Аз правих "Медовика" по тази
рецепта Разрових се за сайта от където съм я преписала, защото забелязах, че в моята тетрадка няма мазнина в блатовете, реших, че съм я пропуснала. Оказа се, че няма мазнина в рецептата.
Канела не съм слагала.
Имам и друга рецепта, в която продуктите са 1:1 с тези от линка на Марина, но всичко по 2.
Крема е 800-1000 гр. заквасена сметана със захар на вкус
Третата рецепта в тефтера ми е като на Боби /не се точи
/ 1:1 продуктите за блатовете - само липсва захар. Технологията на приготвяне е същата като при Боби.
За крема сметаната е 800гр + 0,5 ч.ч. захар и според вкуса ром може да се добави в крема.
Аз бих добавила сладко от черни боровинки
, че много ги обичам.
Някъде в началото на темата Мишанта е писала за Медена торта - там блатовете се сиропират преди да се намажат с крем
Колкото хора, толкова вкусове
Медовик с комбинация заквасена сметана ми допада повече, от маслено-ванилов крем