Нетърпеливка , много успех ако не си я направила още и дано резултатите ти са хубави. Пиши какво е станало при теб. Аз съм пред същата дилема като твоята след мнението на д-р Михова, че се налага амнио, поради т.нар.меки маркери за Даун, които тя видя( една артерия на пъпната връв, уголемено бъбречно легенче и хиперехогенни черва). При мен риска според БХС е 1/11000, но според нея това не е показател. След реване 4 дни и неистови усилия се свързах с доц. Димитрова и доц.Томова. Според двете няма никакви отклонения при бебето и това което ми е написано според тях не е вярно( имам документ и от двете). Успокоих се доста , но остана едно съмнение в мен, защото имало и скрити форми на Даун, при които всичко е наред, но накрая бебето е с това заболяване. Доц. Томова каза че риск при амниоцентезата в моя случай е доста по-висок от риска за Даун и сега съм в голям размисъл какво да направя. И на мен ми казаха, че в Малинов се прави също, но ако се реша на амниото бих го направила в МД, а и както каза доц. Димитрова в по-ранен етап от 17 сед. поне при мен е невъзможно( матката ми е много малка, и показа че ако сега я направи-16 г.с., просто има голяма вероятност иглата да достигне бебето). Ако има някое момиче сподобни премеждия-да дава съвет, че вече място не мога да си намеря. Моето бебе е от ИКСИ. Успех!!!