Относно последната имам следното питане - гледам, в новия имунизационен календар пише Приорикс, а днес мед.сестра каза, че трябва да сложим Тримовакс?!? Откъде идва разминаването?
ani4ka,И при нашата мед.естра имаше подобно объркване и протест от моя страна. Оказа се просто грешка на езика. Доколкото ми е известно, от години вече не се слага Тримовакс по ЗК. Просто попитай изрично. И провери самата спринцовка преди поставянето.
Колкото до едновременното слагане на ваксини, аз винаги бих предпочела да се слагат отделно. При реакция, не дай Боже, поне да се знае от коя ваксина е.
момичета имаме проблем трудно заспиваме без биберон през другото време не я търси обаче заспиването се превърна в кошмар.
graco,Аз бих посъветвала да не я махате още, ако е възможно и няма определена причина. След месец-два може пак да опиташ.
И двете ми деца са ползвали биберон само за заспиване. Стефко го отказах по начина, по който ти, но той беше по-голям. Не помня точно, но на повече от 2 и половина години. Имахме само една единствена неспокойна нощ. Сега дъщеря ми още я ползва, пак само за заспиване, и мисля, че й е рано за махане.
...Моята хубостница изобщо не иска биберон...
Raissa777,Точно поради същите страхове, аз научих и двете си деца да ползват залъгалки. Въпреки че съм отявлен привърженик на кърменето, точно за да не ползват гърдите ми за такива цели, приложих доста усилия, за да ги приуча към биба. А и моята племенница до 12-годишна заспиваше с палец в уста, та и аз реших, че при всички случаи по-лесно се отучва биба, отколкото гърда и/или палец.
Въображаем приятел Стефко не е имал, но за сметка на това все влиза в ролята на главния герой от всяко филмче, което гледа. Има няколкомесечни периоди, в които гледа почти само едно единствено филмче (независимо колко епизода е), докато не го научи наизуст. И тогава се обръщаме към него със съответните имена - Уоли, Симба, Пингу, Батман и т.н. В момента е Пинко розовата пантера.
На всички, които имат вземане-даване със зъболекари - дано всичко мине по план и благополучно!
Имам въпрос. На сина ни предстои операция на асансьорен тестис при д-р Бранков. Оказа се, че, въпреки претенциите ми за информираност, съм проспала "малкия" проблем.
Някоя мама с подобен опит?P.S. Благодаря за комплиментите за тортите ми.