Здравейте момичета благодаря за високите оценки ,отговарям подред
jasmin_veni тортата със оранжевите големи рози е правена с готови платки,крема е кайсиен крем йогурт без варене и отгоре е настърган шоколад (бързо,лесно,вкусно
)
du6ka давам подробно за торта кактус,която е много ефектна моята свекърва е почитател на кактусите и беше много впечатлена от подаръка си
.
Необходими продукти:
две рула шоколадови "7 дейс"
голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
коф. течен шоколад - 300гр.
1 пак. желатин (разтваря се в чаша за кафе!!!! )
5-6 бисквити
1 банан (може и без него)
1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.Може да сложите фолио на дъното на купата за по-лесно обръщане.
2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес в купата и отгоре нарязвате един банан.
3. Досипвате останалата смес.
4. Бисквитите ги натопете леко в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.
5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате. Резултата е отгоре Бон Апети!!
Аз направих две такива и съединих.Пръста е от кукиси със бял и кафяв шоколад.Покрива се със маслен крем по-принцип,но моята свекърва не яде масло ,за това е покрита със сметана.Със шприц звездообразен правим малки цветчета по цялата торта и на върха им слагаме много тънко фиде ,което след време омеква и вкуса му става ,като на кадаиф.
Бон Апети !!!