Това е Тирамисуто което аз правя, наистина е лесна торта, а да ви кажа първия път като я направих как се изложих, бишкотите ми бяха прекалено напоени и се разпадаха, беше шоу
Но се изяде в къщи
Продукти:
500гр. Маскарпоне (1 кутия)
5 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
120 гр, пудра захар (1/2 ч.ч. горе-долу)
2-3 с.л. коняк (амарето, ром или марсала) аз го правя с ром - такова имам
250-300 мл. силно кафе, по принцип трябва да е еспресо.
1 опаковка бишкоти
2-3 ч.л. натурално какао за поръсване
Приготвяне:
* Жълтъците се разбиват с пудрата захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти
* Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена шпатула, малко боли ръката от това, но си трябва хубаво бъркане да не стои на топчета
* Белтъците се разбиват на твърд сняг
* Добавят се при жълтъците и Маскарпонето като отново внимателно се разбърква
* В свареното кафе се прибавя ромът
* Бишкотите се потапят една по една в кафената смес (тук трябва да внимавате, защото те поемат като гъба топвате и вадите, после топвате от другата страна ако има сухо място и вадите, иначе 5 бишкоти може да ви "изпият" всичкото кафе и да не можете да ги пренесете в съда където ги редите) и се нареждат една до друга в съд където ще ви е десерта - може в индивидуални купички, а може и в тавичка правоъгълна
* След като покриете дъното с кафени бишкоти идва ред на слой крем
* Върху крема отново ред потопени в кафе бишкоти и после пак останалите крем
* Така нареденото тирамису се оставя да преседи една нощ
* Преди сервирането се поръсва с какао, аз ръся с една цедка
)