А бе как го хапвате това млЕко? Тани ти ягодки с кисело млекце ли? Мишето пък все пише - мляко с мед, предполагам прясно?
Аз днес съм тотално скапана и за това приготвих на бързо вечеря - зелена салата, готови панирани пилешки хапки, задушени зеленчуци и за десерт - кисело мляко със захар. В момента мъжът ми готви за утре петел, ама не знам с какво точно.
Душе, ягодите ги измиваш, нарязваш (не трябва да са много презрели или меки) и отгоре ги заливаш с кисело млЕко с мед (може и захар на вкус) и ги оставяш малко да престоят в хладилника да попият (една нощ) - стават много хубави след това.
И ние довечера сме на баница.
Най-накрая и аз се научих да правя хубава баница, след какви ли не опити!
Да ви споделя:
Редите готови кори, мазнина (масло, олио, маграрин - кой каквото предпочита), сирене, като корите не ги опъвата много - малко понабръчкани да са. И така докато свършат корите.
Преди да опечете нарязвате баницата на парчета и я заливате с малко пресно мляко + 2 яйца.
Мога да твърдя, че това е най-сполучливата баница до момента, която съм яла!
Да ви е сладко!