orchidea, за всички процедури, които се покриват от NHS имаш право да избереш къде да ти я направят: http://www.nhs.uk/servicedirectories/Pages/ServiceSearch.aspx
изключение правят само следене на бременност и спешни случаи, които се поемат от най-близкото болнично заведение до мястото, където живееш.
Направи си проучване и избери къде ще се чувстваш най-спокойна.
Успех!
Здравейте, момичета!
Не съм влизала във форума от много време, но реших, че е важно да споделя моя опит с лапароскопията, която ми направиха. Както Оливия предложи, аз си направих проучването и се записах за лапаро при Д-р Серидоган в Университетската болница в Лондон. Въпреки, че чакането при него е от порядъка на 6 месеца по здравна каса, реших, че е важно да се чувствам спокойна в ръцете на лекаря. Бях записана за края на Септември мисля, но ми се обадиха че мога да отида на 31 Август заради разместването в списъците. И така - направиха ми лапарото - на него са отстранили спаствания на едната тръба, която се е била увила на кравайче и залепнала за матката, и освен това са използвали случая да ми направят промивка на цялата система с нещо като лекарство, извинявам се, забравих вече термина за това нещо..
Възстанових се много бързо, след операцията почивах 1 ден и на втория бях в офиса, защото не бях казала защо си взимам 2 дни.. Важното в случая е, че на 9 Септември ми дойде първия цикъл след лапарото и на 23 Септември съм забременяла, с точно 1 път правене на секс във въпросната седмица! Аз даже си мислех, че сме го пропуснали този месец, защото и двамата пътувахме, а и по принцип овулирам на 12-тия ден, та така - беше голяма изненада и върховно шастие да разбера на 8 Октомври, че съм бременна! Сега вече съм отпуск по майчинство - остават ми 2 седмици до термина!!!
Като обобщение искам да препоръчам лапарото на всички като процедура, която върши чудеса! Не се отказвате и отчайвате - по-скоро елиминирайте емоциите и мислете рационално, което от опит знам, че не е лесно, и взимайте информирани решения - т.е. четете и си отваряйте очите на 8! В моя случай чакането беше дълго, въпреки, че можех да направя лапарото и в Сейнт Мерис хоспитъл, при "случаен" лекар, но смятам, че абсолютно си заслужаваше - златните ръце на Д-р Серидоган ми помогнаха да забременея след повече от 2 години активни опити, разочарования и какви ли не изследвания!
Ще се радвам да отговоря на въпроси за процедурата, ако имате такива!
От сърце пожелавам успех на всички!
P.S. - Извинете ме, че не съм прочела цялата тема и пост-а ми може да не е съвсем релевантен, просто исках да споделя своя опит - знам колко е важно тук да се чуват и добри новини!