот праскови/кайсии)
- украса фантазия, може кокос, стърготини шоколад,
шоколадови пръчици( аз настъргах една вафла "Боровец" за да не е тежко)
* начин на приготвяне
- в купа разбъркваме с тел за яйца киселото мляко,
заквасената сметана и пудрата захар/може и обикновена или кафява/
към тях много леко добавяме прасковите/кайсиите(ананаса)и започваме редене....
-бишкоти, крем, кръгчета банан,
малко крем - няколко струйки върху банана,
бишкоти и завършваме с крем,
правим украса и воала...
Да ви е сладко!
-отнема 15 минути, а в резултата след няколко часа,
може да се убедите сами ако си го направите
- много свежо и вкусно ...
Вметвам идея- сладкиша на Ел става много вкусен със нарязан на филии козунак.
Правих за подарък козунак, но заминаването ни се отложи и аз го замразих,
и после ми хрумна това и стана много приятен сладкиш!