.. май не се съобразих с някои обстоятелства. Извинявам се (защо ли просто не си мълча?!). Но признавам, че е наистина най-лесния, бърз и ефективен начин от всички, които съм пробвала..
Разбира се, че става и с дървена точилка, най-напред и аз ползвах такава, но бързо-бързо започна да ми пуска шушки някакви от ставите, на които се въртеше. Та затова реших като си купувам нова да е оптимална (желязната е тежка, гладка - по-лесно разточва и се мие). Малки детайли и апликации разточвам с дълга около 12см пластмасова точилка без въртящи се части. Пудрата захар помага, когато няма условия за друго, но променя еластичността на захарната маса до известна степен, а и остава бели следи, които не винаги се изчеткват добре.
Както и да е..
Успех и удоволствие на всички в тортоправенето
И в хапването след това - напоследък предимно на него наблягам