0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: можели след 14 дни пак положителен тест за овулация
« Отговор #20 -: Януари 27, 2011, 11:03:12 am »
Интересивам се какви са другите вариянти според теб ,за извън маточна ли?
Красиfile:///
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #21 -: Януари 27, 2011, 11:06:21 am »
Никой не ти намеква за извънматочна. Има предвид това, което ти е описала вече. Ти направи ли поне 1 тест?
« Отговор #22 -: Януари 27, 2011, 11:09:25 am »
Тук отвариат в 10 сега отивам ще пиша след 20 минути.
*
« Отговор #23 -: Януари 27, 2011, 11:15:19 am »
Стоянова, разбирам притесненията ти, но единствено лекар може да ти каже дали са основателни. Желая ти успех с теста! :)
« Отговор #24 -: Януари 27, 2011, 12:47:00 pm »
Тестът ми е отрисателен. Купих още два, които смятам да правя през ден. Мерих и БТ 36.9 но незнам дали е реална защото пия парацетамол и деклофенак.Нищо не намерих в интернет за това.
*
« Отговор #25 -: Януари 27, 2011, 14:19:36 pm »
Тестът ми е отрисателен. Купих още два, които смятам да правя през ден. Мерих и БТ 36.9 но незнам дали е реална защото пия парацетамол и деклофенак.Нищо не намерих в интернет за това.

Какъв е смисълът да я мериш дори да е реална, ако досега не си го правила и нямаш база за сравнения дали се покачва или не?
Успех със следващия тест, дано е положителен!
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 14:39:17 pm от Serendipity »
« Отговор #26 -: Януари 27, 2011, 14:35:15 pm »
Този месец не сам ,но 2месеца съм я следила преди ову е 36.6 след е 37.3
*
« Отговор #27 -: Януари 28, 2011, 18:54:43 pm »
Можеш да имаш овулация по всяко време. Има си общи принципи, но има и много изключения. Цикъла, който е продължил 1 ден е определено странен, би могъл да крие и друго обяснение (т.е. въпреки всичко да не е реална овулация). На каква възраст си? Аз лично за всеки случай бих се възползвала от евентуална овулация - така де ами ако се окаже че е истина?
После може да прочетеш на тестовете ти за овулация какво измерват, при какви случаи може да се получи неверен резултат, и след това в Гугъл при какви ситуации тези нива биват завишени. И все пак една романтична вечер повече няма да ви е излишна. Успех!
П.П. Една приятелка три месеца поред имаше отрицателни уринни тестове... а сега има чудесен син  :P.
*

• 1357
« Отговор #28 -: Януари 28, 2011, 19:05:14 pm »
Едва ли може да има овулация през 2 седмици обаче. Да търси причини за еднодневен цикъл в google е несериозно. Най-добре да посети гинеколога си и да сподели притесненията си с него. Тук само гадаем в крайна сметка.
« Отговор #29 -: Януари 28, 2011, 20:15:36 pm »
Аз посещавам тук гинеколог просто не могат да разберат какво става. Защото всички изследвания са много добри кръв урина цитонамази. Пък аз усещам даже и сега опъване болка МС позацапва ми гардите ми пак се напрегнаха Просто ме интересув какво мислите вие нуждая се от мнения за да мога да се ориантим.Всички тестове до сега са отр  за временот един пол за уво
*

• 1357
« Отговор #30 -: Януари 28, 2011, 20:38:32 pm »
Ами, и аз се обърках вече...Ако трябва си смени лекаря с друг, който ще ти направи по-задълбочени изследвания от кръв и урина. Само на базата на тези едва ли може да се съди, че всичко е наред. Поне според мен.
« Отговор #31 -: Януари 28, 2011, 21:32:37 pm »
Какво разбрах аз от всичко написано до сега.

9 януари - положителен тест за овулация
13 Януари - Много силни болки, преглед в спешното - спукан фоликул
            Направен е тест за бременност отрицателен, но твърде рано за
            да установи евентуална бременност (може би е било застраховка, да не е
            извънматочна)
17 Януари - втори тест за бременност - отрицателен
24 Януари - цикъл, продължил един ден
26 Януари - отоново положителен тест за овулация
28 Януари - отрицателен за бременност

Моите (съвсем лаишки, не лекарски) предположения, които споделям с уговорката, че може да са пълна глупост и само лекар може да каже каква е истината.
Предположение 1 - не е било киста, а просто овулация. При положителне ову тест, тя настъпва от 24-48 часа приблизително. Напълно възможно на 12-13 да е била реалната овулация, все пак всичко е строго индивидуално и всеки месец може да е различен. На 28 Януари, след 16 дни - тестта за бременност би отчел. ЛХ-то го пренебрегвам (некачествен тест, защо не). Зацапването и ПМС предвещават идващата менструация.

Предположение 2 - на 9 Януари е имало положителен ову тест, но фоликула не се е пукнал, станал е на киста, която се пука няколко дни по-късно. Кистите объркват хормоните, много често при кисти ЛХ-то остава високо, което изкарва фалшив положителен ову тест. От обърканите хормони може да се промени дължината на цикъла, да има някакво зацапване, което все пак да е признак, че менструацията наближава.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #32 -: Януари 29, 2011, 02:21:44 am »
Благодария трябваше ми такова безпристрасно мнение. това ме интересуваше затова писах в саита .  Понякога ти е нужно да чуеш различни мнения и да подредиш мислите си и като пишеш за първи път ти е трудно .Извинявам се в незнанието си ако ниякои се е почуствал обиден или аз не съм спазила правилата
*
« Отговор #33 -: Януари 29, 2011, 06:57:49 am »
Благодария трябваше ми такова безпристрасно мнение. това ме интересуваше затова писах в саита .  Понякога ти е нужно да чуеш различни мнения и да подредиш мислите си и като пишеш за първи път ти е трудно .Извинявам се в незнанието си ако ниякои се е почуствал обиден или аз не съм спазила правилата
Нали затова е форумът, да споделяме тревогите и да се подкрепяме. Не си обидила никого, просто не забравяй, че тук само гадаем и момичетата споделят собствения си опит и преценка, не отлагай посещението при гинеколог и чакаме хубави новини после! :)))
*
« Отговор #34 -: Януари 31, 2011, 16:49:30 pm »
Едва ли може да има овулация през 2 седмици обаче.
Нищо невероятно няма в това. Доста девойки забременяват по време на и около мц. Винаги може да има два готови фоликула, също както може да липсва овулация веднъж на 12 цикъла.
« Отговор #35 -: Януари 31, 2011, 19:11:13 pm »
 Зравеите момичета благодаря за подкрепата и мненията .Незнам продължавам да имам ПМС. До сега всички тестове са отрицателни. Или е хормонален дисбаланс ,или извън маточна което се надявам да не е.Може би аз направих грешка че не направих изследване за проходимост на тръбите преди да започна да правя бебе. След 3 гинекологични операции може да има проблем със тях .Утре сам на гинеколог ще видя какво ще кажат.Какво мислите за лечение с дуфастон или утрогестан?
*
« Отговор #36 -: Януари 31, 2011, 19:19:07 pm »
Стоянова, определено е нужна ЦС за проходимост на тръбите, но ако не са проходими няма как да си бременна, камо ли извънматочна бременност. Не мисли за никакви негативни неща, излишно е без лекарско мнение.

Аз започнах днес прием на Дуфастон, още нямам впечатления.
« Отговор #37 -: Януари 31, 2011, 20:19:13 pm »
Serendipity   след уволация ли започна да го пиеш. Говорих с моята гин от БГ и тя сщо ми предложи да го пия 3 месеца . Аз им споменах тука  в Холандия на тия ама те са толкова трудни с лекарствата. Мисля ако не ми ги изпишат да ми ги пратят от БГ.
« Отговор #38 -: Януари 31, 2011, 20:22:54 pm »
Ако има проблем с тръбите, е възможно да има извънматочна.
Стоянова, не мисля, че имаш основание да се притесняваш за такава, все пак всичките ти тестове за бременност за отрицателни.
При извънматочна също отчитат +.

А за лечение ние няма какво да мислим, не сме лекари, а за да се започне такова от основно значение е прегледа с ултразвук и решението на АГ.
Поговори с лекаря си за опасенията ти за тръбите, три операции не са малко, а и щом това те човърка от вътре по-добре си го изясни на време.

Дуфастон или Утрогестан се взема само по лекарско предписание, приемат се след овулация, и такива самолечения в домашни условия са ГЛУПОСТ!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #39 -: Януари 31, 2011, 20:24:44 pm »
Стоянова, забравих да спомена, че съм пила Утрогестан за предизвикване на менструацията.
А Дуфастон - имам задържан фоликул, тоест този месец не съм имала овулация. Пия го, за да предизвика менструация следващия месец (поне така разбрах). Според мен не е добре да си самоназначаваш лечение и лекарства, при всеки е индивидуално.