0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: с една запушена тръба
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2011, 13:28:42 pm »
zarina,
как така на цветна снимка пропускат, а после се оказват запушени, възможно ли е това? Какво и откъде е изтичало тогава на снимката? Направо ме шокира, след моята ЦС преди седмица резултатът е една запушена и една здрава тръба, не съм и помисляла, че положението в действителност може да се окаже по-лошо :(
« Отговор #21 -: Февруари 26, 2011, 15:18:01 pm »
Вече разбрах че през май 6те ми правят лапарото,но първо на 7 март 6те ходя да ми обяснят относно операцията и също така разбрах 4е 4–ри седмици преди самото лапаро се бие някаква инжекция.Някои има ли пове4е инфо да сподели,никаде из форума не съм чела кава е предварителната пподготовка,пише само за самата операция и възстановяването след това :(.
*
« Отговор #22 -: Февруари 26, 2011, 17:19:35 pm »
За първи път чувам за такава инжекция.При мен нямаше такова нещо.Напиши подробности като разбереш,че ми стана любопитно  :wink:
« Отговор #23 -: Март 07, 2011, 16:48:51 pm »
Здавейте момичета,сега се връщам от болницата и имам инфо относно инжекцията,която се бие 4-ри сед.преди лапарото.GnRH analogue(Zoladex 3.6mg or Prostap 3.75mg).„Временно ще спре МЦ,което прави операцията по-ефективна,по-лесна и по-безопастна.Има няколко нежелани ефекта,като някои от тях са главоболие,промени в настроението.да се има в предвид че тези симптоми не са постоянни и те ще изчезнат,когато лечението приклучи.„Така е обяснено в брошурата,която ми дадоха.Моето лапаро е назначено за 18 април.Надявам се всичко да стане ясно osi_9

*
« Отговор #24 -: Март 07, 2011, 17:34:55 pm »
Много ми е чудно защо трябва да ти спират цикъла,но явно такава им е практиката.В Бг Золадекс изписват след премахване на ендометриозна киста,но преди една диагностична  лапароскопия никога не съм чувала..Задължително ли е да си я биеш?Ако имаш вариант да я избегнеш според мен ще е по-добре..Наистина има и странични ефекти,все едно си в менопауза (моя близка трябваше да си ги бие 6 месеца,та от нея знам)
« Отговор #25 -: Март 07, 2011, 20:14:33 pm »
Доколкото разчитам от листовката е само за един цикъл и то е описано от каква гледна точка-в полза на операцията.Също така са описани и страничните ефекти.Не виждам нищо притеснително,при моя случей става въпрос само за една инжекция.Тук е нормално даже когато МЦ ти съвпадне с лятната почивка да искаш такава инжекция.Освен това,тук имат закони и ако нещто не е в интерес на пациента веднага можеш да ги осъдиш,всичко е докоментирано какво ти назнчават затова не се притеснявам :wink:
*
« Отговор #26 -: Март 08, 2011, 19:31:54 pm »
Денис, караха ли те да си изчислиш цикъла.Лапароскопия в БГ се прави до 15-ти ден на МЦ. Може би в тази връзка го спират, за да не се съобразяват с цикъла!Това обяснение ми се струва смислено...знам ли!
« Отговор #27 -: Март 09, 2011, 21:14:17 pm »
dariD то не се отнася само за моя случей,те я бият на всички.НО по-принцип не са ме карали да изчислявам,даже както бях споменала датата ми беше за м.Май,но като отидох на 7Март я изместиха за м.Април(18). :(
*
« Отговор #28 -: Март 10, 2011, 10:33:02 am »
denis79, инжекцията ти я слагат, за да не се съобразяват с цикъла ти. Не сравнявай методите в БГ и Англия, защото само ще се объркаш и изнервиш. Следвай си инструкциите и ти стискам палци резулатите да са добри :goodluck:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #29 -: Март 12, 2011, 00:12:18 am »
Благодаря ти за подкрепата ollivia и аз тайничко се надявам всичко да е ок.Нямам търпение да идва април и разберем какъв е проблема  :( .Пожелава успех на всички :bighug:
*
« Отговор #30 -: Март 15, 2011, 18:51:15 pm »
Вклчвам се със закъснение ,доизчетох пропуснатото и пожелавам да не се щащкате много за лапарото. Няма нищо страшно най-късно на трети ден сте излезли а може и на 1-вия ден след това. Тук в БГ е така планират операциите според пациента и не се налага да се стопира цикъла . Но все пак Англия е голяма страна и след като са ти дали час чак за след около 2 месеца от началото на твоя пост значи искат да са сигорни че няма да ти идва тогава и така планират операции .Така че споко ще видиш че не е страшно аз иамам 3лапаро. Малко е неприятно 1-вия ден но после много бързо всичко влиза в ред. Да ти стискаме палци всичко да е ок и да няма проблеми.
« Отговор #31 -: Март 15, 2011, 21:12:19 pm »
Само да споделя,че тук даже още на същия ден те изписват,наи-много една нощ,но като бях на консултацията попитах и ми казаха,че няма да нощувам.То ми е рано сутринта в 7.30ч.:)
*
« Отговор #32 -: Март 16, 2011, 08:37:07 am »
И тук в частните клиники е така...най-много една нощ!  :wink:
*
« Отговор #33 -: Март 16, 2011, 09:14:40 am »
Да така е. Около 8,10 часа и те пускат същия ден.
« Отговор #34 -: Април 19, 2011, 18:09:27 pm »
Здравейте момичета!Вчера ми направиха лапарото и резултата е:отстранена дясна тръба и  отпушена лява.Явно и тя не е много надеждна,защото ни назначиха IVF  :(.Надявам се занапред да имаме само положителни емоции.Желая на всички много късмет :)
*
« Отговор #35 -: Април 20, 2011, 19:26:37 pm »
Много се радвам че Лапарото е минало успешно т.е. отстранили са проблемът.
Аз бях писала някъде по-назад че при ЦС не може да се постави 100%диагноза ако има една запушена тръба много често при лапарото се оказва че и другата не е в ред.
И при мен беше по същия начин.
МНого правилно лекарите те насочват да се пристъпи към инвитро.Това ще ти спести много време и напрежение. Предполагам че още следващият месец ще искат да стартирате.т.е да ти изчакат сега цикъкът след блокажа и след като мине и другия/първи,естествен /да стартирате.
« Отговор #36 -: Юни 02, 2011, 13:48:04 pm »
momi4eta,vse oshte ne mi e dosul MC,sled laparoto.Govorih s d-ra i mi kaza ot 5-7 sed.,pri vas kak beshe :)

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 16:35:53 pm от Мецани »
*
« Отговор #37 -: Юни 03, 2011, 08:17:03 am »
Да,това е неприятно но ме се притеснявай. Преди години във връзка с замразени ембриони ми дадоха да пия Примарин-незнам дали тези хормони са от същия тип/блокаж./каквито при теб са поставили ,но тогава 3месеца не ми дойде . Беше много неприятно защото ми зацапваше през цялото време все едно че весеки момент ще ми дойде .От 17март чак на 7юни прокървих с нормален цикъл.
Незнам пак подчертавам дали става въпрос за хормунални препарати на една и съща основа.
Изчакай още малко и пак се обади на лекаря . Непрекъснато подържай връзка с лекаря .
Тогава аз поисках да ми го предизвикат ,но лекаря каза ще чакаме до 3месеца ако не се появи тогава. Така беше при мен .
Не чакай повече от 3месеца ако до тогава не се появи . Но аз съм сигорна че ще ти дойде.
« Отговор #38 -: Юни 05, 2011, 13:57:09 pm »
zarina,много ти благодаря за отговора!Общо взето всички съвети получавам от форума,гледам да избягвам консултациите с д-ки,само в краен случай.Да се похваля,че днес ми дойде МЦ и съм по-спокойна М№
*
« Отговор #39 -: Юни 06, 2011, 09:28:18 am »
Денис79-Много се радвам че ти дойде .Бях убедена .Понякога страховете са ни по-големи от това което ни се случва. Изчакай още еднин нормален цикъл за да се стабилизират хормоните и действай за бебче.
Стискам ти палци бързо да се похвалиш.